Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 916
  • 790
  •   1
Отговори
# 705
И Албена се плюнчи,балончета прави яко,но нащо педи каза,че било от коликите,било рано за зъби  Thinking

# 706
  • София
ох, и ние се плюнчим и правим балончета, но не съм питала педи, тъй като според мен е нормално... за зъби ми се вижда рано

# 707
  • София
И Албена се плюнчи,балончета прави яко,но нащо педи каза,че било от коликите,било рано за зъби  Thinking

Явно моята и твоя педиатър са учили от различни учебници Laughing

# 708
  • София, Лагера
Хай! Ние досега миткосвахме по улиците. Голям кефффф!

НОЕМИ дано си права и наистина се оправи
Ще се оправи, то тепърва ще расте черепът!  Peace

И според мен кърменето е на мода. Също смятам, че е по-лесно - не изваряваш нищо, не носиш нищо, кърмиш където ти скимне, няма риск да си забравиш циците вкъщи  Mr. Green  Вярно, не се отделям от беб ни за миг, но така и така няма на кого да го оставя  Wink А лично за мен е огромно удоволствие да си усещам бебока как суче  Heart Eyes

Jorjianaaa, купувам си от една билкова аптека ето този чай:
http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=&cat_bilki=1725 … =193&bilki_o=
Вече май взе да действа  Party

# 709
  • София
Привет! Simple Smile

Само при мен ли бг мамма не работи като хората - трудно зарежда, не рефрешва?

Аз винаги съм искала да кърмя. И то не само искала ами бих казала мечтала да изпитам това чувство да кърмиш бебето си Simple Smile Сега съм много щастлива, че мога да го правя!
За майките, които не кърмят - не искам да ги съдя, всеки е различен и има право на избор.

Мами, бяхте споменали в една от темите 2 марки памперси, които нямат зелена лента! Едната беше Либеро, а другата коя е?
Моя бебок се беше обринал веднъж от Памперс. Обривчето бързо изчезна и сега го няма въпреки, че още ги ползвам. Само за известно време бях на Либеро, които родителите ми донесоха. Не знам защо в нашия квартал никъде не мога да намеря Либеро. Та за това питам за другата марка? Или ако знаете къде има Либеро?

Ох, малкия ревна ...

# 710
klechoo ,сега чак поглеждам въпроса ти  Rolling Eyes .Ами и аз като Калифорния се наложи да пия бромокриптина за спиране на кърмата  Sad

# 711
добре де, защо говорите така все едно всички, които не кърмят са искали да не кърмят?
обидно е!

# 712
  • София
Привет девойки!

Моят начин за увеличаване на кърмата е сън, ако може в повечко.Забелязала съм, че уморя ли се малко и веднага ми намалява кърмата, затова и почивка, стига да е възможно разбира се.При първа възможност удрям едно рамо и след това света е чудесен! Laughing

За акането взех пример от Люба със зелената салата.По принцип избягвах да я консумирам, но след неколкодневно неакане вчера хапнах умишлено и резултата днес сутринта беше налице и то какъъввв... Simple Smile

Ети мила много кофти това с гърба.Стискам палци да не е някоя дискова херния, че на това ми мирише...

Ноеми схемата ти наистина е доста изчерпателна.Браво! Имаш потупване по рамото! Laughing

И моята госпожица се плюнчи, но все си мисля, че е нормално.А може пък и да са си зъби.Никола на 5 мес. имаше вече 2 зъба.

Завиждам ви за излизането.При нас нещо тази седмица много не ни се получава, че баткото е със сополи в къщи, но събота и неделя ще си наваксаме.

# 713
  • Сандански
Елч права си ,че има майки които въпреки огромното си желание и упоритост не могат да кърмят децата си/да не говорим,че има и със здравословни проблеми/,но болшинството около мен поне са се отказали поради изтъкнатите от Антоанета причини.Или просто казват,че нямат кърма без да са се посъветвали с консултант или друга кърмеща мама и просто решават че това не е за тях.

Ох,тази гадна ваксина! CryНе е спрял да се дере от 2 часа вече.И Панадол давах и не помага! #Cussing out

# 714
  • В две тъмни очички
Здравейте!

Първо да кажа,че днес бяхме до педи заради акото! Преслуша й коремчето,опипа го обстойно, поразпита ме някой неща и в заключение имам забрана да ям домати,краставици и зелена салата!
Също така ни предписа Био Гая и каза да намалим вит.Д на 1 капка  Grinning. Което по моите схеми значи - нито една  Mr. Green

За плюнченето, обяснението на педи е,че във 2-я месец слюнчестите жлези са най-активни,заради подготовката за никненето на зъби - което обаче не значи,че ще поникнат скоро! Нормално било! Ние също се плюнчим и си правим балончета  Mr. Green

За кърменето, ако няма някакъв здравословен проблем майката, който наистина й пречи да кърми,аз смятам , че е абсолютно безобразие да не го прави!

# 715
И Вики много се плюнчи. Принудих се лигав да сложа иначе все и е мокро на гърдичките.  Утре ще питам докторката да видим какво ще каже. Ще слагаме ваксина и мерки и теглилки.

# 716
Ноеми, душко, ти дете нямала ли си. Като разлиствах имах чувството, че ще попадна на отчет за това какво е изакало бебето след всяко хранене + снимка  Crazy

И Албена се плюнчи,балончета прави яко,но нащо педи каза,че било от коликите,било рано за зъби  Thinking

Предполагам добре се вижда как се плюнчи  Wink тук е на няма и 5 мин, от тогава всеки ден е с плюнки в устата и все още няма  нито един зъб  Mr. Green
Да не казвам че има и деца дето се плюнчат и им избиват зъби около годинката Wink

Ние се завърнахме от плуване и не знам кой от двама ни е по-прибит. Стефан спи полусъблечен на дивана, а аз съм припаднала на фотьойла до него. Другия път няма да си правя експерименти с 4-километрови разходки с кенгуруто. Усетих на гърба си какво означават цифричките наддадени килограми.

Купи си слинг шал -  6 кг ги усещам като 3 . По 7 часа съм се разхождала все едно нямам бебе вързано за мен.

1.Искат да отслабват.
2.Искат да пушат.
3.Срам ги е да кърмят навън, а не им се прибира..
4.Не им се чака да сучат бебетата по  час.

И най-важното - може да го храни някой друг  Mr. Green
Най-умната реплика чута онзи ден : "Не ми кърми, бееее"

Иначе за кърменето - за тези, които имат много кърма, е лесно. При мен обаче кърменето следобед е през час до вечерта до 8. Вярно е, Йоана наддава, но през по-голямата част от деня се кърмим. И това не е скок в растежа, тя така си суче от както се е родила, а на мен не ми се увеличава кърмата забележимо, въпреки чайовете, които два месеца пия, 3-те литра вода на ден, ядките и всякаквите други неща, които ям за стимулиране на лактацията. Трудно ми е и то много, но знам, че това е най-доброто за нея и ще го правя, докато имам достатъчно кърма.

Момичета, вашите бебета плюнчат ли се? На Йоана непрекъснато и тече слюнка от устата и прави балончета... Педиатърката каза, че били зъби, но педиатърката ми е толкова неприятна, че не знам дали да и вярвам..
И Тя е  така, но не ми прави впечатление, и ,Явор, макар на АМ+кърма беше нон стоп гладен и все в ръцете ми + миене стерилизиране и бъкане на АМ-и...цедене... Сега ми е в пъти по-добре  Wink

# 717
Ох,тази гадна ваксина! CryНе е спрял да се дере от 2 часа вече.И Панадол давах и не помага! #Cussing out
Пентаксим ли сложихте?

# 718

И според мен кърменето е на мода. Също смятам, че е по-лесно - не изваряваш нищо, не носиш нищо, кърмиш където ти скимне, няма риск да си забравиш циците вкъщи  Mr. Green  Вярно, не се отделям от беб ни за миг, но така и така няма на кого да го оставя  Wink А лично за мен е огромно удоволствие да си усещам бебока как суче  Heart Eyes

И аз съм на същото мнение. Моята кърма също намалява, дори понякога на вечерното хранене не й достига, или поне такова усещане имам. Но тя започна да прави 2 дълги паузи нощно време, от 8 до към 1-2ч. и после към 6-7ч. и се чудя дали това може е причина за намаляването. newsm78 вие как мислите?

# 719
Ети,ще ти кажа защо се отказват около мен.

1.Искат да отслабват.
2.Искат да пушат.
3.Срам ги е да кърмят навън, а не им се прибира..
4.Не им се чака да сучат бебетата по  час.

Рая вече 5ти ден не е акала.
Че аз с кърмене отслабвам Simple Smile

Много от майките не кърмят от грижа, да от грижа за детето. Притесняват се дали млякото е достатъчно, дават АМ и постепенно заместват ... Така че, нека бъдем малко по-толерантни.

Общи условия

Активация на акаунт