Отговори
# 1 635
Всеки работен ден на обяд на страницата на Изпълнителна агенция по околна среда се публикува ежедневен бюлетин за състоянието на радиационния гама - фон в страната през последните 24 часа
http://nfp-bg.eionet.eu.int/bul/News/N_2011/2011-03-15.html

И ако е почивен ден,какво следва!??? ooooh!

Къде мога да видя инфо за нивата на радиация в Токио и да сравня с тези в Бг или София??? при положение,че в сайта на ИАОС все още няма данни от днес?!
На Нова нещо не им вярвам!? Tired

Каза го този специалист ,който говори сега.

# 1 636

Най-вериятно и Козлодуй е в същото положение. Стара централа няма особени защити. Но ние в сравнение с Япония не сме в такава силно сеизмична зона. Това ме шокира мен.

Голям камън хвърли, голяма дума не казвай Peace България е земетръсна зона, а голяма част от стрителството ни не е съобразено с този факт. Не ми се мисли.

И стига с тази паника хора!!! Ние сме възможно най- отдалечени от Япония, стига сме се вайкали. Tired

# 1 637

Аз не мога да ви разбера....защо пишете това, че са се извинявали, като тяхно оправдание.
Извинението има съвсем друг смисъл и не е ОПРАВДАНИЕ а ОБВИНЕНИЕ!!!!! Това значи ВИНА! Тук това е = на поемане на отговорност и признаване на грешка. Щом от ТЕПКО взеха да се извиняват, хората разбраха,че нещата са лоши.

Май и от земята обливат вече, или ще започнат всекимомент...

Нияма нови повишенияна радиацията от предния ден....О,възстановено захранване с ток...Дано  Praynig

# 1 638
eftelya - ето тук:

http://www.bnsa.bas.bg/bg/emergency/radgamma_background/ramo?set_language=bg

Нияма нови повишенияна радиацията от предния ден....О,възстановено захранване с ток...Дано  Praynig

Първата добра новина днес!!!!! Hug

# 1 639

И стига с тази паника хора!!! Ние сме възможно най- отдалечени от Япония, стига сме се вайкали. Tired
Това го каза дори този с кошмарните прогнози .
Опасност за БГ няма.

# 1 640
  • София

Аз не мога да ви разбера....защо пишете това, че са се извинявали, като тяхно оправдание.
Извинението има съвсем друг смисъл и не е ОПРАВДАНИЕ а ОБВИНЕНИЕ!!!!! Това значи ВИНА! Тук това е = на поемане на отговорност и признаване на грешка. Щом от ТЕПКО взеха да се извиняват, хората разбраха,че нещата са лоши.

Май и от земята обливат вече, или ще започнат всекимомент...

Нияма нови повишенияна радиацията от предния ден....О,възстановено захранване с ток...Дано  Praynig

чудесна новина  smile3501

# 1 641
eftelya - ето тук:

http://www.bnsa.bas.bg/bg/emergency/radgamma_background/ramo?set_language=bg

Нияма нови повишенияна радиацията от предния ден....О,възстановено захранване с ток...Дано  Praynig

Първата добра новина днес!!!!! Hug
Захранването е възстановено ли ?

# 1 642
Наистина ми е чудно, защо толкова се впечатлявате от действията и мотивацията на работниците, които се борят с аварията. В Чернобил целия наличен персонал се е хвърлил да предотвратява, нов, по-голям взрив, слизали са хора с голи ръце да развиват кранове в активната зона, с ясното съзнание какво ги чака(смърт до няколко седмици).
Според мен навсякъде по света персонала, ще реагира по този начин и на всеки работещ в такава централа му е ясно, че може да се наложи. Жалко, че спря да пише момчето, което работи в Козлодуй.

# 1 643
flambe момчето от Козлодуй работи сигурно в момента.
Аз също смятам ,че действията на работниците са съвсем нормални.

# 1 644
В продължение на дни лягам и ставам с тази тема , а добрите новини все не идват...
 Praynig

# 1 645
Наистина ми е чудно, защо толкова се впечатлявате от действията и мотивацията на работниците, които се борят с аварията. В Чернобил целия наличен персонал се е хвърлил да предотвратява, нов, по-голям взрив, слизали са хора с голи ръце да развиват кранове в активната зона, с ясното съзнание какво ги чака(смърт до няколко седмици).
Според мен навсякъде по света персонала, ще реагира по този начин и на всеки работещ в такава централа му е ясно, че може да се наложи. Жалко, че спря да пише момчето, което работи в Козлодуй.
Работниците в Чернобил първоначално изобщо не са знаели ,че е избухнал реактора.Не са знаели ,че са изложени на радиация.Това изречение ме учудва  "Наистина ми е чудно, защо толкова се впечатлявате от действията и мотивацията на работниците" също и "Според мен навсякъде по света персонала, ще реагира по този начин".И дайте сега ,като навсякъде по света работниците ще реагират така да умаловажим геройството на тези в момчета в Япония?!

# 1 646
flambe момчето от Козлодуй работи сигурно в момента.
Аз също смятам ,че действията на работниците са съвсем нормални.
Да,сигурно са напълно нормални действията им,но са си достойни за уважение.Дано никога да не разбираме дали и при нас ще има такива нормални действия.

Самурайка,надявам се вече на все по-добри,и по-добри новини Hug.

# 1 647
  • В тъмната гора.

Сега ще напиша нещо, което не съм споделяла с никой, но отвътре ми идва да го кажа.
Миналата година почина батко, съпругът на зълва ми. От рак естествено. Години наред работи в АЕЦ. На погребението колеги и негови приятели са казали, че напоследък рака върви по тях като епидемия. За кратко време са си отишли много хора.
Та във връзка с това да кажа, че работата в подобна централа е платена, но здравето на човек е изложено на голям риск.
Батко работеше там от 25 години, но напоследък явно и там съоръженията са остарели, има вериятност да има и повешен радиационен фон.

# 1 648
като се заговори за героизъм ( несъмнен в случая при Фукушима) - неотдавна четох за Чернобил. Специално за хората, които са отишли в последствие наистина доброволно да заливат реактора ( да изграждат бетонния саркофаг). Те са знаели, че ще умрат, както и се е случило в различни кратки срокове след това. След време са получили посмъртно ордени, но няма паметна плоча с имената им никъде Cry Confused

# 1 649
Mitko Yonov какво те учудва -да навсякъде по света има хора, които биха реагирали по този начин това ни най малко не омаловажава геройството на японците.
Какво са знаели работниците в Чернобил едва ли знаеш та не е нужно да омаловажаваме и техните действия въпреки лошия край .

Общи условия

Активация на акаунт