Отговори
# 3 135

I see you, ако имаш инфо от първа ръка, сподели, моля те!

Ами нали снощи написах - ако има нещо, ще пиша веднага. В детската градина на сина ти най-вероятно е имало шаш и паника, комбинирано с неинформираност (ама ги е срам да тръгнат с маски по улиците като японците).

Освен това на първа страница на тази тема е даден сайтът на АЯР и бюлетинът за гама фона у нас. Ето го пак http://www.bnsa.bas.bg/bg/emergency/radgamma_background.

Ще ме накарате сега да вадя моя дозиметър, та да е съвсем от първа ръка.

# 3 136
...
Имам много добра приятелка, която е завършила мисля приложна физика беше, в т.ч.  медицинска физика  и сега си работи по специалността. Жената всеки ден мери радиационния гама фон в София и няма никакви отклонения до момента, както и следи официалната информация от останалите държави в Европа. Това е инфо от първа ръка и ако има и най-малкото нещо веднага ще ми каже и аз ще пиша тук (в случай, че не вярвате на официалното инфо).
...
Малко спам, но вие сте навътре в нещата, затова питам вас: Има ли радиация в София, има ли такава информация въобще някъде? В детската градина на сина ми вчера и днес имало инфо за радиация и не ги извеждат навън в туй хубаво време, че и прозорците им са затворени.
I see you, ако имаш инфо от първа ръка, сподели, моля те!

Това със сигурност са пълни глупости.

# 3 137
Тези учителки, наистина са за бой, честно.

# 3 138
Ситуацията с АЕЦ „Фукушима-1” е непредсказуема, заяви японският премиер
25 март 2011 | 13:07 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Осака. Японският премиер Наото Кан заяви в петък, че ситуацията в засегнатата от земетресение ядрена централа „Фукушима-1” в Северна Япония на около 240 км от Токио все още е „съвсем непредсказуема”, предаде АФП.
„Настоящата ситуация все още е съвсем непредсказуема. Работим, за да спрем влошаването на ситуацията. Трябва да продължим да сме изключително бдителни”, заяви Кан на пресконференция.

# 3 139
  • София
Тези учителки, наистина са за бой, честно.
А, те не ги извеждат в много градини по начало, защото ги мързи. Това ми се струва по- вероятното обяснение на "феномена". Около нас има няколко градини, в които децата стоят целогодишно само вътре и на затворени прозорци.

# 3 140
  • София
Благодаря ви много!
Става въпрос за 24 ОДЗ в Надежда и не мисля, че е приумица на учителките, защото по принцип винаги ги извеждат, дори през зимата.
Извинявам се за нахълтването по този начин!

# 3 141
  • София
Благодаря ви много!
Става въпрос за 24 ОДЗ в Надежда и не мисля, че е приумица на учителките.........
Не казаха ли от къде имат тази информация?

# 3 142
Благодаря ви много!
Става въпрос за 24 ОДЗ в Надежда и не мисля, че е приумица на учителките.........
Не казаха ли от къде имат тази информация?

Да. Утре ги питай кой им е източника.

# 3 143
„Вашингтон Пост”: Япония разшири евакуационната зона около АЕЦ „Фукушима 1”
25 март 2011 | 18:53 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Японските власти разшириха евакуационната зона около засегнатата от земетресението АЕЦ „Фукушима 1”, призовавайки местните жители в близост приблизително 31 километра да напуснат, пише "Вашингтон Пост". Властите заявиха, че страховете от радиация затрудняват изключително снабдяването на тези райони.
След като по-рано евакуационната зона беше на приблизително 20,120 километра от атомната електроцентрала и жителите бяха принудени да напуснат, периметърът на евакуация се разшири.
Властите подчертаха, че разширяването се дължи на затрудненията по снабдяване на вода и храна, а не на конкретна нова информация за радиационните нива в района.

# 3 144
http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtestvo/story/1555959125-Mini … nad_Bulgaria.html

Утре в късния следобед се очаква над България да започнат да преминават въздушни маси, съдържащи незначително мънички радиоактивни молекули от АЕЦ "Фукушима 1" в Япония. Това количество въобще не може да навреди на здравето ни, успокояват от Националния център по радиобиология и радиационна защита. 

Прогнозата е при условие, че вятърът не промени посоката и скоростта си от последните няколко дни.

Експертите очакват толкова незначително количество радионуклеиди, че те дори няма да бъдат забелязани от измервателните уреди.

Източник БТВ

# 3 145
  • София
Утре няма да вали, нали?

Само се чудя, доколкото помня, въздушните маси се движеха на север, към Калифорния, какво правят над Европа?

Явно нещо не съм разбрала.
Дано се справят с тази авария вече, че продължава твърде дълго напрежението и притесненията се увеличават.

# 3 146
Ето ви един сайт, от който можете да следите как въздушните маси носят радиоактивните частици (разбира се, тук наблюдавате модели на случващото се):

http://transport.nilu.no/browser/fpv_fuku?fpp=conccol_I-131_;region=NH

# 3 147
  • София
Засякоха завишен радиационен фон, не се знае японски ли е
Дали все пак няма информационно затъмнение? На сайта, който ми дадохте, няма завишени показатели за радиация... newsm78

# 3 148
  • София
Дали все пак няма информационно затъмнение? На сайта, който ми дадохте, няма завишени показатели за радиация... newsm78
Втори абзац на същата статия:
Данните обаче показаха, че гама-фонът остава в стойности от 0,10 до 0, 20 микросиверта, докато естественият фон в България е в рамките на до 0,40 микросиверта. Сутринта данните показваха стойности под 0,10 микросиверта.

# 3 149

Няма информационно затъмнение.
Толкова много независими една от друга организации и служби следят фона, че няма как да се скрие истината.

Общи условия

Активация на акаунт