Отговори
# 1 650
Mitko Yonov какво те учудва -да навсякъде по света има хора, които биха реагирали по този начин това ни най малко не омаловажава геройството на японците.
Какво са знаели работниците в Чернобил едва ли знаеш та не е нужно да омаловажаваме и техните действия въпреки лошия край .

Да знам какво са знаели работниците от Чернобил защото лично заместник директора и някои от работниците го казват в документални филми за Чернобил.

# 1 651
Mitko Yonov какво те учудва -да навсякъде по света има хора, които биха реагирали по този начин това ни най малко не омаловажава геройството на японците.
Какво са знаели работниците в Чернобил едва ли знаеш та не е нужно да омаловажаваме и техните действия въпреки лошия край .

Да знам какво са знаели работниците от Чернобил защото лично заместник директора и някои от работниците го казват в документални филми за Чернобил.
Хайде стига ,вече.

# 1 652
flambe момчето от Козлодуй работи сигурно в момента.
Аз също смятам ,че действията на работниците са съвсем нормални.
Да,сигурно са напълно нормални действията им,но са си достойни за уважение.Дано никога да не разбираме дали и при нас ще има такива нормални действия.
Достойни са за уважение , разбира се!Никой не се опитва да омаловажава факта, че не са избягали!
Навсякъде в подобни сфери всички задължително са подготвени за всякакви аварии.Ако те е страх от мечката не ходиш в гората.Всички хора, работещи в опасни среди знаят, че един ден може и да им се наложи да действат в истинска ситуация.Но щом са започали работата , то е ясно , че са съгласни с тези условия и са готови на жертва.Иначе ще си намерят някой спокойна и кротка работа в офис и ще четата форумите по цял ден.
По подобен начин разбирам и всички, които се евакуират от страната сега.Когато е била хубаво са стояли и са се възползвали от благата, пък сега дайте да бягаме - да ги оставим да си блъскат главите с кашата ,която е сътворена на тяхна територия..Не става въпрос за официално обявено евакуиране от дадена зона.А за всички , които препълниха летищата още в първия ден.Та в този ред на мисли, поздравявам всички, които са останалии помагат!Да, лесно ми е да пиша като съм на такова огромно разстояние от случваото се!Но се надявам, ако някой ден ми се случи нещо подобно да постъпя точно като хората , които са останали и помагат!

# 1 653
http://mamablog.bg/Bez-panika!-id8293.html

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 11:23 от Кристофер

# 1 654
  • София
Навсякъде по света работниците трябва да реагират по този начин! И това е геройство и саможертва, и хората работещи в централите трябва да са готови да се пренесат в жертва, за да предотвратят по-големи щети.

Когато ние бяхме в университета ни казаха да си помислим добре дали искаме да работим в АЕЦ, защото заплащането е добро, работата не е много в нормални условия, но при военно време или авария, живота ти принадлежи на народа.

Всеки работещ в АЕЦ трябва да го знае, много хора работят там с надежда, че нищо няма да се случи. И как ли ще реагират по време на такава криза. Убедена съм че 50-60 човека ще се намерят и в ншата АЕЦ да се жертват, но ако са ни две централите не знам.

Дано да се въстанови захранването. Първите дни ми беше много напрегнато, но сега като чели вярвам в някаква по-лека развръзка. Поне да не се засегнат най-малко райони Praynig

# 1 655
  • В тъмната гора.

И аз считам, че всички заети в този сектор, в повечето държави ще постъпят така. Ако те избягат какво ще стане с децата им, роднини, близки. Те се жертват, заради другите.

Кой каквото ще да казва, но трябва да се намери алтернативен, по-безопасен източник на енергия. Скъпо не скъпо, но в сравнение с това, което става пред очите ни е за предпочитане.
Летните месеци и слънчевите дни в страната ни са много ...държавата да отпусне помощ или да има безлихвени заеми..за обзавеждането на всеки дом със соларна система, която ще намали значително потреблението на ток.

# 1 656
След това,което гледах снощи,не мисля,че има правителство по света,което ще каже цялата истина в подобна ситуация!
http://videos.arte.tv/fr/videos/le_nuage_tchernobyl_et_ses_conse … nces-3772992.html

Това е лично за мен абсолютно скандален филм за френското и немското правителства по времето на аварията в Чернобил.Хората  са имали точно толкова информация,колкото и ние в тоталитарна Източна Европа.
На първо четене,след толкова години,се сещам за един единствен политик наказан за скриването на истината за Чернобил и това е Чаушеско.
Надявам се да не го приемете като спам,но ми се струва доста полезен този филм относно колко доверие да имаме,на кого да го даваме и колко!
Филмът е на френски и немски и е продукция на АРТЕ.

# 1 657
В момента гледам по CNN,даваха в северните райони как вали сняг,всичко е разрушено от Цунамито,хората нямат храна,вода,студено,ужас е просто!!!

# 1 658
  • София
Кой каквото ще да казва, но трябва да се намери алтернативен, по-безопасен източник на енергия. Скъпо не скъпо, но в сравнение с това, което става пред очите ни е за предпочитане.
Летните месеци и слънчевите дни в страната ни са много ...държавата да отпусне помощ или да има безлихвени заеми..за обзавеждането на всеки дом със соларна система, която ще намали значително потреблението на ток.

И аз така мисля, по-добре малко неудобство всеки ден, отколкото това. Но около нас има много централи. Руснаците са успели да изнудят Турците и сутринта казаха, че започват да строят централа на 25 км. от земетръсен епицентър. Ей, тези руснаци не се отказват от парите си и това е, ще жертват хората в цяла Европа...

Има ли тема за бъдещето на енергетиката в БГ, да не пиша в тази...

Достигането до бедстващите хора е много трудно - http://www.-CouncilRegulation(EU)-/doc.html?id=437039&tid=88854 , 400 км. почти без пътища.

# 1 659
Наистина ми е чудно, защо толкова се впечатлявате от действията и мотивацията на работниците, които се борят с аварията. В Чернобил целия наличен персонал се е хвърлил да предотвратява, нов, по-голям взрив, слизали са хора с голи ръце да развиват кранове в активната зона, с ясното съзнание какво ги чака(смърт до няколко седмици).
Според мен навсякъде по света персонала, ще реагира по този начин и на всеки работещ в такава централа му е ясно, че може да се наложи. Жалко, че спря да пише момчето, което работи в Козлодуй.

Сега ще напиша нещо, което не съм споделяла с никой, но отвътре ми идва да го кажа.
Миналата година почина батко, съпругът на зълва ми. От рак естествено. Години наред работи в АЕЦ. На погребението колеги и негови приятели са казали, че напоследък рака върви по тях като епидемия. За кратко време са си отишли много хора.
Та във връзка с това да кажа, че работата в подобна централа е платена, но здравето на човек е изложено на голям риск.
Батко работеше там от 25 години, но напоследък явно и там съоръженията са остарели, има вериятност да има и повешен радиационен фон.
Хайде да не пишем глупости, а?

# 1 660
тече показно по CNN...

# 1 661
Дори и да нямаме тук АЕЦ-и,какво?Като има у съседите.Че тук сме си все малки по площ държави и една до друга.Тук вече трябва да се мисли на международно равнище.
Иначе и аз съм за алтернативен източник на енергия.Все пак всички имаме деца и искаме да им оставим място за живеене.

# 1 662
Всъщност по повод пътищата - преди малко казаха как постепенно възстановяват доста от тях, като пускат автобусни линии. Също е направена нова ( или преустроена друга) железопътна линия към източното крайбрежие в засегнатия регион. Надяват се да я използват за доставка на горива и помощи.

# 1 663
Реактори 1,5 и 6 в АЕЦ „Фукушима-1” са стабилни, съобщиха японски официални лица
17 март 2011 | 11:21 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Три от шестте реактора в ударената от земетресение АЕЦ „Фукушима-1” в Северна Япония са в относително стабилно състояние, съобщиха японски официални лица, цитирани от АФП.
„Първи енергоблок е относително стабилен, засега”, заяви Хидехико Нишияма, високопоставен представител на японската Администрация за ядрена и индустриална безопасност.
Нишияма съобщи, че реактори 5 и 6 са охлаждани от общ дизелов генератор.

# 1 664
  • София
Абе...земетресение, цунами, авария в АЕЦ и....както тръгнахме за излизаме от кризата, цопнахме и с двата крака пак в дълбокото.
Дано овладеят ситуацията поне за хората там, на местно ниво, че трагедията не е хич малка.
От цялата работа се замислям как вече няма нищо частно, всичко е глобално, всички сме в кюпа.

Общи условия

Активация на акаунт