Март е вече, бързичко расте Юнското човече - тема 17

• 21 283
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
  • София
По ред почвам...  Sunglasses
За лененото масло, чета противоречиви неща. Иначе и аз си взех с идеята да ги пия с прегнанткаре, но още се ослушвам. Че и за рибните масла, особено от големи риби, чета че не е добре да се пие (заради многото живак). Иначе в рекламата на FlexOil (маслото на Барлеанс) ето какво пише: "Проникват през плацентата, осигурявайки пълноценно развитие на централната нервна система на плода при бременност"  newsm78
Ваче, моля те дай повече инфо!

Рибеното масло аз неслучайно писах да е чисто! На Карлсънс олиото е чисто от живак (има значение от къде са рибите) и е само ДХА и там както беше другото. Не е никак евтино, но е чудесно. Само дето нямам идея как да се поръча за БГ.  За лененото семе ми казаха, че не се препоръчва за бременни и дори трябва да се избягва.

Сега за моят преглед. Бебата расте, отговаря си на срока. Е,мънчко напред е, ама тя все така си върви. Водите ми са си в норма. Явно контракциите на предния преглед са редуцирали водите.
Обаче не ми е чиста микробиологията. Ентерококи. Изписаха ми полижинакс. Още не съм погледнала листовката как е за бременни. Гъби нямам, но аз никога нямам  Wink Една приятелка ми казва, че е възможно пробата да е замърсена, в смисъл, че микробиологията ми я взеха без спекулум. Аз ще слагам полижинакса да ми е спокойно.
Тегло на бебата не знам, щото като попитах и лекарката да ми каже и се отвяхме за друго да приказваме. Ще видя сега по табличките. Питах де й е главата на госпожицата. Лекарката каза.. настрани. Преглъщаше си нещо и си пипаше устата  Grinning
Възмутих се от "задължителния" СПИН тест. Не стига, че не може да е задължителен, ами и резултата си ми седи с моето си име  Wink Ми ако не беше (-)  newsm78 newsm78 newsm78 Изобщо тук тия работи хич никой не ги спазва.

А на въпроса къде бях...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Шлях се! Мдам.. излязох от работа в 12:30. Ходих да си купувам разни боклучки от магазините на DMC. На Сашата една бродерийка взех, щотои тя обича да ръкоделства. После на преглед, и после продължих да се шляя по магазинчета. Купих преждичка за бебешка пелена. Мъжът ми рече, да я направя по-голямшка, че да му стане за абитуриентския бал на бебето  Joy Joy Joy Това предвид скоростта, с която аз плета. Не, че нямам желание или че не мога.. Просто аз почвам с огромен ентусиазъм и после ме увърта работата и край.. не намирам време, а толкова обичам  ooooh! Чинче, я дай снимка на оназ пелена, моля! И линкче акоимаш на пеленки,д а си избистря концепцията  Laughing

Прибрах се и сготвих 3 манджи. Лошото е, че ме гонкат киселините яко и не мога да ям, ама очите ми са като палачинки и затова готвя каквото ми се яде. Та... чак сега сядам  Wink Ще ви чета и пак ще пиша.

# 61
А,аааааа, изпуснах ви за един ден и не мога да наваксам с четенето ooooh!...При мен, както винаги е лудница...Утре, младежите са на у-ще (слава богу)и ще се включвам.Гърция ''оцеля''и този път от ''измръзване''... Joy...
Чин, честита ни нова темичка, прекрасна е  bouquet.
Орнелка, да е жива и здрава баба.Да я цункаш и много да си я пазиш. Heart Eyes
Лека и спокойна вечер, дами.

# 62
Zizuna, няма проблем, лека полека, ще ви опозная, според мен обаче тук не го правят това с урината.  И слава богу, че в Майчин дом каквото еее....., макар че там на четвъртия етаж май ми се стори ремонтирано  Peace

# 63
Vache, много си сладка, ей  smile3521 smile3525

# 64
  • София
Роси, говори с доктора си ако искаш да си направиш изследването в Цибалаб, за да не чакаш до понеделник. Доколкото знам има значение в коя седмица си.
На мен урина не са ми вземали.

Ваче, хубави новини като цяло,  а тези ентерококи ще ги умориш, няма къде да бягат.

# 65
ЧИН, с познати ще стане Party

ВАЧЕ, радвам се, аз пък моите изследвания ще ги чакам, Боже, дано всичко е наред!  Praynig Бях се притеснила силно, че отмесец и половина не бях качила и грам, но затова пък за 10 дни- 4 кг  #Crazy, както се похвалих- ЕЛДРА, бия те- вече съм +19  Laughing (а вие продължавайте да се тюхкате за някакви си 7 кг, ако не вие е срам Crossing Arms

Никога нямаше да се сетя какво е това "запис", чудно ми е-някой, който само чете, какво всъщност го ползва, получава ли отговори на това, което го вълнува newsm78

ЦВЕТИ, докторът днес наистина беше много уморен, но любезен (както винаги) и всеки път чакането става все повече и повече, независимо от часовете (има доста пациенти). Ти кога ще ходиш в петък?

РОСИ, аз също не усещам Палечка непрекъснато- ЦВЕТИ много ме успокой на срещата!!!

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 22:28 от kitikat

# 66
Привет, мамчета! Hug
Леле, ама то не било лесна работа да се ходи на работа hahaha
Момичета, по цял ден ви мисля, връхлитат ме и доста въпроси за задаване, а като се вредя на компа вечер и всичко ми се изпарява newsm78
Чинче, благодарско за страхотната тема...
Ваче, как така 3 манджи #CrazyАз след работа и 1 не успявам да спретна Embarassed
Добре дошла на новата маминка  bouquet
Роси, не се вкарвай в страшни филми - и на мен ми се случват дни, в които почти не усещам бебока...но...и аз като теб намирам утеха тук - момичетата ми дават кураж винаги, за което съм им адски благодарна...
Сега скачам да чета  bouquet

# 67
Maidenly, ще отида направо  до лабораторията (Цибалаб), аз нямам някакви специални желания да го правя в Майчин дом, просто само за там знаех...но сега ти като казваш, защо да чакам до понеделник?!

Да и аз знам, че се прави до 28 седмица, ще видим дали ще сколасам утре, ако не в петък, а колко ли струва???? newsm78

Че аз днес вложих парите в щори!!! hahaha

# 68
Деск, благодаря ти! Дано вече да я запомня!  Peace

# 69
 Hug Благодаря ви на всички и лека нощ

# 70
  • София
Ваче, моля те кажи пак марката на сушилнята ви! Дойде ред за сушилня и уж щях да огледам за твоята марка , а я забравих коя е.
Miele  Grinning
Обаче не оглеждай новички, че са над хилядарка, до към 2  Rolling Eyes за казан и вентилатор не си струва. Т.е. струва си, ама за едни друг свят, не като нашия  Wink

Леле, сега виждам, че сте ме мислили...  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Много сте мили!  Hug Hug Hug
Кити, не бъди пестелива  Grinning Кажи повече за бебата. Ти ще чакаш микробиология ли? Аз видях, че на полижинакса пише, че не сатвал за бременни, ама в нета пише, че масово го изписват.
За движенията на бебето.. не се усещят непрекъснато, разбора се. Тия дечица спят все пак  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Inasid, 3 манджи... дойде ми вдъхновението. Ядеше ми се зелен фасул. Има и кисело зеле. Та взех месце и направих двете. Едната на котлона, другата на фурната. И една пилешка супа. Всичко е готово, пакертирано и чака да изстине, за да влезе в хладилника. Така няма да готвя до неделя  Crazy Аз мразя да готвя всеки ден  Wink Нямам време да се занимавам.

# 71
  • Варна
Привет Simple Smile исках да кажа "запис"  Mr. Green
На мен ми се скапа лаптопа, а вие пишете бързо Simple Smile.
Вчерашната дата я свързвам с други неща, вече тъжни, така че нито празнувах, нито честитих. Иначе занесох на лелите в яслата сладки и картичка мое производство - много се трогнаха. Хем се падна най-кривата, дето се прави че не ни вижда, защото веднъж я попитах най-спокойно и културно знае ли какво е станало предния ден, че малката беше със синьо чело.
Учудвам се много на нещата, които споделяте. За т.нар. ваксина при отрицателен резус фактор - аз съм така, мъжът ми е +, но тъй като нямах антитела, не са ми били нищо. След раждането се установи, че малката е също с отрицателен и пак нищо. Сега ми правиха изследване - няма антитела и същата процедура. Как така ще се образуват до края, нали трябва да има кръвопреливане на положителна кръв, за да стане това.  newsm78  Странно ми звучи да се бият профилактично.

За прегледа на Зизуна също съм изумена. Щом няма индикации за проблем, по-добре даже да не бъркат според мен. На мен също не са ми правили, предната бременност чак преди да ме приемат за секциото го правиха и наистина беше много, ама много неприятно. Зизуна, жалко, че те е подложил на това  Hug

За кърменето навън сте си говорили. Ами аз съм по-скоро срамежлива, нямам тяло и бюст на манекенка, не държа никак да се показвам. В началото се притеснявах дори от свекърва ми у дома, но после ми паднаха всякакви задръжки. Кърмих на поискване и като каже навън - навън. Но истината е, че нищо не се вижда. Съвсем малко умения се искат, за да остане за околните чуденката какво точно го правиш това бебе в момента. По-скоро ако гледате уплашено, ще привлечете повече погледи. Но то си идва само. Мен ме е яд, че Във Варна има една алея, уж за майки с деца. Там уж трябваше да е по-закътано, но за съжаление или се натискат тинейджъри, или хвърчат велосипеди и се разхождат кучета, въпреки многото знаци.
Ihckata83, държат се заради бебоците старите! Нашите прабаби и двете живнаха след като видяха правнучката си. Това споделят и тези, които ги гледаха. За жалост си отидоха и двете, но наистина малката им вля сили. Макар и само веднъж да са я виждали.
Теди, е как може да пушат и кихат отгоре ти?!? Абсолютно безобразие! Ние пушим, но винаги сме питали или направо ставаме и пушим настрани, ако има майки с деца с нас. Мъжът ми винаги излиза извън детската площадка дори, ако иска да запали. Ти пък ги подканяй да се съобразяват!  Wink

Аз пък да се оплача от ръцете си. Писах наскоро, че имам проблеми с кожата като цяло, но на ръцете ми е просто ад Sad  Вярно, че тия дни съм се метнала в едни почиствания, но гледам да съм с ръкавици, ако има препарати. Но вчера пренареждах килера, (т.е. прахоляк) и вечерта направо рани по колкалчетата. А не съм се драла. Просто е толкова суха, че чак се цепи. И ми щипе и боли, а мажа постоянно с крем. Дайте идея за някакъв супер подхранващ, моля. Макар че вечер кокалчетата и с чист ланолин ги мажа, но сутринта са малко по-добре и после пак се започва Sad

Пък на моето човече като си легна вечер, точно тогава му започват тренировките по карате  Tired Скоро ще ме събаря от леглото, както е тръгнал Simple Smile

# 72
  • Sofia
Роси, ето тук има цените, само не знам точно как се казва тестът - http://www.cibalab.com/products.php

Аз бях на среща с приятелки тази вечер, добре похапнах  Mr. Green и си изкарахме супер. Simple Smile
Нещо ме болеше коремът цял следобед, може и стомах да беше, доста кофти пробождащо, добре, че мина по време на срещата.

# 73
Поредната страхотна тема.Нека я напълним само с добри новини!!!
Бухта - и нашия момък се "задейства" задължително като си легна,но аз поглеждам философски на въпроса като си казвам:Така ми казва лека нощ! Laughing
Чудесно е ,че доста мами искат да опитат с многократните пелени.Така ще имаме още една допирна точка след време.
Сега ви оставям,че едва стоя след вчерашното ми будуване.А утре е тържеството за мама в ДГ и трябва да съм на 6 Wink
Лека и спокойна нощ на всички мами и малчовци Stop

# 74
Шунка, според мен е този: Глюкозотолерантен 3кр. тест   6.70 лв, а може и да се бъркам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт