Да преправим старите мебели - 7

• 97 118
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
А, нямам повече място - за секцията!!  Laughing Имам една соц / "чеиз" - нея съм я правила  и няма как да я махна /.
Интересна е, път към Варна винаги имаме. А и две табли са нищо - страничните дъски не ни трябват / ти ни видя, че сме дългички и ще я правим на поне 2,20 м  Mr. Green /.
Довечера уговарям  

П.П. Пина, а аз хубаво си запазвам спалнята, но колко е широка? Че нашия матрак е за 164.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 10:13 от Анонимен

# 526
  • София и там където не се пуши
Това от 1937 не е ли гредоред?

Не железобетон си е

# 527
Рени, и омаслен ще му отива на гардероба, и лак гланц или мат. Зависи
от какви мебели ще бъде обкръжен. Виж този интериор от конкурса на Наш
дом за 2009 г. http://www.nashdom-bg.com/files/_MG_5803.jpg
В този интериор са съчетани двете ми любими теми от подфорума: настоящата и ИКЕА, ИКЕА!  Wink.

Казвате, срещичка на поклонничките на Пина, а? Навита съм!

# 528
Аз на 14-ти / другата събота/ съм във Варна.

Предложения ??

# 529
Аз съм навита за среща, ще дойда с лист и химикал, да записвам съвети.  Simple Smile

# 530
  • Пловдив
Аз едновременно ви завиждам за сбирките и мебелите и страдам от гузна съвест, обещах на Седефка да и пращам корнизи, ама колата излезе чак снощи от ремонт (да не ви казвам за каква сума, че Cry ). И не съм ги пратила.

# 531
ВАРНА :

Да уговорим среща следващата събота - 14.05 . около 16,30 ??
Предложения къде? / Някъде на уютно местенце по централната част / !

П.П. малко находки из нет-а за гардероби:

http://www.napazar.net/продавам-четирикрилен-гардероб-96518adv.html
http://www.napazar.net/продавам-двукрилен-и-трикрилен-гардероби-94905adv.html

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 19:57 от Анонимен

# 532
Да ви се оплача - моят дебют в "Да преправим..." е неуспешен! Купих Ремовал и намазах едно нощно соцшкафче,обаче нещо не ми се получи.Може би бях малко нетърпелива и си мислех,че като го намажа,лакът ще се разяде за минути,а то отиде час,и нищо...   Sad  Ядосах се и търках насила със шпаклата,след много упорство взе че се получи интересно,но само от едната страна.Къде сбърках и защо лака не падна като "на картинката" ?...    Laughing

# 533
Мммм, такааа. Аз отскочих до село за 2 дни и да ви покажа вчера какво сътворих след цял ден шкурене, цапотене, потене и нерви Mr. Green
http://media.snimka.bg/8549/023353439.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8549/023353440.jpg?r=0
Снимките не са добри, защото са снимани в 1ч. нощес на ужасно осветление, а и фотографа явно е виновен.
Това е спалня, която беше стояла 5г.в плевня и беше в ужасно състояние. Купих си виброшлайф и 3 часа ми отне плътно шкурене. То не бе мръсотия, то не бяха пирони, стърчащи трески и подкожушен фурнир Sick пълен с буболечки отдолу /гърба на голяма табла, стоял на ужасна влага/.
Баща ми 5 пъти ме подкани да я изхвърли, ама аз  Naughty няма да и се дам, ще я оправя.
Не е бяла, светло лилава като стените е с бежови отенъци. Фурнира на този тип мебели е мноооого гаден- пуска жълто до откат. Минах го 3 ръце с остатъчния латекс от стените, свърши ми латекса, а петната все избиваха. Накарая викам, майната му, може пък да е ефектно, а не дефектно. Покрих го с 2 ръце безцветен лак и това е резултата. За напречните дъски нямаше латекс и се принудих да ги лакирам така. Като изсъхна умрях от кеф, защото се получи точно лилаво/св. кафяво като стените и ламината. Родителското тяло и съседите бяха втрещени Shocked от вида и, големи консерви са си на село hahaha, а аз седях отстрани и блаженно си пиех кафето.
Гардероба от същата спалня е на щерката в стаята, плътно бял с Аквис, защото по същия начин след 3 ръце бял лак все избиваха петна. Него ще го снимам другия път как се получи. Аквис запечата и покри петната Peace

Всичко това го споделям, за да имате в предвид какво да очаквате при обработката на този тип мебели. Не очаквайте прозирен ефект на шарката, ако не лакирате в същия цвят лак.

# 534
СедеФка аз само да попитам  Embarassed тези петна дали щяха да избиват, ако преди латекса беше лакирала?
Един вид запечатване?  newsm78
Или след  лака не е препоръчително да се латексира?

# 535
Седефка,прекрасна е спалнята,наистина е много ефектно.Мумита, доколкото  ми е известно боите и лаковете на водна основа,се полагат върху чиста основа.Иначе рискуваш, да падне много бързо покритието.Днешният ми опит го доказва.Бях правила една ракла, която накрая като цвят не ми се понрави.Първоначално бях минала с лак в по тъмен цвят,след това с кракле и накрая с боя на водна основа на Аквис.И днес само с помоща на домакинска гъба и маркуча за нула време свалих боята и краклето.Лакът не трепна и слава Богу.Утре ще кача и снимки за доказателство.Крайният резултат не бе това което очквах, защото краклето не ми достигна, но пък не е бозава.

# 536
Ако бях я лакирала веднага след изшкурвенето /такъв беше замисъла/ щеше да запечати всичко, но и да прозират заедно с шарките огромни черни черти /може би лепилото, с което е лепен фурнира бе избило/. След лака обаче няма как да нанеса латекса.
Може би протрих фурнира /както и на гардероба/, защото точно там излизаха жълтите петна. Но наистина жълти, а не както са сега- светло кафяви като летвичката отгоре. И добре, че след лака покафеняха, та се съчета с останалите кафяви елементи и напречните дъски. Ако бяха останали жълти петната, трябваше да измисля вариант пък след лака Rolling Eyes
На гардероба уж след бял лак и пак избиваха на протритите места, затова се наложи да го мина направо с акрилатната боя.

# 537
Здравейте, момичета! Имам нужда от експертен съвет за един шкаф, който ще се опитам да преправя.
Шкафът е долната част на стара библиотека, но искам да го ползвам като кухненски. С дървен плот е, а останалата част е с някакъв фурнир. Смятам да го боядисаме бял, а плота да си остане с дървената шарка - нещо като този остров http://www.iroonie.com/wp-content/uploads/2010/12/classic-kitche … signs-500x374.jpg
В момента го шлайфаме, за да свалим стария лак. После ще го минем с импрегнатор. Бялата част ще правим с акрилна боя и лак.
Обаче плота не съм сигурна как трябва да го направим. Трябва да се потъмни дървото, че след шлайфането виждам, че излиза много светло. С масло може ли да се оцвети или трябва байц? Маслата на Осмо ми идват много скъпи, какво мислите за Купринол?
Само с боядисване имам опит, с масло нищо не сме правили още и ще съм благодарна на всякакви съвети.

# 538
СедеФка, дефектът наистина се е превърнал в ефект. Ако не беше споделила, че крайният резултат е далеч от замисъла, щях благородно да ти завидя за фантазията и за изпълнението. Сега само мога да се радвам, че дори и случайно, се е получило прекрасно творение. Много, много ми харесва! Продължавай да действаш и да показваш.
Колкото до оня гардероб - да не би да говориш за този, който беше на крачета и го беше направила прозирно бял? За мен си беше съвършен в оня вид, ама щом си решила да го "замажеш", сигурно е била правилна преценката ти.
маймунтузу  , за плот на кухненски плот горещо ти препоръчвам маслата и импрегнантите на Осмо. След обработка с тези продукти, вече не ми пука кой и какво разлива по трапезарийната ми маса. Маслото с цвят "абанос" придава един прекрасен топъл кафяв цвят /колко ще е тъмно кафявото зависи от начина на полагане на маслото/. За друг продукт не мога да гарантирам степента на импрегнация каква ще е. Оцветяването на дървото може да постигнеш и с байц, а след това да минеш с безцветен лак или безцветно масло. 

# 539
baibibi,  благодаря. Маслата на Осмо и аз горещо си ги препоръчвам, след като изчетох каквото намерих за тях Grinning но май единствената цена, която видях беше близо 200 лв. за разфасовка 2 л. Откъде го купувате и какво точно ми трябва - безцветен протектор и цветно финишно или? Плотът е малко под 1 кв.м., дали има подходящи разфасовки?
И още един въпрос - там, където е стояла горната част на библиотеката плотът не е бил третиран с нищо и има доста голяма разлика в цветовете. Това ще може ли да се оправи с маслото?

Общи условия

Активация на акаунт