Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 616
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
regina di cuori, много благодаря за изчерпателния отговор.
Още нещо ще питам: Какъв е обичайния час на Празничната литургия?
И има ли изнасяне на плащеница(или нещо подобно)? 

# 616
  • Milano
regina di cuori, много благодаря за изчерпателния отговор.
Още нещо ще питам: Какъв е обичайния час на Празничната литургия?
И има ли изнасяне на плащеница(или нещо подобно)? 

newsm78

Мимии, зависи от църквата.
В Дуомо напр. има около 6 литургии на Великден (7.00, 8.00, 9.30, 11,00 и т.н.), като тази в 11.00 ще се води от архиепископа на града, после в 16.30 пак той ще изнася някаква ''вечерня'' преди мессата в 17.00 часа.

В нашата квартална църква мисля, че бяха от 10,30 и 18 часа.

# 617
regina di cuori, много ти благодаря за отговора и отделеното  време.
Предполагам за Миланското Дуомо са часовете.  Laughing

Ние на Великден ще бъдем малко по на юг. В друг мой любим град Фиренце. Преди и след това имаме други маршрути, но май се очертава пак дъжд.  Mr. Green

Моля те пусни отново един италиански сайт за прогноза на времето. знам, че си пускала преди, но не го намерих.  Hug   

# 618
  • Milano
Потърсих кога ще е литургията в Дуомо-то на Флоренция, струва ми се странно да няма.
Това ми излиза:

http://www.chiesadisanvito.it/page.php?67

За сайта на времето:

http://www.meteo.it/

Сега е още рано според мен за прогнози за Великден.
Ти нямаше ли във Венеция да ходиш?
Този месец си се отдала на Северна Италия Laughing

# 619
regina di cuori, Благодаря!   bouquet

...
Ти нямаше ли във Венеция да ходиш?
Този месец си се отдала на Северна Италия Laughing

Ще ходя.  Wink
Ще пиша отчет на тема:"Развитието на избрани италиански градове от Средновековието до наши дни".  hahaha (шегувам се)

Малко ще поразходя детето, че да не учи историята "на сухо".

# 620
http://www.gismeteo.ru/
На този сайт за времето се доверявам когато пътуваме.  Peace

# 621
  • София
Винаги съм искала да отседна ето тук, но остава за друг път.

Дано някой се включи с лични впечатления за хотели!

Lana, какво съвпадение! От три години датира моето "винаги" Simple Smile

Оооооо, при мен е от много години. Опитах се да поразгледам поне, но не ме пуснаха - само за гости на хотела Sad

Както вероятно сте забелязали се яде много Laughing, започва се с ордьоври, после първо (паста или ориз), после второ, после десерт, кафе и диджестиво.

Аз не съм го забелязала  Crazy, но огледалото ми твърди друго след прибиране от Италия  Joy

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 14:26 от Lana

# 622
Момичета писаха ми от хотела, казаха че мога да си избера други дати ! Но има проблем сега не знаем англ. , приятелите с които щяхме да ходим те си отидоха без нас !  И сега трябва да се оправяме сами !

# 623
Момичета писаха ми от хотела, казаха че мога да си избера други дати ! Но има проблем сега не знаем англ. , приятелите с които щяхме да ходим те си отидоха без нас !  И сега трябва да се оправяме сами !

Достатъчно е да знаете няколко думи на английски, или да си направите добра предварителна подготовка. Ще се оправите, просто бъдете по-смели.  Simple Smile

# 624
  • Milano

Клер, а ти избра ли си дати?
Като си ги избереш можеш да ми пишеш на лични да им се обадя или пиша аз.

С билета какво стана? Проявиха ли разбиране?

# 625

Клер, а ти избра ли си дати?
Като си ги избереш можеш да ми пишеш на лични да им се обадя или пиша аз.

С билета какво стана? Проявиха ли разбиране?

Не съм избрала, мерси че ми предлагате помощ ! Аз имам познат който ще им пише , а и нашите приятели са още там , не съм израла защото чакам резултата от авиокомпанията ! Иначе хотела е този https://secure3.hilton.com/en_US/hi/reservation/book.htm?execution=e1s1   до колкото виждам тук цените са по 80 Е на вечер

# 626
Здравейте,
моето пътуване се отложи, от хотела казаха че ще напарвят компромис и ми предлагат друга стая ! Сега обаче ще е е със закуска и питиета , чудя се дали да платя за тази стая или , как мислите, цената е 55 Е по висока за стая ! ?

Ще ходим през май от 10ти, мислите ли че е добре в този период?

Аз искам да посетя магазини , но нашите приятели казват че е доста скъпо, повече от тук за магазини които имаме и ние в България, къде може да се купят по изгодни  и интересни неща ! ?

# 627

Аз искам да посетя магазини , но нашите приятели казват че е доста скъпо, повече от тук за магазини които имаме и ние в България, къде може да се купят по изгодни  и интересни неща ! ?

мне, това не е вярно
цените са подобни , т.е. една дреха, ако е 20 лв в София, ще е 10 евро в Милано в същия магазин

# 628

мне, това не е вярно
цените са подобни , т.е. една дреха, ако е 20 лв в София, ще е 10 евро в Милано в същия магазин

Да , че колкото стрували май и тука, значи няма смисъл да се носят от там така ли ?

Вие пазарувате ли в Милано , да м е н асоч ите от   къде  ?

# 629

мне, това не е вярно

Да , че колкото стрували май и тука, значи няма смисъл да се носят от там така ли ?

Вие пазарувате ли в Милано , да м е н асоч ите от   къде  ?

няколко пъти съм попадал или съм ходил специално за намаленията през февруари/юли

много съм доволен от магазина на Replay, много добре е зареден, и по време на намаления 50 % е лесно да си намериш почти всичко като размер и цвят...а в София вече няма добър избор и предлагат стари неща понякога.

Общи условия

Активация на акаунт