Ах тези тръшканици!!!

• 7 821
  • 137
  •   1
Отговори
# 90
Рекламата е супер.
Аз този метод съм го пробвала. Действа!!!
Друг метод , който използвах беше: кото се тръшкаше за нещо и въргаляше по земята аз го сепвах с въпрос: Кой си ти? Как се казваш? Какво правиш тук? Той се опулваше и забравяше, че се е тръшкал!

# 91
Рекламата е супер.
Аз този метод съм го пробвала. Действа!!!
Друг метод , който използвах беше: кото се тръшкаше за нещо и въргаляше по земята аз го сепвах с въпрос: Кой си ти? Как се казваш? Какво правиш тук? Той се опулваше и забравяше, че се е тръшкал!

Joy Joy

# 92
  • На небето
Ох, какво да кажа аз. Като моя е на 6г. и все още се тръшка. А най-големият психически тормоз е мрънкането. Което не спира може с часове да ти мрънка за едно и също нещо без да те остави и за секунда намира.

Рекламата е супер просто. Но, не съм го пробвала това.  hahaha
Пробвала съм да мрънкам като него, ама не се справям така добре, той е професионалист просто. А и ефект няма.

# 93
  Аз съм пробвала : "Сега аз ще ти казвам "не" за всичко, да видим дали ще ти е приятно". Laughing
  При нас след като минаха бебешките заинатявания около една година беше перфектното дете, и сега пак я прихвана, само че тоя път не се тръшка физически, а се окайва жално, извърта, разправя се, противоречи и се обяснява, само и само да постигне това, което иска... Като някой адвокат е, значи Joy

# 94
  • Пловдив
Добре, де. Ясно ми е, че от нас (родителите) зависи как ще се развие една тръщкаща се - мрънкащо  - ревяща ситуация, че в повечето случаи ние искаме да се противопоставим и да наложим на всяка цена мнението си и силата си. И че в повечето случаи не сме прави  Simple Smile. Обаче детето няма ли да се разлигави прекалено много така и да реши, че всичко му е позволено? Дъщеря ми е на 7 и от известно време е навлязла в период, в който състоянията са тези: или мрънка за нещо, или реве за нещо, или вика и крещи изнервено. А като малка никога не се е тръшкала! Ако се опитам в такъв момент да говоря с нея, тя или си запушва ушите и започва да ме заглушава с "ля-ля-ля", или ме надвиква, крещейки, че всички я мразят, че я обиждат, че не я обичат... И констатации от рода "Днес ми е най-лошият ден в живота" за нещо супер дребно, което не е станало по свирката и.
Значи, опитвам се доколкото мога да я успокоя, да вземем компромисно решение, но тя в момента изобщо не ме слуша, и след като съм опитала с добро, а тя продължава да реве и вика, почвам и аз  Embarassed. И става един затворен, порочен кръг. Отврат  Confused

# 95
A, ako не и обърнеш внимание как реагира?

# 96
  • Пловдив
Увеличава децибелите  Simple Smile. В крайна сметка, млъква. Но може и 15 мин. още да реве. Аз и за това се притеснявам, в този момент, в който я оставям да реве и да си нарежда колко е онеправдана и колко зли са всички, дали ако се случва често, няма да доведе до някакви лоши последствия за психиката и?
И друго - след това става още по-раздразнителна.

# 97
Когато при нас се получи такава ситуация го оставям сам. Преди да изляза от стаята казвам само ''Глупости правиш сега".../не се смейте/ и го оставям да се терзае  Mr. Green, като го наблюдавам разбира се тайно какво прави. Като му мине изобщо не за4еквам темата, а го карам да направим нещо заедно което обича....я сладкиш, я да засадим цвете, да изреже нещо...........

# 98
  • Пловдив
И това го правя. Или я пращам да си реве и вика в нейната стая, при което тя излиза с трясък на вратата. Но не мисля, че това е начинът  Rolling Eyes. Явно не действа, защото се случва всеки божи ден да имаме "сблъсък".

# 99
  • На небето
Кипра Маца това, че се тръшкат, не означава, че всичко им е позволено и че става на тяхната. Просто е убийство за психиката ни.  Rage newsm77

# 100
  • Пловдив
Това е едно на ръка. Но мислиш ли, че такова поведение е нормално? Вкъщи с мъжа ми стигнахме до извода, че ние я направихме такъв нервак. Ако знам, че това е период, ще стискаме зъби и ще чакаме да отмине. Но ако не е?
А отгоре на всичкото и бабите хич не ми помагат в това отношение. Според тях имам едно разлигавено и непослушно дете. Много ми е жал, защото си позволяват да дават квалификации и чак на мен ми става обидно, а за нея да не говорим. И като я успокоя, пак аз излизам лошата.

# 101
Кипра, ами ако наистина е така? Аз осъзнавам за моето дете, че ние с баща му сме виновни за поведението му  Confused

# 102
  • Пловдив
То е ясно - трябва да се заредим с много търпение и любов  Peace.
Ето, тази сутрин мога да се похваля как успях да овладея сблъсъка. Дъщеря ми не си хареса дрехите, които и бях приготвила, искаше да издокара с рокля и беше готова да започне с мрънкането. Аз я прегърнах, целунах я и и обещах, че утре ще е с рокля, понеже днес още няма да е съвсем топло и тя се съгласи.

# 103
То е ясно - трябва да се заредим с много търпение и любов  Peace.
Ето, тази сутрин мога да се похваля как успях да овладея сблъсъка. Дъщеря ми не си хареса дрехите, които и бях приготвила, искаше да издокара с рокля и беше готова да започне с мрънкането. Аз я прегърнах, целунах я и и обещах, че утре ще е с рокля, понеже днес още няма да е съвсем топло и тя се съгласи.

Браво,лошото е,че не винаги се съгласяват и особено сутрин като се бърза и времето за преговори не е много ... Sick Аз обикновено пускам детски филмчета и не забелява много с какво я обличам,но винаги си имам още едно наум за друг вариант,ако се затръшка  Mr. Green

# 104
Това е едно на ръка. Но мислиш ли, че такова поведение е нормално?
....

И ние сме същите, поради което често размишлявам над тия въпроси. Едно на ръка е, че очевидно отношението на възрастните - а ние сме с баби, плюс любящи лели, категорично допринася за такова поведение. Но има и нещо друго. Това са деца с холеричен темперамент, те изживяват буйно и театрално, както виждаш, дори елементарни неща от ежедневието. С времето смятам, че ще се научат да овладяват страстите си, или поне да ги обуздаят до приемливо за околните изразяване. А ако не - просто ще бъдат по-експанзивни. След като изпълни една такава сцена, на която аз със титанични усилия се въздържам да вляза в конфронтация, обикновено детето ми идва, все едно нищо не е било, и на моите забележки, че ме е заболяла главата от тия крясъци, тя примерно казва величествено "Да не говорим повече за това, моля те" Laughing

Вероятно и аз, и баща и, сме могли в един по-ранен етап, или дори сега, да забраняваме, да изискаме подчинение, и да прекратим такива буйни изблици, с твърдост и настояване, че е недопустимо на възрастен да се противоречи, да се вие и повишава тон... но не го усещам за правилно. Виждам, че детето е впечатлително, емоциите му го поглъщат, и просто има нужда от разреждане на напрежението, което само си създава.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 09:36 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт