Отговори
# 360
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА natali_bebeto 2, еуа, Anelisa, г-жа Стихийно бедствие,Sabrina1 ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИИИ!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Хайде,момичета,още малко остана,но нямам търпение вече...

# 361
Честити бебочковци на  нашите маменца хубави. Нека дечицата ви са живи и здрави и много много късмет!
Наистина catwalk се губи , да не би да е вече да е 1+1  newsm07

# 362
ЧЕСТИТИ бебчета на natali_bebeto 2, еуа, Anelisa, г-жа Стихийно бедствие,Sabrina1, redreny2000! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!
Незнам това конюнктивит ли се води или запушени канали,но вече 20 дни не минава.Два дни е добре и на третия пак се слепва и надува.
vitrea, 20 дни си е доста дълъг период, най-добре да се консултираш с педиатъра си.

# 363
  • гр.София
Здравейте момичета.Вече все по-рядко имам време да пиша,но в момента ми е много притеснено за бебка и ще помоля ако има мами с подобен проблем да ми пишат как се справят.На моята бебка едното и оченце е надуто и секретира.Незнам това конюнктивит ли се води или запушени канали,но вече 20 дни не минава.Два дни е добре и на третия пак се слепва и надува.Лекарката ми каза да го почиствам системно с памуче напоено с лайка,но особен ефект  не виждам.Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете с някакъв съвет.

С лайка - не знам, но със сигурност може да капнеш по капка кърма в очичките и двете, в кърмата на майката има готови антитела и със сигурност ще помогне.

Може да почистваш и с тампонче с физиологичен р-р (в него няма бактерии), освен това за всяко оченце ползваш различни тампончета (от тези за грим).

# 364
 newsm44 newsm44 newsm44,ЧЕСТИТИ БЕБЕТА:
Самуил на Amanita
smile3525
Елица на Жени
newsm51
Лиана на bri newsm51
Габриела на Hrisi beb newsm51
Йоанна на natali bebeto 2
newsm51
Калоян на Anelisasmile3525
на eya smile3525
Крум на г-жа Стихийно бедствиеsmile3525
Димитър на Sabrina 1 smile3525
Теодор на redreny2000
smile3525дано не изпускам някой,ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА,а на вас бързо възстановяване
Здравейте момичета.Вече все по-рядко имам време да пиша,но в момента ми е много притеснено за бебка и ще помоля ако има мами с подобен проблем да ми пишат как се справят.На моята бебка едното и оченце е надуто и секретира.Незнам това конюнктивит ли се води или запушени канали,но вече 20 дни не минава.Два дни е добре и на третия пак се слепва и надува.Лекарката ми каза да го почиствам системно с памуче напоено с лайка,но особен ефект  не виждам.Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете с някакъв съвет.

С лайка - не знам, но със сигурност може да капнеш по капка кърма в очичките и двете, в кърмата на майката има готови антитела и със сигурност ще помогне.

Може да почистваш и с тампонче с физиологичен р-р (в него няма бактерии), освен това за всяко оченце ползваш различни тампончета (от тези за грим).
Може да се почистват с преварена вода 10мин. и стерилни марли

# 365
  • където и да е,само да не съм сама
[/color]Крум на г-жа Стихийно бедствиеsmile3525
Димитър на Sabrina 1 smile3525
Теодор на redreny2000[/size] smile3525дано не изпускам някой,ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА,а на вас бързо възстановяване

Колко бързо се променят нещата при нас............
Една приятелка вчера ни кани на госто в събота, но аз й казах, че не обещавам,защото след 3 дни в края на 9-ти месец, не е като след 3 дни нормално.Толкова вода може да изтече до тогава...........Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Сега започваме обратното броене и да видим кой ще затвори сезона при Мартенски мами 2011.

# 366
Sabrina 1, redreny2000   Честити бебчета, живи и здрави!

Имайте предвид, че конюктивит само на едното оченце няма, за толкова дълъг период  Thinking Това ми го каза очния като отидох.  Peace Но както и предния път писах най добре е консултация с очен, защото на мен педи ми казваше че е конюктивит, а се оказа че не е. Дано да не е това разбира се, но за да си спокойна vitrea направи си консултация  Hug

Женичка  hahaha аз един отговор го пиша няколко часа, защото малкия ту иска да се храни, ту да се носим и така. А днес е в ръцете ми цял ден и даже не можах да сготвя  Embarassed и сега ще заръчам на мъжо да "сготви" пътьом идвайки си в къщи  Joy А за това че отговарям, то е защото знам как всеки иска да му се помогне, ако може  Peace или ако не поне да се успокои че не е сам и има и други блъскащи си главата  Crazy  Peace

# 367

Това с борината нещо не не съм сигурна че го разбрах  newsm78 запалваме Борината, и всъщност държим лъжицата над пламъка ли? Докато стане черна или?  newsm78  

Дам , точно така.

Момичета, имам един въпрос. Понеже искам да излизам в петък, на имен ден съм канена, а нали не трябва да се прибирам по тъмно до 40-тия ден, за да не спре кърмата. Вие как процедирате ?? Излизате ли на вън по тъмно?
Иначе една вечер излизах по тъмно, но тогава беше по спешност, ходих на лекар. Е, не ми спря кърмата.
А много ми се иска да изляза и да се разсея.

# 368
Валари  hahaha  Joy  Joy  Joy за бога не ми казвай че вярваш в това  Crazy единствения начин да ти спре кърмата е от стрес, че си излязла, а не защото си излязла   Mr. Green това е същото, като да не остават дрехите навън по тъмно и разни други глупости, както и бебето да не излиза навън до 40-тия ден  #Crazy и което всеки знае че е безумие и повечето вече са навън и нищо им няма на бебетата  Hug Така че излез и се забавлявай.Почивката и спокойствието в момента са много важни именно за кърмата  Hug

А за борината  купували се? и от къде?

# 369
  • Карлово
Валари това за кърмата е глупост аз се прибирам по всяко време и нямам проблем

# 370
  • Пловдив
ЧЕСТИТ СИН ДИМИТЪР НА МАМА САБРИНА  smile3525

ЧЕСТИТ СИН ВИКТОР НА МАМА РЕДРЕНИ2000
 smile3525

ena4 , а по колко капки  й даваш и колко често?

Момичета, консултирате ли се задължително с педиатрите, преди да давате лекарства за коликите?
Коммелина, до 6 пъти на ден може да се дават. Аз давам само когато много плаче. Ако леко мрънка и се успокоява бързо-не давам. Това е хомеопатия и не съм се консултирала с педиатър, но Еспумезана ми го изписа точно джи пи -то и ефект-нулев. От аптеката купихме и още едно билково сиропче, ама и то не помагаше. Освен това се даваше в голмо количество и направо си запълваше стомахчето с една доза. Shocked
Има ли вече колики Тошко?
Да ти кажа, и аз не знам. Май да. През нощта и до обед е спокоен, буди се само за ядене и ако са за смяна памперсите. Но като стане 12 ч се почва едно мрънкане, успокоява се само на ръце и на гърдата. Свива крачетата, после така ги опъва, че не мога да го гушна и да се свие, да захапе гърдата, мята главичката наляво-надясно и пищи. Не продължава дълго, но като стане така, направо и на мен ми идва да плача с него,  че не мога да го успокоя и да му помогна  Confused

Валари, не ми се вярва от това точно да ти спре кърмата  Peace

# 371
Въпрос към ЛЛЛ
Имам плоски зърна и на малката и е много трудно да засмуче,опитва се иска има си го рефлекса но те просто се прибират навътре даже бих казала че хлътват.
Днес усещам голямо напрежение в тях и се притеснявам да не стане някоя беля.
Какво да правя мислех си първо за помпа да се цедя и да и давам от шишето ,другия вариант е да си взема силиконови зърна ще ми трябва вашата помощ как е по добре да постъпя докато не е сатанало нещо . Cry Пък мн ми се иска да суче директно от гърдата но не става мъча я,но тя просто няма какво да захапе
Ще ви бъда мн благодарна ако ми отговорите   bouquet

hrisi_beb, честита ти дъщеричка! Да ти е здрава и спокойна, много топлина в сърцето да ти носи!  bouquet
Съжалявам, че имате трудности с кърменето и разбирам притеснението ти. Опитай се да се поуспокиш, с повече търпение и упорство биха могли постепенно да оправят нещата и Габи да започне да засуква.
Съвсем наскоро Акаша сподели, че също има проблем със засукването на своето момиченце заради плоските си зърна. Може да видиш какво съм и отговорила тук.
Надявам се, че ще откриеш нещо, което може да ти е полезно и да проработи и при вас.

Междувременно, ако Габи не успява да засуче, е препоръчително да се изцеждаш, за да поддържаш лактацията си и за да не усещаш напрежението, за което споменаваш, пък и на бебето вероятно ще му е по-лесно и приятно да суче от гърда, от която лесно тече и има много мляко. Изцедената кърма е добре да даваш да бебка (поради риска от това, че храненето с биберон може да затрудни връщането на детето на гърда, би могла да обмислиш вариантите за алтернативо хранене – с чашка, лъжичка, спринцовка или пипета).
Силиконовите зърна също са вариант, ако не успеете да се справят скоро, но някои майки споделят, че при изкуствените зърна пак има риск детето после да отказва "гола гърда", а и сукането не е така ефективно, както без тях.

Не се притеснавай да пишеш, ако имаш и други въпроси, както и да споделиш как вървят нещата при вас.  Hug

... Много благодаря за съветите! Да, със шише я хранех. Днес сутринта си сложих силиконовото зърно и ми я подадоха в леглото още сънена (в полегна;ла поза). Успя да засмуче зърното като усетих как става вакуум и изтегля и моето зърно. И така, засуква 2-3 пъти и го изпуска, пак засуква 2-3 пъти и пак го пуска. След известно време махнах силиконовото зърно и направих гънка на моето. Засука и него. Но пак така на пресекулки - всмуква няколко пъти и го изпуска, изревава няколко пъти и аз пак и го подавам, тя пак засмуква няколко пъти и пак се отдръпва и изревава. Така около час и половина. Дремна 30 мин. явно от умора и като се събуди смених гърдата. Преди това я притеглихме, за да видим дали изсуква нещо. След още час и половина мъки пак по същия начин - сучене, изреваване, сучене, я премерихме - беше свалила 10 грама. Цялата потна, миличката. А си мисля, че все пак си поема кърма. Виждам че има капчица на зърното като стисна, а тя си засуква мисля добре, защото усещам как издърпва зърното. Изцедих малко кърма и и дадохме със спринцовка по ваш съвет, за да не и е празно коремчето. Тя се поуспокои, но сега пак се размрънка. Мисля пак да я помъча...

Акаша, радвам се, че Али е успяла да засуче, поздравления за упоритостта и старанието ти!

Вече сте постигнали успех със засукването, може да очаквате и следвашият – бебка да се задържи на гърдата. Това може да стане по-бързо или по-бавничко, но не бива да се отчайваш – тепърва се учите и двете и укрепвате физически.  Heart Eyes

Би могла да опиташ да държиш Али по-плътно до себе си, да заемеш максимално удобна поза, да придържаш гърдата с ръка, за да и помагаш да я задържа, да подложиш възглавница или навито на руло одеало за по-добра упора – ако има някакво напрежение или самото бебче няма добра позиция, то лесно може да изпусне гърдата. Бебето трябва да е обърнато и с тяло към теб, не само с глава.
Ако не те боли много, би могла да опиташ „биологичното хранене”(„безгрижно/полегнало кърмене”), за което ти споменах в предишия си отговор – при него твоето тяло поддържа и подкрепя бебето и то е изцяло обърнато към теб. Ако Али ти изглежда уморена, изнервена или гладна, може би е по-добре да не настояваш да суче в момента, а да я успокоиш, да я нахраниш и да опиташ отново – по време на храненето или след него.
Справяте се много добре! Ще се радвам да пишеш и занапред как се развиват нещата.
  newsm51

# 372

Момичета, имам един въпрос. Понеже искам да излизам в петък, на имен ден съм канена, а нали не трябва да се прибирам по тъмно до 40-тия ден, за да не спре кърмата. Вие как процедирате ?? Излизате ли на вън по тъмно?
Иначе една вечер излизах по тъмно, но тогава беше по спешност, ходих на лекар. Е, не ми спря кърмата.
#Crazy newsm78 Joy hahaha,Валъри какви са тези суеверия,чак не ми се мисли,че някой вярва в това #Crazy

# 373
  • София
Скреч, благодаря ти много за отговора. Да, кърмя през 3 часа, но ми се събират по 7-8 хранения на денонощие, защото понякога бебе пропуска нощното кърмене. След всяко кърмене дохранваме, като дозираме деня от раждане умножено по 10, т.е. днес сме на 7 дни и ще даваме 70. Бебка пие и по малко преварена водичка, без захар, количеството е действително малко, само да изплакне устичката. Пълни си 4-5 памперса плюс ака вече добре, защото след родилното имаше жесток запек. Залъгалка не използваме, тя самата не иска.
Може би ще е важно за теб, че беба я сложихме на гърда още почти след раждането, може би 10 минутки след и тя почти веднага засука доста добре, според самата педиатърка, а и то си се виждаше с просто око. И така стояхме двете на гърдата почти 2 часа. Исках само да кажа, че има доста добър смукателен ефект. Проблем може би е, че става доста поспалива докато суче - на 3-4 засуквания има по 1 преглъщане, после почивка и пак отново. А понякога се налага и да я пощипвам, за да я размърдам.
Бишкота, в коя болница имаше удоволствието да сложиш бебето на гърда веднага след раждането? Поздравления за екипа на болницата и теб!

Обичайно новородените бебета се нуждаят от поне 8 хранения за денонощие, по-често  10-12. Техните стомахчета са малки и по-добре за тях е да приемат по-малки количества мляко по-начесто. А с по-честото кърмене гърдите биват стимулирани да произвеждат повече. Вариант ли е за теб да включиш няколко кърмения още, като поне 2 от тях да са нощем (хормонът, който произвежда кърма се отделя в най-големи количества нощем)?  Понеже целта е не просто да се храни бебето, но и да накара гърдите да произвеждат повече, от колкото до момента, за това от полза би било кърмене по-начесто. На 2-2.5 часа и ако детето прави дълги паузи в сън, да има не повече от една 4 часова пауза за денонощие.
 Изнервеното от глад бебе може да не иска да суче или да се дразни, че млякото му се бави или е в малки количества. За това се препоръчва бебето да се кърми още при първи признаци на глад – безпокойство, лапане на ръчичките, когато е гушнато си извърта главата и търси да суче. Плачът е късен сигнал за глад. Тогава вече детето може да е прекалено изнервено, за да суче спокойно и търпеливо.

Би могла да пробваш следния вариант на кърмене: Предлагаш едната гърда, а щом бебето спре да суче така, че да гълта мляко, прилагаш компресия на гърдата( ето обяснение как се прави . Ако остава неясно, ще обясня).  След като спре да суче и с компресия, предлагаш другата гърда. И там също компресия, след като е спряло да суче бебето. След това може да го оригнеш и/или да смениш памперс и отново да предложиш първата и после втората гърда(във времето докато бебето е сукало на втората гърда, в първата вероятно вече се е образувало още няколко глътки мляко). В рамките на едно хранене може няколко пъти да се сменят гърдите, защото те произвеждат постоянно.

Има и други варианти, примерно цедене. Може да цедиш след всяко хранене или между храненията. Може да излизат капчици или дори да цедиш „на сухо”, но целта е да се стимулират гърдите, а не да докарваме количество изцедено мляко. Обаче с кърмене е по-ефикасно, защото хормоните реагират на бебешкото докосване по-агресивно, от колкото на пластмаса. А и бебето има по-добра техника на сукане.
 А може да пробваш да прилагаш от части и двете. Когато сметнеш кърмиш, когато бебето спи дълбоко, цедиш.
 Ако предложените варианти ти се струват натоварени, би могла да си направиш свой. Да речем целта да е по-често кърмене, по време на кърмене да помагаш за прием на повече мляко с компресия и смяна на гърдите, и евентуално цедене, ако бебето  суче по-рядко или не достатъчно ефективно. А колко често ще прилагаш и кой от методите, това сама ще прецениш, според твоите  усещане и възможности.

Понеже добавката е в големи количества, вероятно не е удачно да се спира рязко, но би могла да пробваш постепенно да я намаляваш. Да речем с по 10мл. За ден(ако днес си давала по 70мл, утре на всички хранения или поне на няколко може да предложиш 60 и така надолу).

При хранене на малко бебе с шише има риск то да започне да суче вяло на гърда. За това специалистите препоръчват, ако се налага дохранване на бебе, поне в първите 6 седмици то да става по алтернативен на шишето начин(система за дохранване на гърда, спринцовка, пипета, лъжичка, пръст). Ако искаш да опиташ някои от вариантите, ще дам повече информация как точно се прави.

Различните организми с различна скорост реагират на стимулацията, но по-често майките споделят, че забелязват положителни резултати скоро след предприемането на мерки за увеличаване на млякото. Казват, че докато отмине периода на усилено стимулиране им се струва, че по цял ден кърмят, за това по-добре да си приготвиш удобства за следващите няколко дена - да си имаш под ръка интересно четиво, дистанционното на телевизора, кана с вода. А може да си подремеш с бебето и през деня. Това е бонус - почивка от домакинската работа. А след като количеството кърма се регулира, често бебетата си изграждат свой режим, който е на предсказуеми интервали.

Успех! Ако се нуждаеш от допълнителна информация или помощ, насреща сме.

# 374

Валари за твое успокоение ще ти споделя , че аз излизам вечер предимно до магазина.  Но ако толкова те е страх,че ще ти спре кърмата се прибери сутринта по светлото  hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт