ВЪПРОСИ към хомеопати - 13

• 45 841
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
Цитирах алгоритъма за приготвяне на разтвора в чаша, никъде не съм питала как се сукусира. Въпроса ми беше друг.Както и да е, да не пълним темата с излишни диалози.

# 751
И все пак винаги може в една чаша да се сложат 20 мл. вода и да се постави гранулата, да се разбърка енергично с лъжичка и да се вземе доза. Така приготвеният разтвор има трайност 7 дни, преди да се завъдят чехли, амеби, еуглени и друга паплач.

От този разтвор вече след енергично сукусиране се пие 2, 3 и т.н. пъти на ден ли newsm78

Въпросът ви е твърдение, че разтворът в чаша се сукусира и питате как се пие след сукусирането.

Ниал, разбрал сте ме погрешно, от Вас не желая да ме лекувате. Зададох въпрос, може би неправилно формулиран, но нали темата е такава.

Каква е темата? Тема за отговор на неправилно формулирани въпроси?

Неправилно формулираните въпроси получават отговор, който не удовлтворява питащия.

Темата е към закриване и отваряне на нова, така че можем да си поспамим за десерт Grinning

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 14:58 от Nial

# 752
Прочела съм се отдавна.
За десерт мисля да Ви пожелая приятен ден, защото няма смисъл от празнословия Grinning

# 753
Има, има  Grinning

Словото никога не е празно...

[Празнословие] като дума е особен оксиморон.  Grinning

Bon Appétit  Hug

# 754
  • Пловдив
Ако ще спамим, предлагам да си попишем с бегемот Mr. Green

# 755
  • Варна
Да от Варна съм и вярвай пообиколила съм ги повечето. И да, прочетох назад темата и много добре разбирам за какво се пише. На някои от вас ви е много лесно да упреквате другите, да си разисквате тук леченията, защото сте попаднали на правилния хомеопат, ама ние какво да кажем с тези гранулки, а? Wink

# 756
  • Пловдив
Отговора е ...съседен град с истински хомеопат,ако наистина търсиш такъв... Wink

# 757
Въпросче Simple Smile след преглед от очен лекар се установи, че имам някакво надраскване (ранички) на роговицата на окото, аз предполагам, че е от невнимателно обличане, някакси си бръкнах в окото с блузата. По съвпадение същия ден бях на проследяване при хомеопата, той наблегна на това как се чувствам от последното лекарство насам, основно страхове, чувства и т.н. За него това одраскване на роговицата не е кой знае каква травма и каза, че няма нужда от специално лечение. Та вие как мислите, наистина ли е така? Как разглежда хомеопатията този тип нараняване на окото, защото според алопатичната медицина звучи много страшно и трябва да се капят капки, да се мажат гелове, за да не се замърси окото.Притеснявам се, че хом не обърна по-голямо внимание на роговицата.

# 758
Гълтайте гранулите и да ви плющят ушите.  Grinning

Много интересни хора сте.

Темата е ВЪПРОСИ КЪМ ХОМЕОПАТИ.

Пишем какви са принципите, обяснява се защо са такива, цитира се къде може да се направи допълнителна справка, а после ....били сме ви упреквали.

Никой, не ви упреква за нищо.

Ако вие се упреквате, че не сте избрали по-добър хомеопат, но ви е трудно да го направите съзнателно и проецирате върху други упрекът, който несъзнателно насочвате към себе си - това е съвсем различен въпрос.

Задават се въпроси - получават се отговори, а изводите всеки да си прави сам....колкото и както може.

Темата е за това.

# 759
Не мисля, че на някого му е било лесно да намери точния за него хомеопат. Едва ли някой е успял от първото интервю. Повечото хора сменят 2-3-ма хомепати, образоват се в процеса, преди да попаднат са тония за тях човек. За някои е свързано с много месеци лутане, за други - със сериозни здравословни кризи в процеса на търсене и сменяне. Но в крайна сметка, наистина вярвам, че принципът на подобието работи (както Ниал беше писал по напред) и човек в даден момент попада на точния за него хомеопат. Ако не го устройва лечението, значи има още какво да учи и какво да търси - дали в себе си или в хомеопата, сам ще си прецени.

# 760

Въпросче Simple Smile след преглед от очен лекар се установи, че имам някакво надраскване (ранички) на роговицата на окото, аз предполагам, че е от невнимателно обличане, някакси си бръкнах в окото с блузата. По съвпадение същия ден бях на проследяване при хомеопата, той наблегна на това как се чувствам от последното лекарство насам, основно страхове, чувства и т.н. За него това одраскване на роговицата не е кой знае каква травма и каза, че няма нужда от специално лечение. Та вие как мислите, наистина ли е така? Как разглежда хомеопатията този тип нараняване на окото, защото според алопатичната медицина звучи много страшно и трябва да се капят капки, да се мажат гелове, за да не се замърси окото.Притеснявам се, че хом не обърна по-голямо внимание на роговицата.

Ако ви причинява дискомфорт е трябвало да отчете това и при нужда да предпише интеркурентно лекарство.

# 761
  • Варна
Точно , защото нямам намерения да ми плющят ушите от гранулите си търся друг хомеопат  Simple Smile Както писах по-горе не си стоя при първия, който съм намерила, а смених доста. Е, все още не съм намерила правилния.

# 762
Защо Александър избяга от темата,интересно ми е и той ли разтваря гранулките  Simple Smile
И въпрос към Nial, когато сме направили разтвор и той свърши или се разлее, или......нещо стане,какво правим? Как да знаем, колко да сукусираме,че да е повече от предишното? И ми се струва ,че ти си единственият хомеопат ,който разтваря гранулките! А какво правим ако пътуваме,носим си шишенцето и се молим да не се разлее,как ще го предпазим(шишенцето) от външни влияния? За гранулките има специални кутийки.Според мен ,за по голямо удобство се предписват гранулки!
Последен въпрос  Simple Smile ,ако ни е предписана само една гранулка, еднократно,необходимо ли е пак да я разтваряме?
ПП Възхищавам се на търпението ти ,към нас   bouquet

# 763
Не знам за вас, но аз все още вярвам в моя хомеопат. Фактите, са си факти!  Wink
Обаче, обещавам следващият път, да си поговоря доста сериозно с него. Сигурна съм, че ще ми даде логичен отговор! После, ще споделя!  Grinning

Някой, трябва да пусне нова тема!

# 764

Защо Александър избяга от темата,интересно ми е и той ли разтваря гранулките  Simple Smile
И въпрос към Nial, когато сме направили разтвор и той свърши или се разлее, или......нещо стане,какво правим? Как да знаем, колко да сукусираме,че да е повече от предишното? И ми се струва ,че ти си единственият хомеопат ,който разтваря гранулките! А какво правим ако пътуваме,носим си шишенцето и се молим да не се разлее,как ще го предпазим(шишенцето) от външни влияния? За гранулките има специални кутийки.Според мен ,за по голямо удобство се предписват гранулки!
Последен въпрос  Simple Smile ,ако ни е предписана само една гранулка, еднократно,необходимо ли е пак да я разтваряме?
ПП Възхищавам се на търпението ти ,към нас   bouquet

Определено не съм единственият. Аз познавам поне 20 в България, които го правят.

Ето ви няколко:

Жоро Чапалов
Лили Димитрова
Камелия Владимирова (Попова)
Екатерина Чамурлийска
Д-р Дора Пачова
Милена Джеджева
Д-р Лиляна Михайлова
Д-р Румяна Йорданова
Ралица Трифонова
Федя Дечев
Димитър Пенев

Нали шишето се затваря - капачка с винт - продават се по аптеките, струват 0,50 -0,60 ст.

Завиват се във фолио.

Да течните лекарства са  склонни да претърпят спонтанно динамизиране. Всяко подрусване е сукусия.

Гранулите са по удобни за транспорт, защото няма сукусии. За да динамизираш гранула трябва да тритурираш. Писахме го вече.

Но това, че гранулите служат за транспорт, не означава, че така трябва да се пият. Като свършите с транспорта - разтваряте в чаша и пиете течно. Просто е  Grinning

Ако е предписана само една гранула, пак е добре да бъде разтворена, по добра е усвояемостта. И това съм го обяснявал повече от един път. Повърхността с която една гранула докосва лигавицата в устата и намиращите се в/у нея нервни окончания е една. Когато гранулата се разтвори една капка от разтвора покрива една площ, една супена лъжица покрива друга площ, една чаша цяла ако изпиете - покрива трета площ. Т.е количеството разтвор което се взема също има значение, тъй като покрива различна по големина площ с рецептори, т.е различно количество рецептори са стимулирани по едно и също време. Колко точно 1 капка, 1 лъжичка или една чаша определя хомеопатът.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 15:37 от Nial

Общи условия

Активация на акаунт