Отговори
# 3 165
lu_lu, не си разбрала информацията от Итар тас. В нея пише, че са мерили в 8 точки разположени в 30 км. радиус около централата Peace.  А повишението от 1250 пъти е на 300 м. от централата.

# 3 166
Регистрирано е покачване на радиацията в морето в близост до АЕЦ „Фукушима 1”
26 март 2011 | 10:37 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Радиационните нива в морската вода в близост до АЕЦ „Фукушима 1” са се покачили, предава АФП. Междувременно работниците в засегнатата от разрушителното земетресение японска атомна централа се опитват да възобновят системите по охлаждане при опасни условия.
Предприемат се спешни усилия за пресушаване на басейните с радиоактивна вода в близост до реакторите, след като няколко работници претърпяха радиационни изгаряния.
Новите опасенията за опасните условия усложниха допълнително усилията за налагане на контрол на централата и увеличиха страховете, че имат изтичане от съдовете за топлоотделящите елементи и тръби в централата.
Противопожарни служители изляха хиляди тонове морска вода в централата в опит да овладеят ситуацията в централата.
На няколкостотин метра от брега на Тихия океан е регистрирано десеторно увеличение на нивата на радиоактивен йод-131 в сравнение с няколко дни по-рано. Това съобщи компанията "Токио

# 3 167
  • София
"Колкото до радиационния фон, към 15 часа дозиметърът на Агенцията за ядрено регулиране показваше 17 микросиверта за час. Няколко часа преди това обаче беше 13."

Това някаква грешка ли е? http://www.blitz.bg/news/article/103707 - по средата на статията някъде.
......
Ето ти още една грешка: http://www.bnsa.bas.bg/bg/emergency/radgamma_background
"Извадка от oсреднените стойности на гама-фон в страната към 15:00 ч. нa 26.03.2011 г. за изминалите 24 часа."
Да приемем, че данните са коректни, обаче за часа на "справката" не мога да кажа същото. Не издребнявам, просто ми направи впечатление.

# 3 168
Днес и утре тук ще вали. Смятам да облека децата (3 броя) с гумените ботуши и дъждобраните и да поцапаме малко в локвите. И не, йод не сме пили, засега не смятаме че е необходимо!

ooooh! Ако беше в България, там, в локвите, щяхте да се срещнете с г-жа Низамска - и тя ще е с детето "в парка"...

Не ти разбирам учудването (или сарказма?). Или си мислиш че навсякъде по света хората си отглеждат отрочетата под стъклен похлупак? Дали пък да не реша да се отдам на масовата идиотия царяща по форумите, да си инсталирам Гайгер-Мюлеров Брояч зад вратата и да меря децата на влизане и излизане? И да припадам от ужас, щото видиш ли в детската градина ги извеждат всеки ден по 2 пъти на двора независимо от времето, или пък щото от училището са ги завели да търсят пролетта в парка?
Да, и спанак и маруля ще ядем, и мляко ще пием и навън ще излизаме. Какъв ужас!

# 3 169
  • София
Че и моето днес беше навън, заедно с отрочето на човек, работещ в ИАОС. Та трима броя еколози плюс химик не счетоха за опасно да изведат децата си.

# 3 170
Възстановено е захранването на 2-ри блок:
http://www.-CouncilRegulation(EU)-/only_video.html?vid=327421

# 3 171

Когато кажат, че охладителните системи са проработили, тогава вече ще си поотдъхна малко за Фукушима, и хората около Фукушима. Peace

# 3 172
Първият реактор на АЕЦ „Фукушима 1” навърши 40-годишнина от стартирането си
26 март 2011 | 14:33 | Агенция "Фокус"
Начало / Свят
Токио. Японската компания „Токио Електрик Пауър”, управляваща засегнатата от земетресението АЕЦ „Фукушима 1”, отбеляза 40 години след стартирането на първия реактор на атомния комплекс, предава АФП.
„Крайно разочароващо е да честваме годишнината по този начин”, заяви вицепрезидентът на компанията.
Земетресението със сила 9 магнитуд по Рихтер и последвалото го цунами на 11 март парализира охлаждащите ситеми на атомната електроцентрала, довеждайки я до ръба на ядрено топене.

# 3 173

не съм Самурайка, но Едано няма как да не забележи човек, който следи от самото начало развитието на кризата.
Главният секретар и говорител на правителството Yukio Edano ( може да потърсиш още в Гугъл) е на екран имам чувството наистина 24/7. Няма ден, няма нощ - пресконференция след пресконферениця по NHK - не човек, а желязо Shocked

# 3 174
Потърсих и разбрах кой е.

# 3 175
Нормално е Едано да е на предна линия , все пак  Наото Кан е 65 годишен , едва ли му е лесно .

# 3 176

не съм Самурайка, но Едано няма как да не забележи човек, който следи от самото начало развитието на кризата.
Главният секретар и говорител на правителството Yukio Edano ( може да потърсиш още в Гугъл) е на екран имам чувството наистина 24/7. Няма ден, няма нощ - пресконференция след пресконферениця по NHK - не човек, а желязо Shocked

Уникален е този човек, имам чувството, че е човека-пресконференция. Как издържа, не знам, аз на негово място досега да съм рухнала. Скромното му облекло на работник или нещо такова също прави впечатление. Сякаш излиза директно от спасителните акции.

# 3 177
  • София
Как си играят с хората - по-високите нива на радиоактивен йод са засечени в сряда, а по новините по Канал 1 го казава тази вечер. Как да им вярва човек, три дни крият информация. Така е навсякъде по света.

# 3 178
Налягат ме едни мисли не съм параноичка ама в началото не се каза ,че тази радиация нямало да стигне до нас или щяло да мине много време /споменаваха се 2 месеца/ ?Та чудя се да не дава Господ ама ако там нещата съвсем се влошат има ли вероятност радиацията ,която стигне до нас да не е съвсем безопасна за здравето и природата?

# 3 179
Налягат ме едни мисли не съм параноичка ама в началото не се каза ,че тази радиация нямало да стигне до нас или щяло да мине много време /споменаваха се 2 месеца/ ?Та чудя се да не дава Господ ама ако там нещата съвсем се влошат има ли вероятност радиацията ,която стигне до нас да не е съвсем безопасна за здравето и природата?

не

Общи условия

Активация на акаунт