ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 46 307
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
За мен зелените сополи въобще не са малък проблем! Peace

# 421
  • Пловдив
моя син пак е с жълтеникави(зелени дори) сополи.
оф и ние сме така вече 2-3 седмици. тъкмо минат или станат прозрачни и пак наново.
а как открихте че има бактерия? взехте секрет от нослето ли?

Да,щото ме озадачи това че продължават много време!

# 422
  • Пловдив
За мен зелените сополи въобще не са малък проблем! Peace

Да,де щото и за мен не са...утре ще звъня на хом.да ни придвижи часа за по-скоро или да каже как да процедирам.Но като си я знам...На вас дават ли ви(казват ли ви) нещо да предприемете или... Peace

# 423
Да.

(бактериална инфекция, според мен също трябва да "й се помогне")Не става въпрос за воднисти сополки все пак.

# 424
Само да вметна, след като ХЛ могат да отнемат различно време за оздравяване (индивидуално), то има ли случаи, в които хомеопатичното действие е толкова бавно, че е съизмеримо с естественото време, нужно за оздравяване, или винаги с прием на ХЛ лекарство оздравяването е по-бързо и по-ефективно от естественото?

# 425
begem0t_ , от чисто любопитство задавам въпроса си?
След като за теб хомеопатията е псевдо наука и ти очевидно не се лекуваш по този начин, защо хабиш време и усилия за да си обясниш каквото и да било свързано с нея?

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 21:49 от Кашпичка

# 426
  • Пловдив
Да.

(бактериална инфекция, според мен също трябва да "й се помогне")Не става въпрос за воднисти сополки все пак.

За АБ ли говориш или ХЛ? Rolling Eyes

# 427
# 428
След като за теб хомеопатията е псевдо наука и ти очевидно не се лекуваш по този начин, защо хабиш време и усилия за да си обясниш каквото и да било свързано с нея?

Защото допускам, че може и да греша и да пропускам някой факт, който доказва ефективността й.

Противно на популярното схващане, научният метод не се състои в съставянето на хипотеза и търсене на нещо, което я доказва, а в търсене на нещо, което може да я отхвърли. Ако не можеш да намериш нещо, което да я отхвърли, се приема за вярна. Е, към момента не ми е известно нито едно доказателство, което да отхвърли тезата, че "хомеопатията не работи по-добре от плацебо", но кой знае - може би пропускам нещо. Затова се интересувам.

Ето например жената по-горе споделя, че за 2-3 седмици ХЛ не е подействало срещу бактериалната инфекция, от което според мен следва въпроса - ако приемем, че е предписано компетентно, но за толкова време не помага, има ли смисъл да продължава да се мъчи с този метод.

И по-генералния въпрос : ако оздравяването с ХЛ е съизмеримо с продължителността на оздравяването без ХЛ, за какво в крайна сметка е ХЛ? Нали целта на лекарствата е да подобрят и ускорят оздравителния процес?

# 429
  • София
tandonova79, настоявай утре да ви приеме по-скоро. Зелените сополи са си сериозен проблем. Ако не може да ви прегледа, помоли да ви консултира по телефона, да каже какво да дадеш. Успех и пиши утре какво е станало  Hug

# 430
  • София
абе и аз знам че зелените сополи не са на добро и затова се притеснявам. нашите ту стават зелени ту стават бели... ще взема да пусна един секрет накрая. /въпреки че преди време пускахме но гърлен и не се изолира нищо/.
за сега се доверявам напълно на хомеопата ни:)

# 431
  • ул. "Мечтание"
Какво им е на зелените сополи?  newsm78 Rolling Eyes (питам, защото не знам)

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 23:56 от Нощни очи

# 432

Защото допускам, че може и да греша и да пропускам някой факт, който доказва ефективността й.

Противно на популярното схващане, научният метод не се състои в съставянето на хипотеза и търсене на нещо, което я доказва, а в търсене на нещо, което може да я отхвърли. Ако не можеш да намериш нещо, което да я отхвърли, се приема за вярна. Е, към момента не ми е известно нито едно доказателство, което да отхвърли тезата, че "хомеопатията не работи по-добре от плацебо", но кой знае - може би пропускам нещо. Затова се интересувам.

Ето например жената по-горе споделя, че за 2-3 седмици ХЛ не е подействало срещу бактериалната инфекция, от което според мен следва въпроса - ако приемем, че е предписано компетентно, но за толкова време не помага, има ли смисъл да продължава да се мъчи с този метод.

И по-генералния въпрос : ако оздравяването с ХЛ е съизмеримо с продължителността на оздравяването без ХЛ, за какво в крайна сметка е ХЛ? Нали целта на лекарствата е да подобрят и ускорят оздравителния процес?

И аз съм чувала за това, че ако вземаш антибиотици ще оздравееш за 7 дни, ако не вземаш, за една седмица.  Laughing
 begem0t, и ти още се колебаеш като мен, но прилагаш ли този си подход и към официалната медицина, или и ти си разочарована от нея? Защото ако ни кажеш, че не си разочарована от официалната медицина и я харесваш, ще излезе, че това което правиш в този форум е или лицемерие или ти ни обясни какво?  newsm78

# 433

И аз съм чувала за това, че ако вземаш антибиотици ще оздравееш за 7 дни, ако не вземаш, за една седмица.  Laughing

Ами, ако взимаш антибиотици срещу нещо, което не се лекува с антибиотици, като вирусна инфекция, сигурно. За бактериална инфекция с доказано чувствителен щам на дадения антибиотик изследванията показват, че антибиотика ускорява излекуването, а може да бъде и животоспасяващ при инфекции като туберкулоза или бактериален менингит, например.

Ако темата беше "въпроси към begem0t" с удоволствие бих продължила, но не искам да нарушавам правилата на форума с повече оф-топик.

Не разбирам защо се чудите как не вярвам в хомеопатията, и все пак се интересувам от нея. Вие не се ли интересувате от неща, в които не вярвате? Например, как би могла хомеопатията да отрича фармацията, ако не е запозната с механизма на действие на конвенционалните лекарства т.е. ако не е запозната с фармацията?

# 434
Да, като животоспасяващ, антибиотика е незаменим, но пък съм чела за хиляди майки, чиито деца са всеки месец на антибиотик, за 1 седмица са добре и после бактериите пак си се размножават и то вече мутирали и по-опасни бактерии, докато стигнем до "златното" постижение на болниците:"Стафилококус Ауреус" продукт на вътреболнична инфекция, и който е резистентен към антибиотиците, гледах филм по тв показаха как той дори се храни с АБ!
  Докато от прочетеното тук, хомеопатията не се бори директно с бактерии и вируси, а помага на имунната система, как по-бързо да си изработи имунни тела срещу тях.

Общи условия

Активация на акаунт