Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 960
  • 790
  •   1
Отговори
# 105
  • В две тъмни очички
Ефи , пълниш някакъв съд с вода (чашка,купичка) и гасиш 3 клечки от кибрит в нея! Палиш първата и я пускаш така "І" , палиш втората пускайки я ето така " - " , а трятата след като я запалиш я пускаш на случаен принцип! Въпросът е първите 2 да ги пуснеш така,че да образуват мислен кръст! Обаче не се стреми самите клечки да го образуват,защото след като ги пуснеш те започват да се местят! Така че едната хоризонтално, а другата вертикално! После топкаш пръстчета (показалец и среден например) в чашата и с тях минаваш по веждичките и устните на бебчо - така 3 пъти!

Дано ме разбра , че аз така го обясних ...... Whistling

# 106
Бубе, типично по български Аз го знам по друг начин: чашка с вода; 3 клечки; палиш, правиш кръст над водата и пускаш вътре;така три пъти; топиш пръста във водата и даваш на детето, така 3 пъти; топиш опокото на два или три пръста във водата и минаваш по челото с мократа страна на ръката от веждите към косата, така три пъти; изхвърляш водата навън и казваш три пъти "както се пръска водата, така да се пръсне урокито".

# 107
Ноеми иска някакъв accsess. Аз ти пратих рекуест Даниела Рангелова съм  Mr. Green
За захранването: 5 месец, но пак си зависи от детето  Peace

Малчо за сега си ми е спокоен. Много рядко изпада в нервна криза и то е заради БОРМАШИНИТЕ на съседите  #2gunfire Да ги таковам  #Cussing out

look_at_me Ей ти беше в района Красно село нали? Айде на разходка  Blush Който е навит може да пише  Hug

аз всеки ден скиторя в двора на 34 уч-ще и градинката зад фантастико- преди обяд пежду 11.30-12 докъм 14.-14.30. после го прибирам за 1 час за кърмене и смяна на памперс и айде пак

# 108
Бебеш извинявай пропуснала съм ти питането, не не сме я водили на гастро. Ти мислиш че може да е алергия ли?

# 109

А, Бубе, ясно. Чух за това, но не направих връзката. Иначе съм се нагласила на 19ти да ходим в обсерваторията да зяпаме "шоуто".

Нощни, някой беше писал че ти завижда за разходката в Морската, е и аз се присъединявам, благородно разбира се и за обсерваторията и за всичко свързано с Варна. Много го обичам този град, много хубави спомени имам от там.

# 110
аз почнах да чета за захранването,че и записки си водя да не забравя.
Емчо вече се пробужда,напъвайки се,ще има миене на дупе след малко.
Признаци че детето е готово за захранване прочетох тук  http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

това с клечките определено ще го приложа следващия път след разходка

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 16:41 от chopi

# 111
  • ул. "Мечтание"
Адис  Hug

Качила съм каквото имам като инфо за захранването на първа страница. Огледайте нещата. Проверете линковете, уж ги тествах и всички работеха. Ако някой има нещо още полезно под ръка, да дава линка да го слагам там.

# 112
Запис и от нас!  Hug
Днес бяхме на консултация - 61 см. и 5530 гр., т.е. дълъг и фин мъж си имам (като другите двама Simple Smile). В момента ме гледа влюбено и ми се усмихва, защото се е наспал, нацокал, памперсът му е сменен и е доволен от живота.
Да чукна на дърво, напоследък е много спокоен и усмихнат, ужасно много се радва, като му говоря, веднага засиява, а ако му пея, ми припява. Е, не инаги това се случва в най-подходящото време - сутринта в 6 ч. вече беше нахилен като зелка и огласяше с гукане цялата къща, за ужас на всички останали, които искахме да спим.   Crazy Laughing

За нослето - капвам физиологичен разтвор, изчаквам малко - понякога изкихва секретите, а ако не кихне, намокрям и клечките за уши с разтвор и тогава бъркам с въртеливо движение.

Етомира, чопи ти е пуснала линк към признаците, а това, което аз лично смятам да следя, след като се научи да сяда, е дали кърмата го засища достатъчно, или иска по-начесто и по повече, дали е спокоен или не и дали се интересува от това, което ям, или не. Иначе и Фернандито още сега гледа с интерес всичко, което влиза в устата ми Simple Smile

Момичета, как сте с връщането в норма? Аз си увиснах на едни 3-4 кила над началното и сега няма мърдане. Не че правя нещо кой знае какво, де, ама все си мислех, че с това трамбоване по паркове и градинки трябва да постопя паласките, а те не мърдат. Предписаха ми кинезитерапия за възстановяване на перинеума и коремната мускулатура, започвам другата седмица и ще ви разказвам, че звучи много космическо - поставят ти някаква вагинална сонда и трябва да правиш упражненията на Кегел в различни варианти (бързо, бавно, на етапи, със задържане...), а сондата изпраща сигнали към един компютър, на който излиза графика как се справяш. Мъжът ми умря от смях и каза, че било като автодиагностика Simple Smile За корема не знам какво се прави, но теорията им е, че първо трябва да се стегне тазовото дъно и след това да се върви нагоре. Та дано има файда, че идва пролет, а аз не мога да се пъхна в старите си дрехи, а нови не искам да си купувам за тези габарити, защото определено не се харесвам. Crossing Arms

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 16:51 от bg_desi

# 113
  • ул. "Мечтание"
Етомира, чопи ти е пуснала линк към признаците, а това, което аз лично смятам да следя, след като се научи да сяда, е дали кърмата го засища достатъчно, или иска по-начесто и по повече, дали е спокоен или не и дали се интересува от това, което ям, или не. Иначе и Фернандито още сега гледа с интерес всичко, което влиза в устата ми Simple Smile

Това не е добър признак за захранване. Подобно поведение има и при скокове в растежа, съответно може да настане объркване. И аз така се заблудих, че уж не му стига на Божидар млякото и реших да захранвам, а се оказа, че си е било чист скок в растежа.  Peace

# 114
Да, Нощни, права си, ама аз ще разглеждам нещата комплексно, това ще е един от признаците Simple Smile И най-важното, няма да слушам бабите, защото предният път от третия месец започнаха да ми проглушават ушите колко било гладно детето и как не било нормално да се буди нощем, да съм го захранела с нещо по-така от едно голо мляко, и аз на петия месец не издържах и почнах с пюретата. Сега се надявам да спазя указанията на СЗО за 6 месеца изключително кърмене, а после - когато си покаже детето.
Впечатлена съм от подробната ти таблица за захранването, аз също си водих записки, ама твоите са си направо професионални, браво!  Hug
Не мога обаче да видя таблиците на Ноеми, иска ми акаунт и парола.

# 115
# 116
Не я знам нашата педиатърка какво ще каже за захранването, мисля към 5 или 6ти месец да е някъде, зависи как ще се развият нещата, бебето ще си покаже (не че знам какво ще покаже), но  има време.

Вие хубаво се хвалите, че са ви станали скоростни дечицата при сукането, а ние наопаки пак, от 5-10 минутно сукане, сега стана едночасово и нагоре понякога, дано да не продължаваме така, че нерви и сили не ми останаха напоследък. Понякога иска да суче а пък блъска гърдата след малко, после пак търси и един хаос настава, аз се изнервям, че и свекървата на всичко отгоре вика "отбива се", само защото съм и давала биберон няколко пъти, като ме е нямало.

Освен това забелязвам и явно ползване на горкичките ми гърдички като биберон или за приспиване, след привечер ставаме луди  #Crazy , понеже и кърмата ми не е много след обяд, не й тече бързо и се отказва понякога, после пак иска... абе тя нашата луда работа.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 19:04 от Христиана

# 117
Agent Provocateur как е обрива? / гледа ли Генезис  Wink/

Инка,доста майки в темата за АБКМ се оплакваха от кръв в акото + слуз. Принципно нищо не пречи още една консултация.

Всички с дерматити трябва по-вниматлено и по-бавно захранване, задължитело по 10 дни / 1 ден 1 л., 2, ден 2, 3 ден 4, 4де 8, 5ти ден 16, 6ти ден 25 и т.н./

# 118
  • ул. "Мечтание"
Днес Искрен е решил освен да ми проглуши ушите с рев и да ме изненадва със странно поведение. Първо спа по корем. Сега до преди малко ми рева истерично и аз реших да го сложа в слинга. Оставих го в количката да си взема слинга, който беше в коша отдолу... и той заспа.  Joy

А, Деси, има деца дето може бая да си почакаш докато спре да им стига млякото от цицата. Иначе да, естествено, че комплексно ще се гледа, ама и това може да е подвеждащо. Щото Божидар беше изпълнил всички критерии освен, че не беше на нужната възаст. Та аз лично смятам да си почакам чинно до шестия месец (това не към теб специално, а по принцип).

И още едно уточнение за моята схема. Някои неща не съм дала или съм дала в определен ред заради личните ни кулинарни предпочитания вкъщи. Също така има плодове и зеленчуци които съм въвела сезонно, а препоръките са били примерно да се въведът по-късно (примерно цитрусите) или по-рано.
Сега ще правя нова схема, тоя път обаче съобразена с новия начин на захранване. Кашите ще отпаднат (ориза ще видим как ще го предлагам). И също пак ще се съобразя с някои сезонни неща, съответно ще има промяна в реда на предлагане. Купешки пюрета няма да предлагам, най-малкото мисля да прескоча захранването да е с пюрета.

# 119
  • София, Лагера
Здрасти, прибрахме се  Wink Пак обходих улиците 4 часа  Mr. Green
Отчет:
тегло: 6800 гр
ръст: 60 см
Оказа се, че големия рев е, защото има някакво стомашно вирусче. Док предложи да изпише лекарства или да го оставя да се оправи сам, но с риск да загуби тегло. Аз не съм против, той и без това не е кльощав  Wink. Каза също, че психически и емоционално развитието му е на около 5 месечно (има си някакви тестове дето ги прави, не им разбирам). Това се дължало на факта, че постоянно го гушкам и разнасям. Т.е. носенето не моди до разглезване, а до съзряване  Wink

Взех си количката. Оказа се не че е счупена, а има много пясъци в колелата и е трябвало просто да я изчистят... ми тя за Италия е правена, не за СФ кочинка  Mr. Green

Ноеми, ще ти пиша на ЛС инфото за общия ни акаунт в гугъл докс. Аз мисля там да ги качвам нещата и да пусна после линкове. Ако искаш напиши ми скайпа си, да ми ги пратиш и аз да ги кача.
Ох, моля те пиши, че изобщо не мога да се оправя с тези файлове #Cussing out Оказа се, че не може да бъде публичен оттук. Баси и сложнотията!

Общи условия

Активация на акаунт