Отговори
# 660
  • Карлово
…ние сме със същия проблем за събуждането. В началото пробвах на поискване. Така до момента, в който я храня в 23:30, заспиваме двете, таткото се прибира от нощна в 6:00 сутринта и аз се стряскам и събуждам, а беба си спи. Будя я да яде, след това заспива и до 12:00 на обяд може да откара без да се събуди да яде  Направо е като възрастен по 5 хранения, ако я оставя. Сега сме на два часа и половина и сме добре. Може някой да ме обвини, че кърмя и не трябва да е под час, но тя просто не се събужда.

ние също ядем по максимум 15 мин. най често м/у 5 и 10. Като прочетох тук за някакви 20-25 мин и то само от едната гърда, а те мамите дават и двете  и направо се отчаях. Беба си хапва супер лакомо и след това си заспива. Пробвах като заспи да й сменям памперса, а не преди хранене: ами да яде повече и после повърна. Всеки път когато успее да яде по 15 минути после повръща. Вече не се опитвам да я карам да яде по толкова. Оригвам я, сложила съм й една мини възглавничка за повдигане на матрака и пак-когато яде повече от обикновено повръща 
Моля, ако ЛЛЛ имат решение на моите проблеми или успокоение, че сме си ок, щом имаме пълни памперси (и поне според мен и таткото наддаващо бебе) да се включат. За наддаването след 10 дни ще имам инфо. Но ако ме посъветвате - още сега ще отида да я измерят

Magica_de_Spell, доверила си се на майчиния инстинкт, а той е по-силен от всички съвети. Няма правило, бебетата да не са на режим. Всяка майка решава сама за себе си, съобразявайки се с разбиранията си и желанието на бебето. А ти си подходила много добре, като си започнала да храниш на два часа и половина. Новородените не спят, защото са сити, те спят, защото нямат сили и затова трябва да се будят за хранене. Времето, прекарано на гърдата, също е строго индивидуално. Има по-мързеливи и немощни бебета, които им трябват повече минути в началото. Други успяват и за 5-10 мин да изсучат нужното им количество. Памперсите ви са пълни, по-надолу пишеш, че урината е бистра и безцветна, според вас с таткото бебето наддава – всичко това са признаци, че нещата се развиват добре. Продължавай да се вслушваш във вътрешния глас!

# 661
Здравейте
да ви разсмея малко с едно клипче което мъжа ми ми прати по скайп Simple Smile

# 662
Привет!
стефанова, newsm10 сладури.
Майски 3, аз също родих в Шейново, и най- странното е, че всяко 2-ро бебче беше на антибиотик, също и ние двете с беба, което ме навежда на мисълта, че е твърде вероятно да се касае и за вътреболнична инфекция Peace Позволявам си да изкажа тези съмнения, тъй като почти не останаха не родили мами.
Ивка 10, със синът ми ползвах тези капки (2 шишенца) и мога да кажа, че действат. Но при него коликите не бяха така силно изразени. Пробвай!
 А ето и едно клипче, което показва специален начин на повиване на бебчо за успокоение.http://www.youtube.com/watch?v=G6KnVPUdEgQ
 А сега да и моите въпросчета-
1. Как правите интимния тоалет на момиченцата. Че нашата док. казва вечер задължително да почиствам с памуче натопено с реванол белия секрет, който е между срамните устни. Звучи ми странно, за това искам да разбера как процедирате вие.
2. Слагате ли бебоците да спят по коремче.
3. С какъв крем третирате операцията( шева) Аз мажа сys Sodermix. А сърби ли ви мястото?
За кърменето на вън, за сега само в колата, но смятам да не се ограничавам и притеснявам. В крайна сметка говорим за нещо съвсем естествена и нормална нужда на бебето. Защо да го лишаваме от удоволствието по време на разходка да се нахрани Sunglasses Нима ние не го правим, че даже и боклук след нас оставяме. А при кърменето всичко е много екологично hahaha
 С една пелена и подходящо облекло, смятам, че кърменето ще е приятно

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 15:19 от Жени

# 663
Bub555, lilyrose Погачата се прави задължително в неделя - обикновено последната неделя преди 40ти ден, но може и по-рано.

Това за неделята за първи път го чувам
Някъде го прочете или някой ти го каза  newsm78
Ето една интересна статия http://www.az-jenata.bg/article/7270/Koga-i-kak-se-pravi-pogacha-za-bebe/

# 664
Здравейте мами! На 24,03 станах мама на прекрасно момиченце- Виктория, 3300гр., 50 см., нормално раждане! Вече сме си вкъщи и се радваме една на друга!

# 665
ЧЕСТИТО НА МАМА EL! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ВИКТОРИЯ!

А сега да и моите въпросчета-
1. Как правите интимния тоалет на момиченцата. Че нашата док. казва вечер задължително да почиствам с памуче натопено с реванол белия секрет, който е между срамните устни. Звучи ми странно, за това искам да разбера как процедирате вие.
2. Слагате ли бебоците да спят по коремче.
3. С какъв крем третирате операцията( шева) Аз мажа сys Sodermix. А сърби ли ви мястото?
1. За първи път чувам да се третира по този начин - с реванол  Sad На нас ни казаха да го почистваме само с преварена вода.
2. Откакто навърши 1 мес започнахме да я слагаме по коремче. Не знам дали може да се слага така от по-рано  newsm78
3. Тук не мога да бъде полезна, защото не съм родила секцио.

# 666
1.нашата педиатърка категорично каза точно за това място да не пипаме..в смисъл да разтваряме и да натискаме с кърпички или с каквото и да е било друго...
2. само като съм легнала я слагам да легне върху мен по коремче  и после в кошараа като я местя си я слагам настрани
3.сега почиствам само със спирт...имам още някое друго струпче и като се махнат,тогава ще мажа,но незнам за сега с какво...сърби ме от време на време

# 667
 Аз май скоро ще имам някакви новини Simple Smile От сутринта ми се е завлачила да пада запушалката, хвана ме физиологичното разстройство- стискайте палци да мине всичко леко и бързо!

# 668
  • Лондон
Честито на Миш и Ел!

Айде, Пипиллота, стискаме палци и чакаме добри новини!

На моят юнак му падна пъпчето и сякаш виждам нещо като гной... не знам да се шашкам ли или не. Вие мазахте ли с нещо?

От пишлето му също излиза някакъв бял секрет на топченца - това дали е нормално не знам  Thinking - и при момченцата ли има? (отивам да ровя из гугъла)

И трети проблеми има - с очите. Някой с конюктивит? Тук ми казаха да почиствам с преварена вода и мляко. На Острова лекарства дават само ако си на умиране...

# 669
Честито на Миш и Ел!

Айде, Пипиллота, стискаме палци и чакаме добри новини!

На моят юнак му падна пъпчето и сякаш виждам нещо като гной... не знам да се шашкам ли или не. Вие мазахте ли с нещо?

От пишлето му също излиза някакъв бял секрет на топченца - това дали е нормално не знам  Thinking - и при момченцата ли има? (отивам да ровя из гугъла)

И трети проблеми има - с очите. Някой с конюктивит? Тук ми казаха да почиствам с преварена вода и мляко. На Острова лекарства дават само ако си на умиране... 

Специално за пъпчето на нас ни казаха да продължим да го почистваме с Етилов спирт 70%, като памучето да въртим по часовниковата стрелка. И наистина изглежда като гной, но не беше Simple Smile

# 670
  • София
Пиппилота, стискаме палци Peace
Жени и мен ме глождат тези съмнения.Ние също бяхме на антибиотик заради зелените ми околоплодни води, но на едно майче в стаята бебето също беше, защото видиш ли, било преносено,а тя е преносила само 1ден newsm78
Иначе не мога от нищо друго да се оплача, просто бяха перфектни.
На въпросите
1.Моята лекарка изрично ме предупреди да не го пипам този секрет като ми обясни,че по този начин тя се чисти от хормоните и сам ще изчезне.Сега гледам,че вече няма.
2.Не я слагам по корем, защото тя не иска.
 Само ако е будна и я мъчат колики мъжът ми я слага на неговият корем Laughing
3.Тук не мога да бъда полезна.
eya, почисти пъпчето със спиртче и сложи от тобоцинчето докато напълно се оправи и не излиза секрет.
За пишката, да, нормално е и при тях се събира секретче.
За очичките, не бързай със заключенията за конюктивита.Секрета само на едното око ли е или  на двете?
При конюктивита секрета е  и на двете очи като се слепват и подуват.Няма как да се сбърка.
 Почиствай както са ти казали, ако нещо се притесниш пак ги питай.
Май вече много майчета имаме един и същ проблем с очичките newsm78

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 17:15 от maiski3

# 671
eya , нашето пъпче падна още в болницата...мнооого се зарадвах Simple Smile))късмет изкарахме... Почиствам със 70% спирт вътре в пъпчето с клечка за уши и после слагам вътре пак в пъпчето Сулфатиацол...Само незнам до кога трябва да продължавам да го правя....
Пиппилота...силно стиснати палчета и от мен...Всичко ще мине по мед и масло!

# 672
  • София
Весето, ако вече не излиза секрет може да не го правиш вече.
Аз не го почиствам , на нас също ни падна в болницата.

# 673
а как точно изглежда този секрет...аз не съм забелязвала секрет от пъпчето....

# 674
  • Лондон
Благодаря за отговорите!

а как точно изглежда този секрет...аз не съм забелязвала секрет от пъпчето....

като гной - жълтеникава слуз

Общи условия

Активация на акаунт