Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 639
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
Разминах се с Милано, много жалко, децата и мъжа ми са с варицела ?
Искам да попитам с какъв език се оправяте там, защото имахме план да пътуваме с наши приятели, но те сега ще пътуват сами! Ако решим някой ден да отидем сами ?

И какви са цените по заведенията, казаха ми че било скъпо така ли е ?

kler, какво стана с резервацията за хотела?
По въпросите - на английски. Цените по заведенията са разнообразни има и по-нормални(за Европа) и скъпи.

Бързо да оздравяват болните.
С резервацията не стана нищо, писахме , звъняхме в хотела и толкова категорични, и днес се ядосах и им писах едно писмо отново, нашите познати ще ходят, и помолих поне на нашата стая да ни възстановят сумата , и уж ще мислят казаха последно от хотела !

Един познат ми каза че за 4ри салати и пици платили 350 Е , вярно ли е това ?

# 601

Един познат ми каза че за 4ри салати и пици платили 350 Е , вярно ли е това ?

newsm78 newsm78

в Милано има и евтино и скъпо, както навсякъде
със сигурност  има не малко заведения, където за 4-ри салати и пици може да се платят едни нормални 70-80 евро примерно ...

# 602
  • Milano
Какви са тези ''градски легенди''-350 евро за 4 пици #Crazy?

Пиците средно са под 10 евро, има някои и по 12, салатите май бяха около 7-8 евро.

На места, посещавани от ВИП най-много да е двойно, но за пица от 80-100 евро не съм чувала.

# 603
Благодаря ви, то не че има значение вече, всичко се провали с почивката ни до милано ! Толкова ми е мъчно !

# 604
kler, много съжалявам, че не се е получило с хотела. С полета какво стана? Него успя ли поне да отмениш?

Милано няма да избяга, ще отидете пак  Hug

Бързо оздравяване на болните!

# 605
kler, много съжалявам, че не се е получило с хотела. С полета какво стана? Него успя ли поне да отмениш?

Милано няма да избяга, ще отидете пак  Hug

Бързо оздравяване на болните!
[/quo

За полета чакам резултат, ще видим !

Ами незнам дали ще отида, защото не съм добре с англ. , щяхме да ходим с познат , на който разчитахме

# 606
  • Milano
Клер, ама моля те, горе главата. Тук почти никой не говори английски Mr. Green, какво има толкова да му говориш като се разхождаш.
Аз грам незнам френски, пък пак се справих в Париж една седмица въпреки, че те не говореха бъкел английски.

# 607
Благодаря ви момичета за подкрепата!

# 608
  • Milano
Клер, а вие нали не сте направили чек-ин он лайн?

Дойде ми една идея. Незнам, ако други са го правили да споделят.

Нали преди да се чекираш можеш да добавяш различни неща, между които и застраховка.
Можеш да прочетеш условията на застраховката и да видиш при всички случаи на неосъществено пътуване  ли плащат?

# 609
regina di cuori, моля те, когато имаш време да напишеш какви са традициите по Великден в Италия.  Hug
Ще пътувам с едното дете и да знам какво да очаквам.

# 610
  • Milano
Мимии, в какъв смисъл? По-скоро не разбрах обяснението за детето, как какво да очакваш?
Може и на лични.

# 611
Мимии, в какъв смисъл? По-скоро не разбрах обяснението за детето, как какво да очакваш?
Може и на лични.

Нека всички да се просветлят.  Simple Smile
Какви ритуали им в църквата например. Ходят ли като нас вечерта в пулунощ в църквата?
Какво правят хората(в смисъл разходки, заведения и т.н.)? Какви традиционни храния ядат на този ден? С две думи каквото се сетиш за Великден в Италия.
Много ти благодаря предварително.  Hug

# 612
  • Milano
В полунощ не се ходи на църква (това е само на Коледа).
Има празнична литургия на самия Великден.
Подаряват се големи шоколадови яйца с изненади вътре (това ми е най-любимо Laughing).
Също се правят и разни други шоколадови вкусотии-тип пънчета с пиленца и т.н отгоре.
В нашата хлебарница прим. има и лотария, даваш едно евро  и си избираш номерче и после можеш да спечелиш голямо шоколадово яйце от 2кг.
Традиционен сладкиш е  т.нар. Коломба (гълъб).

Тук се казва: А Натале кон и туои, а Паскуа кон ки вуой (На Коледа с ваште, на Великден-с който искаш).

По принцип хората се изнасят нанякъде, обикновено на морето, но тази година Великден е много рано, а и времето още не се е стабилизирало.
Обикновено на следващия ден, понеделник хората отиват да си направят някаква екскурзийка, било увеселителен парк, или в планината и се хапва в ресторант.
Ядат се най-различни неща, напр. Капоне (кастриран петел) или пълнено пиле, агнешки пържолки, телешко печено.
Както вероятно сте забелязали се яде много Laughing, започва се с ордьоври, после първо (паста или ориз), после второ, после десерт, кафе и диджестиво.

Май стана малко объркано, но ако нещо друго те интересува-питай.

# 613
  • София
Винаги съм искала да отседна ето тук, но остава за друг път.

Дано някой се включи с лични впечатления за хотели!

Lana, какво съвпадение! От три години датира моето "винаги" Simple Smile

# 614

Общи условия

Активация на акаунт