Отговори
# 675
Забелязали ли сте при бедствия в други страни как магазините се пълнят с народ, грабещ всичко, което му е на пътя. Запасяват се, но безплатно.

Такива кадри от Япония не видях. Доколкото разбирам, няма груби вандалски прояви.

# 676

Както видяхме, проблем със земетресението нямат.
Проблемът е цунами. Произходът на думата, между другото, е от японски. newsm78

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B8

Дано пък тази катастрофа доведе до преосмисляне на строителството и защитата на подобни съоръжения и от това природно бедствие.

Имало е защитна дига за цунами 2.5 м. Никой не е предполагал, че ще бъдат заляти от приливна вълна 10 м. Така, че има съоръжения за предпазване от това природно бедствие.

# 677
Атомните им централи също не са били проектирани да издържат до 8.9 по Рихтер.

# 678

Наистина ли се чувстваш по-добре, повтаряйки го непрекъснато?

# 679

Както видяхме, проблем със земетресението нямат.
Проблемът е цунами. Произходът на думата, между другото, е от японски. newsm78

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B8

Дано пък тази катастрофа доведе до преосмисляне на строителството и защитата на подобни съоръжения и от това природно бедствие.

Имало е защитна дига за цунами 2.5 м. Никой не е предполагал, че ще бъдат заляти от приливна вълна 10 м. Така, че има съоръжения за предпазване от това природно бедствие.

Казах го в добрия смисъл на думата.
Японците, доколкото съм запозната си правят изводи и не повтарят едни и същи грешки.

Понеже някой спрягаше и Втората световна, Япония е държавата, която след тази война си вади поука и поддържа армия само за отбрана, вписано е в Конституцията й.

# 680
Това за изводите явно не важи за ТЕPCO  Confused

# 681
b&C и Отилия  напоследък ми действат като "отмъщението на xenia". Много категоричност, много нещо  Rolling Eyes

# 682
b&C и Отилия  напоследък ми действат като "отмъщението на xenia". Много категоричност, много нещо  Rolling Eyes

И аз съм с такова усещане  Grinning
Явно си има такъв социален типаж.

# 683
А коя е xenia?

И защо inna-bubulina да има право да напише, че дигата е била предназначена за 2.5 метрова вълна, а не за 10, аз да нямам право да напиша, че и атомните им централи не са били проектирани да издържат на 8.9 по Рихтер?
Нима това не е вярно? За каква подготовка и за каква сигурност може да се говори при това положение?

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 16:57 от B & C

# 684
Забелязали ли сте при бедствия в други страни как магазините се пълнят с народ, грабещ всичко, което му е на пътя. Запасяват се, но безплатно.

Такива кадри от Япония не видях. Доколкото разбирам, няма груби вандалски прояви.

Е, разбира се. Японците са на светлинни години по манталитет, възпитание и поведение от останалите, на които им се случи...И точно това им помага да оцелеят, а не да се самоизтребят при бедствие.

# 685

Чудесно, значи въпреки това те СА издържали на 8.9 ( което вече официално е 9 или 9.1 не съм сигурна), а целият проблем при тях идва от последвалото цунами...................

И все пак добре е да прочетем от източника, който е така запознат с проектирането и противоземетръсната устойчивост на японските централи. Дай ни малко повече инфо Thinking

# 686
  • София
Възхищението от японския народ би трябвало да провокира много достойни качества у всеки. Противно на това, ние експлицираме нездраво възхищение, пораждащо презрение към нас самите. Гадно, но....закономерно явление.....Ще ми се да кажа, че не се дооценяваме и дори се подценяваме, но не с цел да се самокоригираме, а някак манипулаторски. Говоря като цяло.
Жалко, че толкова често се налага на българина да "осиновява" радост, респект и адмириране породени от чужди заслуги....

# 687
ето го източника :

Japanese engineer Masashi Goto, who helped design the containment vessel for Fukushima's reactor core, says the design was not enough to withstand earthquakes or tsunamis and the plant's builders, Toshiba, knew this. Mr Goto says his greatest fear is that blasts at number 3 and number 1 reactors may have damaged the steel casing of the containment vessel designed to stop radioactive material escaping into the atmosphere. He say that as the reactor uses mox (mixed oxide) fuel, the melting point is lower than that of conventional fuel. Should a meltdown and an explosion occur, he says, plutonium could be spread over an area up to twice as far as estimated for a conventional nuclear fuel explosion. The next 24 hours are critical, he says.

# 688
Ами те са издържали 8,9.
Авариите не са вследствие на неиздържливост, а на комбинация от лошо стекли се обстоятелства /земтересение, цунами, последващи много трусове и т.н/

# 689
rush_rush, това сега ли е публикувано? т.е. следващите 24 часа са критични да разбираме?

Общи условия

Активация на акаунт