Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 479
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Penda, благодаря!
Мнението на дъщеря ми се покрива. Има респект, но много я харесва и много говори за нея  Wink

# 556
  • София
Понеже задавах въпроси по-рано - благодаря на всички, които се включиха с разяснения за 5тите класове. Simple Smile
Явно няма значение толкова това наименованието "мат. паралелка". Интересно ми беше, тъй като при записването за 1 клас специално ни обръщаха внимание колко е важно изборът на език да е окончателен, тъй като после не се предвижда разформироване на класовете. Предполагам сега паралелката с руски си е останала непроменена.
А някой може ли да ме ориентира каква е цената на мат. школа? Мин. година май за първи път бяха успели да организират за вторите класове да е безплатна.

# 557
  • София
Понеже задавах въпроси по-рано - благодаря на всички, които се включиха с разяснения за 5тите класове. Simple Smile
Явно няма значение толкова това наименованието "мат. паралелка". Интересно ми беше, тъй като при записването за 1 клас специално ни обръщаха внимание колко е важно изборът на език да е окончателен, тъй като после не се предвижда разформироване на класовете. Предполагам сега паралелката с руски си е останала непроменена.
А някой може ли да ме ориентира каква е цената на мат. школа? Мин. година май за първи път бяха успели да организират за вторите класове да е безплатна.
Около 200 лв на срок, доколкото си спомням от миналата година.

# 558
Около 200 лв на срок, доколкото си спомням от миналата година.

Цените са за срок:140 лева за втори клас - ще се провежда в четвъртък от 12:10-13:10, 160 лева за трети клас - вторник от 13:30 до 15:30, 170 лева - седми клас - събота от 8:00 до 10:10 и седми клас - 180 лева - първо занятие 10.10 от 17 часа.

# 559
  • София
siskoto, школата поне за 2ри и 3ти клас знам със сигурност, че е два пъти седмично по 2 уч. часа. Учителката от занималнята е казала вече на децата. За парите може би ще ни кажат на род. среща следващата седмица.

# 560
siskoto, школата поне за 2ри и 3ти клас знам със сигурност, че е два пъти седмично по 2 уч. часа. Учителката от занималнята е казала вече на децата. За парите може би ще ни кажат на род. среща следващата седмица.
Извинявам се Sad Най- вероятно не съм разбрала за кое училище става въпрос. Информацията която написах е за125 СОУ.

# 561
Здравейте как се казва състезанието за прием в 125 СОУ ?

# 562
Провежда се обикновено първата събота на юни месец и се казва "Акад. Брадистилов"

# 563
Провежда се обикновено първата събота на юни месец и се казва "Акад. Брадистилов"
Могат ли отнякъде да се свалят тестовете от минали години?

# 564
Лекси, моята дъщеря също не е с особено силно влечение по математика, макар че е отличничка в училище по всички предмети. Търся да я преместя след 4ти клас в друго училище, и едното набелязано е 107мо.
Прочетох твое мнение, че при малката ти дъщеря интересът към математика също не е водещ, но ти желаеш да я запишеш в математическата паралелка. На база на предишния ти опит с по-голямата ти дъщеря в 107, би ли ми казала, "обикновените" паралелки не са ли на ниво, и само математическата ли си заслужава в 107?  Rolling Eyes

# 565
  • София
Здравей, Мейкуун, не съм Лекси, но като майка на  петокласник от 107 ОУ, те уверявам, че и останалите паралелки си заслужават. Цялостно училището поддържа високо ниво.

# 566
  • София
Лекси, моята дъщеря също не е с особено силно влечение по математика, макар че е ...
Simple Smile Няма математически и нематематически паралелка. Всички учат едно и също. Деца с резултати над даден минимум от състезанията по математика имат право да посещават организираната от училището школа. Някои не го правят. В новосформираната след 4-ти клас паралелка  е ясно, че стига да искат всички могат да се запишат на школата. В другите класове само една част имат нужните резултати, повечето не са й ходили на състезания. По 'наше време"  нямаше голям наплив за школата, имаше отписали се деца т.к. не бяха доволни от преподавателите.  Моята дъщеря  не беше в новосформираната (или математическата) паралелка заедно с още 2-3 новоприети деца (може би защото влезе на 2 класиране), но съм сигурна, че не е била ощетена от това.

# 567
Много благодаря и на двете.   bouquet
Има ли дъщеря ми шанс изобщо да я приемат на общо основание в пети клас, не сме от района изобщо, нито някой работи около училището. Само с общ успех и от НВО, евентуално и характеристика, ли ще кандидатства? Ако е отличничка и има отлично представяне на НВО, има ли надежда за прием?  Simple Smile

Предполагам, учениците с добро представяне на математически състезания са с предимство?

# 568
  • София
Доколкото знам не - всички места се заемат от деца с добри резултати на състезанията по математика и/или Еврика, като условията леко варират през годините. Аз мисля от следващата година (3 клас) да запиша дъщеря ми на школа. Напливът е голям, състезателна математика не се или почти не се учи в училище и без това няма как да стане за съжаление.

# 569
Разбирам. Е, едно училище от чуденето отпада. Благодаря за коментара.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт