Предимствата на зимното бебе

• 9 735
  • 109
  •   1
Отговори
# 75
  • на Дъждовен остров
Здравейте, много интересна темичка откривам тук.
Като за първа бременост за мен най важно ще бъде бебо да е жив и здрав.  От там нататък ще я мислим.  Иначе всички сезони си имат своите + и -, но като е малко бебето и зимно така или иначе по се стои в къщи. 

# 76
Ами според мен има повече "предимства" от лятното бебе  Crazy, докато е малко не се усещат чак толкова грижите по него, а то тъкмо ще стане на 4-5 месеца и ще започнете с разходките  Heart Eyes

# 77

не съм сигурна дали грижите не се усещат толкова.. първите месеци аз бях много тревожна, усещах грижите много по-тежки отколкото в следващите месеци и ако не бяха разходките сигурно съвсем щях да откача вкъщи! но предполагам, че и това - както и много други неща - е и въпрос на темперамент..
Simple Smile

# 78
Няма такива!

# 79
Дъщеря ми е родена януари.За пръв път я изкарах на дълга разходка,когато беше на 20 дни.Почти всеки ден бяхме навън.Добре облечена и завита си спеше доста спокойно.Не ми е боледувала,въпреки малката и възраст.И имайки впредвид това,че е родена баш зимата.
Синът ми е роден октомври.Цяяяяяяла зима болен,кашля,хрема,хем,че не сме излизали навън толкова активно ,колкото с каката.
Нямам търпение времето да се оправи и да минават всичките ни болести,че тръпки ме побиват.Какво беше това чудо не знам? ooooh!

# 80
Моята дъщеря е зимно бебе родена е в средата на декември и преди да родя и аз се чудех същото, и сега като се замисля предимства не видях да има. Едвам я дочаках тази пролет, не обичам да стоя затворена вътре и тези няколко месеца докато се оправи времето ми се сториха цяла вечност и навсичкото отгоре ходя на изпити и даже никак добре не ми се отрази това, че е зимно бебе, защото се разболях и ми спря кърмата, но все пак не съжалявам, че се е родила зимата все пак тя си е на мама шушулката. Simple Smile

# 81
И аз, живот и здраве, ще си имам зимно бебче Декември. И на мен ще ми бъде първо и най-важното ми е да е живо и здраво... И аз мисля, че има доста предимства да е зимно бебе, въпреки че майка ми винаги е казвала, че пролетните бебета най-лесно се гледат.
Първо, докато се освествя какво е станало и докато се нагодим ще мине сигурно поне месец-два. Тогава ще ми е такъв хаос сигурно, че хич няма да ми е до излизания и много хора... знам ли.
А и аз винаги съм си мечтала лятото с разни ефирни рокли да се разхождам леко бременна  Crazy и да има изобилие от пресни плодове

# 82
Laughing
Е, чак да няма...по-скоро не са повече от тези на летните бебета. Peace

# 83
  • София
Исках 2-ро лятно, преди 2 години... Сега ми се пада зимно... Ха, покрай другото имам дрехи като за 10 летни бебета - и, разбира се, нищо подходящо по размер за зимно... докато дойде лято летните малки неща ще са омалели, изобщо... все ще е с половин сезон начомпек. Ама каквото дошло - такова...

Предимства ако не възнамерява да се метне на ските още с раждането не предполагам да има...

# 84
Само за недостатъци се сещам. Най-вече за майката. Особено, ако е свикнала да прекарва повече време навън. Зимата може да се случва същото, но за малко поотраснало бебе, със съвсем мъничко , предполагам, задръжките са по-големи.
Най-много предимства имат пролетните бебета. И все пак, вярвам, че всяко дете си идва точно, когато трябва.

# 85
  • София
Исках 2-ро лятно, преди 2 години... Сега ми се пада зимно... Ха, покрай другото имам дрехи като за 10 летни бебета - и, разбира се, нищо подходящо по размер за зимно... докато дойде лято летните малки неща ще са омалели, изобщо... все ще е с половин сезон начомпек. Ама каквото дошло - такова...
пък нека това, че имате излишни дрехи само да е проблема Wink

Предимства ако не възнамерява да се метне на ските още с раждането не предполагам да има...

Кати, след толкова чакане - зимно -лятно, надали има значение - Честито и лека и безпроблемна бременност и здраво бебе накрая, пък малкият кусур, че е зимно...преживява се...а и...не са само минуси в крайна сметка.

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 18:23 от Angel_Dust

# 86
  • София
Хахаха, благодаря за пожеланието и не, след толкова много време... и при такива ниско-вероятностни обстоятелства станало... хич и няма да му се сърдя, че не дойде навреме...  baby_neutral само да е здравичко...

# 87
Ха, покрай другото имам дрехи като за 10 летни бебета - и, разбира се, нищо подходящо по размер за зимно... докато дойде лято летните малки неща ще са омалели, изобщо... все ще е с половин сезон начомпек.

Аз затова с чиста съвест раздадох почти всички бебешки дрешки на малкия. Той е зимно бебе, но като си знам късмет, ако не ги бях раздала, второ щеше да се падне лятно. Сега поне, каквото и да е, тръгваме без нищо  Grinning Не, че сме го измислили второто ...

# 88
Ха, покрай другото имам дрехи като за 10 летни бебета - и, разбира се, нищо подходящо по размер за зимно... докато дойде лято летните малки неща ще са омалели, изобщо... все ще е с половин сезон начомпек.

Аз затова с чиста съвест раздадох почти всички бебешки дрешки на малкия. Той е зимно бебе, но като си знам късмет, ако не ги бях раздала, второ щеше да се падне лятно. Сега поне, каквото и да е, тръгваме без нищо  Grinning Не, че сме го измислили второто ...

И много правилно, ако ме питаш, щом ти се раzдава  Wink
Много съм доволна, че преди раzдадох овреме (докато всичко беше още ново) всичко свястно от сина ми. Все едно съм си zнаела, че нищо няма да полzвам.. А тогава не zанех, де.. Но раzдадох каквото можах...
Моите бяха едното zимно, другото лятно.
Момче и момиче.
И накрая, но не на последно място, осем години и половина раzлика. Та нещата щяха да са И морално остарели.

Wink

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 01:20 от Сова

# 89
Както се казва, времето ще покаже, но за мен предимствата са повече.
След 2 августовски бебета, които изкараха до ноември по цял ден навън и после започна мъката със свалянето на тежката количка, мръзненето и трудното прибиране /2 бебета в студа не можеш да нахраниш в парка/, после цяла година обиколки и накрая прохождане по алеите в парка /т.е. търкаляне по земята/; липса на слънце точно в периода на най-бързото израстване и т.н.
Сега вярвам, че ще ми е супер, защото: 1. живот и здраве, бебето ще се появи на Нова година и първите седмици в най-големите студове ще изкараме спокойно у дома с цялото семейство; 2. със затоплянето на времето ще започнем и по-дългите престои на открито; 3. следват пролет, лято и есен на открито и накрая спокойно прохождане у дома; 4. спокойно следващото лято може да идем на море с бебето и така няма да имаме пропуснато моренце, което е важно за девойките ни - водим ги всяка година по 3 пъти, защото обожават да плуват, докато ходенето на планина и подобни не са ме спирали дори и с новородени бебета.
Единственото ми притеснение ще са вирусите /обикновено точно след Н.Г. тръгват разни животински грипове, а ние ще сме с 2 първокласнички/ и после тръгването на ясла /идея нямам дали може да приемат децата след навършване на 2 г. или се чака задължително до септември/.

Общи условия

Активация на акаунт