Математически турнири - 8

• 49 434
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
аз пък сам 4 класри 3тата зад. ребуса,беше лесен.аз го решиx ама изписаx 1 стр. и половинна.и 2ра реших апа перва до половината.ся 6те вида кво с1м нп 6от и на 2 онва с 32 съм го забравила ама поне половината то4ки 6те изкарам  Praynig

# 136
аз пък сам 4 класри 3тата зад. ребуса,беше лесен.аз го решиx ама изписаx 1 стр. и половинна.и 2ра реших апа перва до половината.ся 6те вида кво с1м нп 6от и на 2 онва с 32 съм го забравила ама поне половината то4ки 6те изкарам  Praynig
Браво! Добро представяне! Дано и по български език да станеш толкова добър, колкото изглежда си по математика... newsm10

# 137
Браво! Добро представяне! Дано и по български език да станеш толкова добър, колкото изглежда си по математика... newsm10
ааа аз по bg не сам много добра...

# 138
ааа аз по bg не сам много добра...
изобшто моее да се ка6е

# 139
Здравей Диде! Гого излезе 5 минути след Макси! И той каза че уж е решил първите две задачи но ще видим! На мен условията ми се сториха трудни!...
Не съм задълбавала в задачите, но на първо четене ми се видяха труднички в сравнение с предходните години. Не знам на мен ли така ми се струва, но май летвата се вдига все по-високо и по-високо с всяка изминала година?  newsm78
 В тази връзка какво ще споделите за задачите за 5-12 клас? То е ясно, че майките на четвъртокласници най-много се вълнуват, та затова ми се ще да чуя мнения и за горните класове. Grinning

# 140
Моята петокласничка след като излезе от олимпиадата ми сподели, че 3 пъти е объркала първа задача, драскала и почвала отначало. Обаче - другите според нея били "лесни". Аз бях изумена #Crazy, защото на първа задача не е получила 40 000, а това е отговорът все пак. На втора е със същите отговори като изложените, а на 3-та задача n=6, а числото не го помни точно, но й се струва, че е като посоченото от Нарцис по-горе. Аз пък не мога да се начудя как се е спънала в най-лесната според мен от трите задачи Shocked. Дали не е почнала да се тарикати в часовете по математика с калкулатор или просто не е много на "ти" с десетичните числа, които за два часа изучи в началото на тази година Rolling Eyes Резултатът й според мен ще е доста по-нисък от миналогодишния, но от друга страна е важно да се преценят и спънките. Понякога "тъпите" числови изрази са добър учител за умната детска главица Mr. Green Но така е по-добре, защото е хубаво да не се подценяват наглед "лесни" неща.

# 141
Не съм задълбавала в задачите, но на първо четене ми се видяха труднички в сравнение с предходните години. Не знам на мен ли така ми се струва, но май летвата се вдига все по-високо и по-високо с всяка изминала година?  newsm78
 В тази връзка какво ще споделите за задачите за 5-12 клас? То е ясно, че майките на четвъртокласници най-много се вълнуват, та затова ми се ще да чуя мнения и за горните класове. Grinning

С всяка година децата ни стават все по-добри, имат по-добра техника и богат набор от типови задачи, които ние или никога не сме знаели, или изцяло сме ги забравили. Затова аз отдавна съм се отказала да решавам задачите от състезанията.

В седмокласната тема се разгоря дискусия за днешните задачи от областния кръг на олимпиадата - повечето деца са се справили (или поне считат, че са се справили) с първите две задачи. Третата задача е доста нестандартна и ги е затруднила. Явно тази трета задача ще е ситото за националния кръг - от нея трябват поне 2 точки при безгрешно решени и описани 1-ва и 2-ра.

# 142
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
И според мен задачите са доста сложни. Не бива чак толкова. Миналата година онази задача за Христо ми събра погледа. Сега третата задача ми се вижда едно голямо тото. Да видим кой е улучил числото накрая. Единственото, което си мисля, че деление на нула не е допустимо и затова не бива да има цифра нула. Много ме вълнуват отговорите. Нямам търпение да ги узная.

# 143
Моят син казва, че е решил ребуса (4 клас). Ако има само едно решение де, а не две...
В школата (Варна) са ги учили как да решават ребуси, аз съм много далече от математиката и не мога да кажа как, но ми обяснява, че има начини и виждам в тетрадката от школата и подробна обосновка защо е такова решението на даден ребус.
Да видим все пак критериите...
Разбира се в сравнение със ЗМС му се е сторила много по-лесна олимпиадата.

# 144
Моят син казва, че е решил ребуса (4 клас). Ако има само едно решение де, а не две...
В школата (Варна) са ги учили как да решават ребуси, аз съм много далече от математиката и не мога да кажа как, но ми обяснява, че има начини и виждам в тетрадката от школата и подробна обосновка защо е такова решението на даден ребус.
Да видим все пак критериите...
Разбира се в сравнение със ЗМС му се е сторила много по-лесна олимпиадата.
ама ние в на6то училиште сме толкос зле... Thinking на мен да6е госпожата ми дава по други зад. и ако не ме подготвя6е башта ми и не ходих на курс ся щех да се у4а да умножавам с двуцифренно  Laughing Grinning пак за ребуса нз зако толкос вси4ки го бъркат

# 145
Къде ще бъдат публикувани  критериите за оценяване на задачите от областния кръг на олимпиадата по математика?

# 146
  • Пловдив
Къде ще бъдат публикувани  критериите за оценяване на задачите от областния кръг на олимпиадата по математика?
и мен ме вълнува това. За да мога да оценя себе си.  Mr. Green След като видах разногласията тук седнах да решавам задачи. И ми отне два часа.  Crazy Особено за трета задача.
Дятиту не е съобразил, че ако А е 3 може все пак да има преминаване и е изключило този вариант. Смятал с по големи числа, така не стигнал да отговор. Но пък се надява някоя точка да му дадат.
Аз съм доволна от него, тъй като е съвсем нов в математиката, от скоро прояви интерес. И това, че начинът на мислене е в правилната посока за мен е достатъчно на този етап. Ще се доразвие с практика.
Лошо е, че той е много самокритиченкъм себе си и това било "голямо излагане". Някак не разбира, или пък аз не се справям добре с убеждението, че той е там да трупа опит и увереност.

# 147
Моята дъщеря (5 клас) каза, че доста пъти е пресмятала първа задача докато получи 40 000. Втора не я е затруднила, но е объркала формулата за повърхнина на куб и всички изчисления са грешни, иначе подходът е верен. Трета не сме я коментирали. Като видя каква тъпа грешка е допуснала и потънаха гемиите и отказа да говори за за дачите. Днес е на лингвистично, така че реших да не я тормозя.

# 148
Пуснах ги на лични.
Ето линка с отговорите на лингвистичното, който намерих. За пореден път г-н Стоянов е най- бърз, за което му благодарим!  Ако не може да е тук, моля за извинение.
http://estoyanov.net/files/sastezania/otgovori_2011_lingkan.pdf

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 20:36 от mary cherry

# 149
  • Пловдив
За Кенгуруто записват ли вече?

Общи условия

Активация на акаунт