Да преправим старите мебели - 7

• 97 096
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Lois, да, това съм го пропуснала   Peace

Niandre - вариант две отпада, защото нямаме такава машина. Но с вариант 1 се чудя ще стане ли, защото вратата е стара и е боядисвана поне  5 слоя...А да започна, да не стане - какво ще правя  Thinking

Да добавя - ние махахме дюшеме, елементарно е - просто режете с флекс/май се казваше/ на релси, после изхвърляте, отдолу вярно има талаш и тн - но не е кой знае колко.
Съседите имаха една машинка , незнам как се казва , но наподобява сушоар - горущият въздух разтапя боята и става на мехурчета и се маха със шпатола. Не ти помогнах много , но ....Съжелявам не видях предишните постове ....

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 15:58 от klem4e

# 511
  • София
Цитат
Момичета, колко са стари тези блокове с такива дюшемета и т.н. 20 см ями под паркета?
Центъра-39-50 година

# 512
Я вижте за София :
http://bazar.bg/обява–1933190/toaletka-ot-orehovo-darvo-s-antikvarna-stoinost

малко е скъпичко, но красиво.

# 513
  • Варна
Пина, още веднъж благодаря! Вече имам прекрасна маса, която с моите усилия и най-вече на мъжа ми ще стане още по-прекрасна. Смятам да мина с шкурка по надлежно описания в темата ред - по-едра, после по-ситна и после да лакирам отново. Бях много впечатлена от механизма на масата - измислено добре и здраво.

Дано скоро кача снимки на променената красавица....

# 514
Кали, ще чакам!  Simple Smile

# 515
  • София и там където не се пуши

Момичета, колко са стари тези блокове с такива дюшемета и т.н. 20 см ями под паркета? 

1937 и тези ями са само под дюшемета - сгурта отдолу е за топлоизолация - какво да кажа - екология Joy

# 516
Цитат
Центъра-39-50 година

Съвсем нормално е, в нашия панел 82 г. имаше малко над 15 см. Благодарение на това разстояние минаха тръбите за водата и не вдигахме нивото  Simple Smile

# 517
Това от 1937 не е ли гредоред?

# 518
Кали а тези дето сме от Варна можем и да го видим лично. newsm03 на кафенце и среща ?

# 519
Даа, може да се срещнем "клиентките" на мебелите на Пина  Mr. Green
Аз от вчера съм в размисъл  Thinking - гардероба,който взехме от нея / в нейните постове по-назад има линк със снимка / - какъв лак ще му отива ? Сатен гланц или мат ?

Шестоъгълните ще са палисандър гланц-комплект с една библиотека .
То не,че скоро ще почвам да ги лакирам де..първо ще пръскам за дървояди, мосле голяяямо шкурене..

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 10:00 от Анонимен

# 520
Пина, още веднъж благодаря! Вече имам прекрасна маса, която с моите усилия и най-вече на мъжа ми ще стане още по-прекрасна. Смятам да мина с шкурка по надлежно описания в темата ред - по-едра, после по-ситна и после да лакирам отново. Бях много впечатлена от механизма на масата - измислено добре и здраво.

Дано скоро кача снимки на променената красавица....
Кали, внимавай много с шкуренето да не се протрие фурнира Naughty /това отгоре е естествен фурнир/. Никакви едри шкурки под 120 Naughty И шкурене само с цел да свалите мръсотията и да уеднаквите повърхността. Имам "лошия опит" с протриване на фурнир, след лакиреното стои като петно и след 100 ръце лак пак си личи.
Това важи и за гаредроба, който е взела Рени! Аз опитах такъв гардероб да направя прозирно бял, ама тц- жълтее и не става бял. Фурнира е такъв, пусна жълто на първата ръка и после не покри. Сега що го ошляпам с плътна Аквис и повече няма да му робувам. Таблите на спалня от същия комплект майка ми си ги иска с лак, ще експериментирам да лакирам в по- светъл цвят и ще докладвам какво се е получило.

# 521
Другарката певица Рени, за шестоъгълните каквото правиш, подробна да казваш, че нали и аз ще правя едно такова - същото, от комплекта. Ох, аз няма да започна скоро, много други неща са ми на главата, пък и място нямам сега...

Апропо, спалнята още стои, насмалко да я вземат за вилата с бюфета, но остана. Ако има желаещи, преди да сме я хвърлили, че не остана, тоя уикенд ще отпътува към боклука, което не е взето.

# 522
Ми ако ми я дадеш и нея.. Embarassed

# 523
Аз да ти я дам  Simple Smile  ако си струва пътя до тука... Мога бонус да дам и секцията, ако ти харесва, която е обещана на колежка на свекърва ми и която 2 седмици не може да се накани да я вземе.

# 524
Рени, и омаслен ще му отива на гардероба, и лак гланц или мат. Зависи
от какви мебели ще бъде обкръжен. Виж този интериор от конкурса на Наш
дом за 2009 г. http://www.nashdom-bg.com/files/_MG_5803.jpg
 Тези дни Бенита не се е разписвала, дали е родила вече..

Общи условия

Активация на акаунт