Ах тези тръшканици!!!

• 7 821
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
От 2 седмици придобих смиреността на отчаяната майка и процедирам твърдо ,навременно и без драми когато видя хвърляне на предмети на земята,тръшкане,късане на книги и непослушание. Просто наказвам по метода на Джо Фрост и със спокоен тон обяснявам защо отива наказана и че като се извини и събере или каквото там е проблема може да се върне обратно в стаята. След 2 минути отивам ,тя се извинява,помилва ме ,събира си разтуреното и продължаваме играта.Иначе бяха истерии ,викове,плач ...е колкото по спокойна съм аз ,толкова по бързо се овладява ситуацията:)

# 76
  Бронте, нямаме вана..има вариант за леген с играчки, но предпочитам по-бързо да приключваме.  LaughingОпределено имаме напредък последните два пъти, при нас също много помага това да мие сам разни части на тялото си. Залисва се и му е кеф.

# 77

Аз пък абсолютно не съм съгласна с това. Периодът между две и три години на голямата ми дъщеря беше истински кошмар.Не искам да си го спомням, дори се чудя как оцеляхме с мъжа ми като двойка.Тръшканиците бяха по около 10 на ден, за съвсем безумни неща, извън моята власт-да залепя дръжката на една череша, да съединя динята, да направя къщата на един етаж,за да няма стълби... След третата година постепенно стана човек, а сега с нея е просто приказно Simple Smile

Съветът ми към авторката е просто да се опита да оцелее, докато детето само  нормализира поведението си.

Joy  Много се смях, но си представям какво ти е било тогава.  Hug

Следя ви, защото дъщеря ми отрано проявява твърд характер ...  Crazy и си представям какво ще е занапред.  Mr. Green

# 78
Едната ми дъщеря е на 5, другата на 15-не мога да преценя кое тръшкане е по-голямо, но на мен определено нервите ми в някой моменти се късат...

# 79

Аз пък абсолютно не съм съгласна с това. Периодът между две и три години на голямата ми дъщеря беше истински кошмар.Не искам да си го спомням, дори се чудя как оцеляхме с мъжа ми като двойка.Тръшканиците бяха по около 10 на ден, за съвсем безумни неща, извън моята власт-да залепя дръжката на една череша, да съединя динята, да направя къщата на един етаж,за да няма стълби... След третата година постепенно стана човек, а сега с нея е просто приказно Simple Smile

Съветът ми към авторката е просто да се опита да оцелее, докато детето само  нормализира поведението си.

Joy  Много се смях, но си представям какво ти е било тогава.  Hug

Следя ви, защото дъщеря ми отрано проявява твърд характер ...  Crazy и си представям какво ще е занапред.  Mr. Green

Подобни са капризите на малкия.
Ако трябва да направи нещо, го карам да прави обратното, защото понякога върши всичко на инат.  Mr. Green

# 80
...........Тръшканиците бяха по около 10 на ден, за съвсем безумни неща, извън моята власт-да залепя дръжката на една череша, да съединя динята, да направя къщата на един етаж,за да няма стълби... След третата година постепенно стана човек, а сега с нея е просто приказно Simple Smile

Съветът ми към авторката е просто да се опита да оцелее, докато детето само  нормализира поведението си.

Joy сигурна съм, че не ти е било лесно, но аз искрено се посмях с поста ти  hahaha
(не че моето положение сега е по-леко)

Ооооо, не сме сами значи:) Този период отмина отдавна, но няма да забравя как от мен се искаше да мога тези неща....да съединя отново плод, да покажа слънцето..... Crazy

# 81
Чела съм тълкувания, че в ранна детска възраст тръшкането е начин за привличане на внимание.

# 82
  • София
 И нашето 2 годишно ,започна да ляга по земята. Преди малко го направи,приех ,го ,че и се е приспало ,вдигнах я измих я и я сложих в леглото. Гледам да запазя спокойствие ,говоря и по строго, отвличам вниманието и.

# 83
На Английски му викат Terrible Two's
Моят син навлезе в тези "ужасни две години"
За сега само се опитва, по някога се тръшка и вика.  Хич нямам нерви.  Удрям му един през дупето или през ръцете, слагам го в ъгъла и отивам да си върша работата.  Вика и пищи 5 мин и спира.  Край.  Другият път като се опита, първо ме поглежда да види реакция.  Опитвам се с строгото НЕ.  Ако не проработи пак наказание. 
Повечето пъти слуша и го изкарва на смях.  Вижда, че се ядосвам и, че ще отнесе боя и започва да се глези и да се усмихва.  Но никога не отменям забрана.
В крайна сметка не знам лекарството, но правя опити с каквото измисля.  От доктори знам, че е период в който децата разбират, че могат да имат каквото си искат ако се държат по еди си кой начин.  Ако мине!  Също, че се засилва чувството за самосъхранение. 

Чакам края!

# 84
  • Burgas, Bulgaria
Тръшкането при нас продължи докато не проговори(беше на 3год.и нещо)и тогава осъзнах,че просто не съм го разбирала какво иска-буквално.Постепенно нещата си дайдоха на мястото.

# 85
Едната ми дъщеря е на 5, другата на 15-не мога да преценя кое тръшкане е по-голямо, но на мен определено нервите ми в някой моменти се късат...

При нас ситуацията е подобна, само дето класическото тръшкане от големия е заменено с тропане с крака  Tired Как не му се набиват петите  Crazy А като цяло действам според ситуацията - все още лесно се отвлича вниманието на мъниците, или ако не става - грабвам, гушвам, премествам, изчаквам да мине сръднята и продължаваме.

# 86
И аз имам проблем с моя син и съм в  ужас,нещатата на които най-много съм се възмущавала ми дойдоха до главата.Само на 1год.и 7 месеца а дори ме бие,скубе и щипе но здраво.Нещо като не стане на неговото и за да не се свлече на земята аз го взимам на ръце,а той от своя страна ме сграпчва за където намери коса,нос бузи и започва и да крещи със всичка сила. В такива моменти съм опитвала да го залъжа,но не помага.Просто се чувствам безсилна пред едно толкова малко дете с такъв голям характер.Другото е че когато се радва също крещи със всичка сила,браточетка му милата вече тикове получава като го види до себе си.От това пък се плаша,че детето ми просто си е крещящо и така ще си е занапред.Дано да мине този период и да започне да си изразява емоциите по друг начин.

# 87
  • Троян
И ние сме така.Мисля,че се опитват да привлекат внимание.Трябват много здрави нерви!!

# 88
Днес имаше тръшкане на връщане от разходка, беше много изморена. Предполагам това провокира страхотно тръшкане, дори не се сдържах и я тупнах по дупето, но искаше да тича през улицата, дърпаше се, аз се чудя бебето ли да бутам, нея ли да гоня. Close
Но е факт, че се беше изморила, а и явно беше гладна вече.
Не беше имала тръшкане от доста време, но ето че и на 3 годинки си ги правят тези неща децата. Поне моето де. Чаках да мине кризата на 2годишните, а сега гледам се очертава кризата и на 3 годишните.... Whistling ooooh!

# 89
  • Варна
Малко смях за добро утро , на тема тръшканици Laughing

Attack is the best defence Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт