ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 886
  • 768
  •   1
Отговори
# 645

Какво искате да видите подробно? Има безкрайно много протоколи на хомеопатични доказвания. eВсяко лекарство има свои протоколи, в които са описани симптомите.

За какво да провеждам изследване аз сама? Нали затова изследванията се описват, за да могат хората да ги прочетат и да разберат какво е сторено, а да не трябва всяко нещо да опитват сами.

Не искам самия протокол т.е. упътването как се прави: по-рано ми даде  книга за това как се прави по принцип, за което благодаря. Това което искам, и се надявам някой да ме упъти, е описано изследване съобразно хомеопатичните принципи с резултати : изследвахме н-брой хора, доказвахме това лекарство, плацебо групата даде едикви си симптоми (или не даде), терапевтичната група даде едикви си симптоми, от които едикои си са статистически значими. Заключение: това лекарство изявява тези и тези симптоми и може да бъде използвано за лечение на болни със същите по принципите на подобието. За което и да е лекарство, примерно за да бъда конкретна - за Арсен. И това което искам е толкова конкретно, че би трябвало да отнеме точно една минута да се даде линк към такава база-данни.

Не знам защо трябва да усложняваме нещата, ето, аз за конвенционалната за секунди мога да цитирам база с изследвания http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Там има описани колкото си щетеПросто не знам подобен сайт за хомеопатия. Кой е?

Ако информацията за доказванията не е публично достъпна, значи не ми остава нищо друго, освен да вярвам, че като ми казват, че нещо е доказано, то наистина е.

И другото, ако това е така

Цитат
Да приемете материална доза от отровата на Lach, както е направил Херинг.

но ХЛ лекарства с цел лечение не са материална доза; значи и да съм болна от грип и да ми изпишат грешното лекарство, няма как това лекарство да изяви физически последствия, значи все пак ХЛ са доста безопасни? Какви последствия може да има от дори погрешно дадено 200С Арсен?

Тоест, на мен ако за грип ми предпишат 200С арсен (примерно) и се влоша и получа гнойна ангина, не могат да обяснят появата на ангината с това, че арсена не е бил за мен и съм почнала да го доказвам... ?

Освен това, не мога да разбера как това, че нещо във физиологична концентрация създава симптоми на здрави хора доказва, че същото нещо, безкрайно разредено, лекува болни хора. Доказванията доказват, че работи при здрави? Как от това се заключва, че действа при болни?  newsm78

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 14:44 от begem0t_

# 646
Да питам нещо,че се притесних като ви чета.
Два пъти сме лекували зачервено гърло успешно,но
с гранули.Сега прочетох ,че се дават гранули еднократно,а
после течен вариант?Така ли е и защо на нас не ни изписа
течно?
Сега сме лепнали вирус,с друг препарат сме,пак гранули.Има
подобрение,но ме притеснява,че не е течно?
Имам ли поводи за притеснение?

# 647
Да питам нещо,че се притесних като ви чета.
Два пъти сме лекували зачервено гърло успешно,но
с гранули.Сега прочетох ,че се дават гранули еднократно,а
после течен вариант?Така ли е и защо на нас не ни изписа
течно?

Сега сме лепнали вирус,с друг препарат сме,пак гранули.Има
подобрение,но ме притеснява,че не е течно?
Имам ли поводи за притеснение?

Има повод за притеснение - "хомеопатът" ви не спазва основен принцип в хомеопатия. Под въпрос е колко точно е хомеопат, след като не спазва основен принцип в хомеопатията. Под въпрос е на каква "цена" имате "успешно" излекуване в дългосрочен план.

Практикуването на хомеопатия означава спазване на конкретни принципи. Ако не се спазват принципите - това което се практикува не е хомеопатия, т.е вие само си пиете хомеопатични лекарства. Употребата на хомеопатични лекарства но не въз основата на принципите на хомеопатията, не е хомеопатично лечение. Птайте "хомеопата" си, защо не ви е изписал течно.

В параграф 247 на Органон:

Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство /това са гранулите/, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен/това е течното лекарство, или разтворени гвъв вода гранули/, то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 16:17 от Nial

# 648

Какво искате да видите подробно? Има безкрайно много протоколи на хомеопатични доказвания. eВсяко лекарство има свои протоколи, в които са описани симптомите.

За какво да провеждам изследване аз сама? Нали затова изследванията се описват, за да могат хората да ги прочетат и да разберат какво е сторено, а да не трябва всяко нещо да опитват сами.

Не искам самия протокол т.е. упътването как се прави: по-рано ми даде  книга за това как се прави по принцип, за което благодаря. Това което искам, и се надявам някой да ме упъти, е описано изследване съобразно хомеопатичните принципи с резултати : изследвахме н-брой хора, доказвахме това лекарство, плацебо групата даде едикви си симптоми (или не даде), терапевтичната група даде едикви си симптоми, от които едикои си са статистически значими. Заключение: това лекарство изявява тези и тези симптоми и може да бъде използвано за лечение на болни със същите по принципите на подобието. За което и да е лекарство, примерно за да бъда конкретна - за Арсен. И това което искам е толкова конкретно, че би трябвало да отнеме точно една минута да се даде линк към такава база-данни.

Не знам защо трябва да усложняваме нещата, ето, аз за конвенционалната за секунди мога да цитирам база с изследвания http://www.ncbi.nlm.nih.gov. Там има описани колкото си щетеПросто не знам подобен сайт за хомеопатия. Кой е?

Ако информацията за доказванията не е публично достъпна, значи не ми остава нищо друго, освен да вярвам, че като ми казват, че нещо е доказано, то наистина е.

И другото, ако това е така

Цитат
Да приемете материална доза от отровата на Lach, както е направил Херинг.

но ХЛ лекарства с цел лечение не са материална доза; значи и да съм болна от грип и да ми изпишат грешното лекарство, няма как това лекарство да изяви физически последствия, значи все пак ХЛ са доста безопасни? Какви последствия може да има от дори погрешно дадено 200С Арсен?

Тоест, на мен ако за грип ми предпишат 200С арсен (примерно) и се влоша и получа гнойна ангина, не могат да обяснят появата на ангината с това, че арсена не е бил за мен и съм почнала да го доказвам... ?

Освен това, не мога да разбера как това, че нещо във физиологична концентрация създава симптоми на здрави хора доказва, че същото нещо, безкрайно разредено, лекува болни хора. Доказванията доказват, че работи при здрави? Как от това се заключва, че действа при болни?  newsm78

Отговорите на въпросите ти, при правилен подход могат да бъдат открити в параграфи: 16,19, 20,21,22, 25,27,28,29,30,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,48,50,51,63,64,66,68 на Органон. Не забравяй и бележките под черта.
За доказване - пишеш в гугъл proving еди си какво и готово, сайт с точка gov хомеопатията няма.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 16:43 от lone

# 649
  • Варна
Ние също се лекуваме с гранули, както и доста други хора.

# 650

Което не означава, че е правилно да ви лекуват така.

Хомеопатията има принципи. Който иска да се лекува с хомеоаптия, да си избере хомеопат спазващ тези принципи.

# 651

За доказване - пишеш в гугъл proving еди си какво и готово, сайт с точка gov хомеопатията няма.

Боя се, че информацията за доказване е много дълбоко скрита в гугъл и не мога да се справя сама Sad
Например, изписах "proving belladona"

И ето какви резултати ми излязоха: http://i.imgur.com/9bbCa.jpg

Първият резултат, двойно-сляпото плацеб-контролирано стъди показва, че беладоната няма ефект, следващите също; сигурно е извършено неправилно, и някъде другаде има такова, което показва, че има ефект - нали се използва; но аз поне такова не мога да намеря.
Всъщност повечето в медицинските журнали са правени като медицински трайъли за ефект при болни, а не са свързани с доказване при здрави;

Не можете ли просто да ми дадете линк : не е нужно да е точка .гов , но все някъде трябва да има обща база данни, където да се публикуват резултатите: иначе всеки може навсякъде да си съчинява и да пуска статии, ако няма контрол, нещо подобно на PubMed.  но за хомеопатия?

А относно гранулите : след като в Органон се твърди, че повече от еднократно не се взимат, а пък ето че толкова хора в този форум са се излекували успешно с гранули - те как са се излекували? Не е ли възможно този принцип точно в Органона да е сбъркан - все пак 18 век е доста отдавна. Има ли експериментално изследване, което сравнява ефекта на гранулите с този на разтворите? Не ми се ядосвайте, но мисля, че последният въпрос си струва да му се обърне внимание.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 18:30 от begem0t_

# 652
Хич не се ядосвам аз, просто спрях да чета чаршафите Peace
Аз се върнах от проследяване и хомеопата ми каза че лечението продължава и няма да изписва нищо засега.
Взех гранула януари месец и лечението започна.Преди 2,3 седмици се преборих с вирус и депресията започна лееко да се завръща, с оздравяването депресията изчезна.Хомеопата каза че именно това възстановяване без намеса показва, че лечението продължава.Нормално било при остро състояние да се изяви хроничен проблем. И още нещо, пъпките по лицето ми които бяха като петна от двете страни на устните почти изчезнаха.

# 653
Грешно ли е според цитирания параграф 247 7дни по 4 гранули от ХЛ***а С15,след преглед същото ХЛ  С30(течно) 7дни по 5 капки,а после 3дни по 4 гранули от конст.С30? Или се дават гранули еднократно(1 ден),а после течен вариант(6 дни)?

# 654

А относно гранулите : след като в Органон се твърди, че повече от еднократно не се взимат, а пък ето че толкова хора в този форум са се излекували успешно с гранули - те как са се излекували? Не е ли възможно този принцип точно в Органона да е сбъркан - все пак 18 век е доста отдавна.

Не са се излекували, само евентуално са им изчезнали симптомите, което не е равнозначно на излекуване. Виждам, че не знаеш какво е здраве и болести какво е възстановяване на здравето.

# 655
Грешно ли е според цитирания параграф 247 7дни по 4 гранули от ХЛ***а С15,след преглед същото ХЛ  С30(течно) 7дни по 5 капки,а после 3дни по 4 гранули от конст.С30? Или се дават гранули еднократно(1 ден),а после течен вариант(6 дни)?

Така като го четете параграфа какво мислите? Дали е грешно?

Гранули е допустимо САМО еднократно, след това трябва да се разтварят.

7 дни под ред , че и по 4 гранули е ГРЕШНО.

3 дни по 4 гранули е ГРЕШНО.

Т.е подарете един Органон на "хомеопата" си и бягайте далеч.

# 656

А относно гранулите : след като в Органон се твърди, че повече от еднократно не се взимат, а пък ето че толкова хора в този форум са се излекували успешно с гранули - те как са се излекували? Не е ли възможно този принцип точно в Органона да е сбъркан - все пак 18 век е доста отдавна.

Не са се излекували, само евентуално са им изчезнали симптомите, което не е равнозначно на излекуване. Виждам, че не знаеш какво е здраве и болести какво е възстановяване на здравето.

Добре, пациент А взима хомеопатия правилно. Пациент Б взима хомеопатия грешно. И на двамата симптомите изчезват. Как разбираме, че А се е излекувал "истински", а на Б просто са му изчезнали симптомите?

# 657
По дългосрочното развиване на случая.

При пациент А случаят се развива съгласно посоката определена от Принципа на Херинг, а при пациент Б - в обратна посока.

При пациент А имаме движение на симптомите от ядро към периферия, при пациент Б имаме периферия към ядро.

При пациент А имаме възстановяване на здравето, при пациент Б имаме потискане на симптом.

И в двата случая за лаика изглежда, че симптома го няма.

Този който раздава гранули с цел лечение, нарушава принцип на хомеопатията, за това се случва потискане.

Истинският хомеопат е запознат с принципите и ги спазва в своята практика, без изключение (§2 на Органон).

Щом си е позволил да направи изключение и да дава гранули, т.е практикува така сякаш не знае за съществуването на параграф 247, което ни кара да мислим, че НЕ е запознат с Принципа на Херинг.

Ако беше запозант с него - нямаше да потиска и да нарича това възстановяване на здравето.

След като не е запознат с Принципа на Херинг - той няма как да отчете дали динамиката на случая е от ядро към периферия или обратно, т.е дали лекува или потиска.

От такива практикуващи хомеопатия човек трябва да бяга надалеч, те не са хомеопати, само се наричат такива, без да имат основание.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 19:25 от Nial

# 658
  • Варна
Във Варна болшенството лекуват само с гранули. Нека кажат варненци. Има един хомеопат при , който трябва да висиш по 7-8 часа с болно дете на ръце и не ти обръща нужното внимание. Започнах при една друга, която също е известна - гранули! Да не изброявам останалите. Преди време бяхме при хомеопат, който според вас лекува правилно, но я докарахме само до ужасно влошаване на здравето на детето.
И аз искам да намеря човек, който наистина да ни помага ама нещо не се получава.

# 659
Тогава това е показателно за образованието което за получили и начина по който са се дипломирали.

Ако това, което твърдите е вярно - значи няма хомеопати в града ви, а излиза и че в България са единици....а пък толкова много са си лепнали етикета ХОМЕОПАТ.

Твърде жалко....

Общи условия

Активация на акаунт