Ах тези тръшканици!!!

• 7 821
  • 137
  •   1
Отговори
# 120
  • в очите на дъщеря си
Здравейте Hug

Имам дъщеря на 4 години.Не мога да каже , че е най непослушното дете на света , но много се сърди и се цупи/ за щяло и нещяло/ . Не знам как да подхождам спрямо нея. Станала съм строга , карам се, наказвам , но като цяло резултат не е много дълготраен.

Кажете как да се правя без да отчуждя детето си  с постоянните караници. Как да реагирам  newsm78

# 121
  • Варна
Здравейте   bouquet
Имам син почти на 4 години. Направо ме побърква с рев - плаче за всичко. Сутрин плаче ако му оправя леглото - иска сам, а обикновено нямаме време да се бавим; плаче, ако реша да му помогна да се облече или да си обуе маратонките; плаче, когато му се скараме за нещо (а аз се карам, след като поне 10 пъти съм го помолила да направи нещо, а той не ме послуша - тогава вече повишавам тон, а той писва); плаче, когато иска нещо, а аз му отказвам по една или друга причина( и си му обяснявам защо точно му отказвам) . Напоследък започна - "ти си лоша, мамо (бабо, дядо - според това кой му се е скарал) "не те обичам". Направо в чудо съм се видяла. Шляпвам го по дупето от време на време, наказвам, лишавам от детско и игри на компютъра и така. Всички ми казват, че ще отмине този период, но не знам. Вече се замислям дали да не се посъветвам с психиатър, че и аз страшно много се изнервям покрай него (а и много ми дожалява като го гледам да плаче така и все да се караме и наказваме).
Оле, стана доста дълго  Embarassed Извинете ме   bouquet

# 122
Чак психиатър? Shocked
Детски психолог няма ли да е по-добре?

# 123
Моето дете е на 4 години и половина, редовно още се тръшка и прави напук, защото е
осъзналo, че така дразни хората. Много труден характер се очертава от бебе...
Яки нерви и това е. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 11:40 от Василиса Прекрасная

# 124
  • в дяволитите очички на моето тормозче
И моята днес ме   подлуди. За  някакви  си два  часа вечерта  ме направи луда калинка. Цял ден смях, разходки, закачки, игри  и други екстри, а като се прибрахме около 19 часа / по нейно настояване/, че като писна ooooh! Реших, че е гладна- предложих й храна. Хапна  една  ябълка. После  като се хвана  за крака ми, докато  готвех, че като ревна "Мамо, земма!!!", че като ме   загледа жално с тия  хубави очички, че като се затъркаляха  тия сълзи  по бузките...направо   полудях. Тя реве, а аз не  мога  да я взема, баща й се опитва да я гушне и да я утеши, тя  го  гони и реве още по-  силно. Накрая   той  пое  готвенето  с фалстарт, аз я успокоих. Приключихме  криво- ляво, после пък ревна за банята. Влезнахме в банята, поиска  си  четката и пастата  за зъби. Дадох й ги, тя направи, каквото направи и  взе да настоява   за още  паста за зъби. После  нещо  едната кукла  във водата не й  хареса,  наду гайдата и затова. Докато я обличах, рева , искайки мляко. Като  си и дадох млякото, пак  рева и се ядосва, без да разбера  защо. Поиска приказка, започнах да разказвам, прекъсна  ме с рев.
Докато  заспи, бях на предела.И това, за два часа.
Искрено съчувствам на всички  мами, които  търпят  подобни истерии  по цял ден.
То търпение, търпение, ама...на два пъти бях  на косъм да й  кресна  и да я оставя  сама в стаята й да си нареве, добре, че се въздържах.
Дано утре  денят е по- добър.

# 125
Бронте, детенцето е било изморено сигурно! Ако емоциите са му дошли в повече е нормално да се държи така Simple Smile

# 126
  • Варна
Бронте, това все едно за моя синковец разказваш. Абсолютно по същия начин се държи понякога. В такива случаи след опитване на различни подходи установих, че най- бързо спира, когато спра да му обръщам внимание. Казвам му най-сериозно, че щом се държи лошо, аз няма да му обръщам внимание и няма да играя с него. Тогава спира да крещи, гушва се в мен, прави опит да се извини и след малко се успокоява.

# 127
  • в очите на дъщеря си
Здравейте   bouquet
Имам син почти на 4 години. Направо ме побърква с рев - плаче за всичко. Сутрин плаче ако му оправя леглото - иска сам, а обикновено нямаме време да се бавим; плаче, ако реша да му помогна да се облече или да си обуе маратонките; плаче, когато му се скараме за нещо (а аз се карам, след като поне 10 пъти съм го помолила да направи нещо, а той не ме послуша - тогава вече повишавам тон, а той писва); плаче, когато иска нещо, а аз му отказвам по една или друга причина( и си му обяснявам защо точно му отказвам) . Напоследък започна - "ти си лоша, мамо (бабо, дядо - според това кой му се е скарал) "не те обичам". Направо в чудо съм се видяла. Шляпвам го по дупето от време на време, наказвам, лишавам от детско и игри на компютъра и така. Всички ми казват, че ще отмине този период, но не знам. Вече се замислям дали да не се посъветвам с психиатър, че и аз страшно много се изнервям покрай него (а и много ми дожалява като го гледам да плаче така и все да се караме и наказваме).
Оле, стана доста дълго  Embarassed Извинете ме   bouquet

аз си мисля , че най добрия подход е да се правиш , че не го забелязваш когато прави така. Аз се опитавам така и мисля , че има ефект. Пробвай да не показваш колко много те ядосва.

# 128
  • София
Бронте, аз си мисля, че в случая детето е преуморено и му се спи. В такива случаи нашето хлапе прави подобни номера и не знае какво иска. Щом за единични случаи - няма проблем.  Laughing

# 129
  • Winterfell
Моя синковец е станал голям манипулатор напоследък...В момента в който не му се угоди,му "омекват" краката,писва и започва да се търкаля по земята.Околните редовно стават свидетели на цяло представление ConfusedСлед като се оваля едно хубаво става и започва да пищи с цяло гърло.Единственото спасение с-щу неговите писъци са моите Mr. GreenТой писва-аз писвам-той млъква Crazy Много ме е срам да крещя навън,но пък неговото дране край няма

# 130
Аз да докладвам,че след като престанах да и викам пък са по-добре нещата - тръшка се,реве,мрънка,аз и говоря спокойно и като че тези нервни изблици и тръшканици се поразредиха  Peace не че пак не бера срам по обществени места от време на време,но значително по-рядко,така че при нас тактиката със спокойствието и необръщане на внимание проработи,пу-пу  newsm44

# 131
  • Юпитер- Сатурн
не че пак не бера срам по обществени места от време на време,но значително по-рядко,така че при нас тактиката със спокойствието и необръщане на внимание проработи,пу-пу  newsm44
Споко, последния път успяхме да разсмеем квартала. Колкото до общественото мнение, отдавна не плащам данък "обществено мнение" въпрос на приоритети.   Wink

# 132
  • в очите на дъщеря си
Моя синковец е станал голям манипулатор напоследък...В момента в който не му се угоди,му "омекват" краката,писва и започва да се търкаля по земята.Околните редовно стават свидетели на цяло представление ConfusedСлед като се оваля едно хубаво става и започва да пищи с цяло гърло.Единственото спасение с-щу неговите писъци са моите Mr. GreenТой писва-аз писвам-той млъква Crazy Много ме е срам да крещя навън,но пък неговото дране край няма

аз мисля, че трябва да спреш да му обръщаш внимание. Независимо каква ти е реакцията той вижда , че реагираш, а ако не му обръщаш внимание и той ще спре. Трудно е и изисква голям самоконтрол ,но накрая ще останеш доволна от резултата

# 133
Приоритетите ми са,че не искам дъщеря ми да се  държи като лигаво разглезено и тръшкащо се същество на което постоянно му се угажда,защото не е така.И затова ме е срам,малко или много децата са огледало на родителите си и тяхното възпитание.

# 134
  • в очите на дъщеря си
Приоритетите ми са,че не искам дъщеря ми да се  държи като лигаво разглезено и тръшкащо се същество на което постоянно му се угажда,защото не е така.И затова ме е срам,малко или много децата са огледало на родителите си и тяхното възпитание.

да, но понякога имаме на помощ баби и дядовци за които думата "НЕ" не означава нищо. Тогава детето става разногледо и объркано от различните типове възпитание , които показваме.

Общи условия

Активация на акаунт