Отговори
# 1 605
  • София
А този йод... вие имате ли познат, който да се е запасил с йод тия дни? Аз нямам- напротив имам чувството, че само аз чета и се ровя за новини.

# 1 606

те не съобщават на собственото си население каква е радиацията , която е много по-висока от това , което е стигнало тук от чернобил , и се мери много лесно освен това , автоматично ...

Има ли ги тези данни за по-висока радиация, различни от обявените от Япония някъде? Може ли да публикуваш линк към мястото, от което черпиш тази информация.

и този линк да го дадем най-после на японския народ, че да е наясно с нещата най-накрая!!!!!!!!
Който вече също проявява недоверие за верността на подаваните данни.
Има ли данни за радиацията в 30м. зона?

# 1 607

има ли поне един момент , в който да са казали истината и да не са скрили нещо , аз поне не виждам такъв - нито е обезопасена , нито са правили нещата както трябва - пръчките били по-нагъсто от необходимото , да пестели място ,

Къде има АЕЦ, обезопасена и конструирана да издържи на земетресение над 9 по Рихтер, на цунами и на вулканична дейност?

Редактирам се защото намерих информация, става дума за Онагава, другата ударена от цунамито.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 10:14 от flambe

# 1 608
Като знам американците колко "обичат"японците.....по добре да седят на страна и хич да не се бъркат. #2gunfireДо колкото чух от познати там,дори призовават населението си,да спре да превежда пари на Япония.
Аз лично обвинявам за всичко което се случва по света, тази държава и грам не ми пука,че вятърът духа на там.
Извинете ме за спама.

# 1 609
А аз отново много моля да не се окупира темата и вкарва в коловоз в само една насока и да не се модераторства от отделните участници в нея.
Ако не сте съгласни с нечие мнение, много моля, не спирайте хората да пишат, просто го опровергайте с насрещна информация, линк.
За мен са полезни всякакви данни. Кои ще приема за достоверни си е лично мое решение, но искам да имам право на обективна информация.
И "8.8 по Рихтер" предполага доста по- широки мащаби на вида информация и споделяне. В тази връзка ме интересува и Белене, и Козлодуй. Защото днес там, утре и по- други места.
В момента ме интересува сегашното ниво на радиация и разпространението й като посока и интензивност. И над Тихия океан да е- това пак касае всички.

rush_rush , ти, например, откъде имаш тези данни: "те не съобщават на собственото си население каква е радиацията , която е много по-висока от това , което е стигнало тук от чернобил , и се мери много лесно освен това , автоматично ..."?

А този йод... вие имате ли познат, който да се е запасил с йод тия дни? Аз нямам- напротив имам чувството, че само аз чета и се ровя за новини.
Нямам такива познати, по нашите аптеки изобщо не се купува лудешки, според както гледах вчера за Бургас, например, по новините.
Един лекар обясни на достъпен език, че превенция с йод е невъзможна и че такъв се взема едва "след" облъчване и то в определен часови диапазон от него. Не безразборно, а в определени дози.
Същият лекар обясни, че мазането с йод е безсмислено.

# 1 610
Като знам американците колко "обичат"японците.....по добре да седят на страна и хич да не се бъркат. #2gunfireДо колкото чух от познати там,дори призовават населението си,да спре да превежда пари на Япония.
Аз лично обвинявам за всичко което се случва по света, тази държава и грам не ми пука,че вятърът духа на там.
Извинете ме за спама.
Е ама на тях естествено им пука .А иначе целия ти пост е едно огромна простотия.
Ако попрочетеш малко може и да забележиш ,че помощта е поискана от японците.

# 1 611
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уфффф ... лоша работа ... доста сте изписали и, за да не повтарям ... ето сателитни снимки от Таймс ... с мишката по средата може да "местите", за да видите "преди" и "след" :
http://www.nytimes.com/interactive/2011/03/13/world/asia/satelli … r-tsunami.html?hp

# 1 612
Къде има АЕЦ, обезопасена и конструирана да издържи на земетресение над 9 по Рихтер, на цунами и на вулканична дейност?
всички са конструирани  да издържат на земетресения и цунамита , нашата също , дори е много по-обезопасена от фукушимите
реакторите там не са пострадали от земетресението и цунамито , а са пострадали дизел генераторите , които не могат да работят , защото няма гориво и няма как да охлаждат ...

ако си спомняш първите дни никой не говореше за реакторите , защото си бяха ок и не бяха почнали да прегряват ...

# 1 613
Пръчките се правят от елементи, които да поглъщат неопределено количество неутрони, без да реагират, без да се изменят. Използват се да контролират нивата на делене на урана и плутона, които се подават към реактора. И точно поради това, че тези елементи имат различна степен/участъци на "поглъщаемост" на неутрони, пръчките се конструират според работата на всеки реактор...
Така че едно "по-близо" или "по-далече" съвсем нищо не означава...

# 1 614
Да стана трагедия , да върви се към Чернобил 2. Обаче има няколко дребни подробности:

1) В Япония аварията стана след едно от най-силните земетресения в историята на света , 10 метрово цунами и поне 5-6 афтършока с магнитуд 6+
При вас стана заради скапана техника и некадърно оборудване.

2)В Япония се изпратиха специалисти , които да забавят аварията ,а времето в случая е безценно.
При вас първите 72 часа не се правеше почти нищо. Освен наливането със самогонь итерпентин

3) В Япония се случи ВЪПРЕКИ техниката им. При вас се случи ЗАРАДИ техниката ви

4) В Япония населението беше евакуирано навреме. При вас никой не беше мръднат и на метър ,...

Прочитане на целия коментар преди облака да достигне 1/2 Европа

5) В япония всичко се казва до час-два. При вас имаше пълно медийно затъмнение. Че и за капак изкараха хората на първомайски митинг(или както се е наричало по онова време)

6) Япония изпрати минимален брой специалисти със защитни облекла. Вие изпратихте 100 000 войника да мята цимент и пясък с голи ръце.

Това е мнение от друг сайт, на потребител Карелсон. Смятам, че обобщава много добре ситуацията.

# 1 615
стига бе!!! сериозно ли призовават да се спрат дарения за Япония?    Shocked

Judy - за Белене съвсем спокойно в същия този форум може да се пусне отделна специална тема, нали така? Там може да се концентрира цялата информация, касаеща тази централа, каоято още е само един неосъществен проект. Тук темата расте главоломно и се обърква ненужно. Мое мениние. Не съм модератор и не искам да бъда, но в случая мисля че съм абсолютно права да искам да намирам актуална информация за извънредната ситуация, а не да се налага да прескачам през темата, докато достигна до нея. Това е съображението ми Peace

Flambe - DAINI  е другата централа, не че има значение голямо.

# 1 616
Нова телевизия се опитват да обяснят нещо

# 1 617
Renka, във всяка от точките има много неистини, с изключение на т.5.
Безмислено е такова сравнение за това го казвам Peace.

# 1 618
http://www.focus-news.net/?id=n1503419

Има риск от непредвидено спиране на електрозахранването в Токио
17 март 2011 | 10:00 | Агенция "Фокус"

Токио. Източна Япония днес е застрашена от мащабно спиране на електрозахранването, ако потреблението на електрическа енергия не бъде понижено, предаде АФП, позовавайки се на изявление на японския министър на промишлеността.
Заради студената вълна, която се разпростира днес в източната част на Япония, потреблението на електроенергия силно се е повишило въпреки въвеждането на график за подаване на електричество. Ако компаниите и гражданите не положат всички усилия да намалят електрическото си потребление, Токио и околностите може да потънат в тъмнина в четвъртък вечерта.
„Тази сутрин потреблението на електричество беше почти изравнено с производството, което означава, че през нощта, когато е традиционният пик, нуждите може да надвишат многократно възможностите за електроподаване, а това ще наложи непредвидено мащабно спиране на тока”, заяви министърът.

# 1 619
Отделна тема може да се пусне и за помощ за Япония.
Тази е достатъчно обща и никой няма модераторски права над нея, освен модераторите.
В общите теми се налага да се прескочи онова, което не те интересува. Хора и мнения има всякакви. Аз правя също така, вкл. и с тази тема.
За мен е важна всяка информация, доказана по определен начин.
Затова бе и въпросът ми към rush_rush, т.к. твърденията й са меко казано притеснителни.

Общи условия

Активация на акаунт