за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 269
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 1 065
Не само във поезия съм аз запяла,
а и парченце сладко от сладкиша съм изяла
(а не трябваше, щото се боря с още едни 5 килограма)

Обаче съпружието, като мишчица гризанка си е човръкнал и снощи, че и днес сутринта. Нека. Начееее, ше се държи за полата ми, пардон, офисния панталон, до гроП! Mr. Green

# 1 066
Fortune,разбрах те!   Peace
Цитат
Някак си бита допринася за грижата към другият, когато има любов между двамата, но този бит не обуславя любовта в една двойка.
Това е така...
Аз обаче писах ,че
Цитат
И точно затова смятам,че мъж,който отменя жена си в битовизмите я обича повече ,от мъж ,който се прибира и очаква да е обслужван като на хотел.Колкото и да ми се кълне мъж от втория тип ,че е луд по мен ....   ами,сори.
Няма как да повярвам,че ме обича,след като му е все едно дали съм изморена,дали съм имала време да напазарувам,или да гледам децата...
Т.е.,възможно е мъж с прекалено чувство на отговорност да си върши неговата част от задълженията ,дори и да е спрял да обича жена си.КАкто си писала ти...
Но,мъж,който се чуди как да се скатае,и си измисля какви ли не оправдания ,само и само да не свърши нещо,за мен не изпитва и капка любов....Да,може да седи при семейството си, да се кълне на жена си колко много я обича и т.н.,но според мен това е само удобство,навик,или мързел ....за да не си тръгва.
Мъж,който счита ,че не трябва да прави нищо в къщи,че това е женска работа,и въобще не се трогва от факта,че жена му работи наравно с него /както е в болшинството семейства/,че е най-вероятно изморена колкото него или дори повече ,ако и воденето и взимането на децата ,пазаруването са нейни задължения след работа....ами,съжалявам ,ако не мислиш така,но за мен този мъж не обича жена си.
Та,споделянето на задълженията не е гаранция за любов,но липсата на споделяне на задълженията е гаранция за липсата на любов!   Laughing

# 1 067
A така!

Краси рече и отсече!

Отивам да си скачам в офис панталоните. ooooh!

# 1 068
Та,споделянето на задълженията не е гаранция за любов,но липсата на споделяне на задълженията е гаранция за липсата на любов!   Laughing
Тъй, значи като отказвам да ровя по колата, да вдигам тежко, да сглобявам мебели, да човъркам ток и да върша мръсна работа, не обичам мъжа си, ясно.

# 1 069
Тъй, значи като отказвам да ровя по колата, да вдигам тежко, да сглобявам мебели, да човъркам ток и да върша мръсна работа, не обичам мъжа си, ясно.
  За мръсната работа - не пръскаш ли тоалетно пате поне по ръбовете на тоалетната чиния?

# 1 070
  За мръсната работа - не пръскаш ли тоалетно пате поне по ръбовете на тоалетната чиния?
Аз му хвърлям трохи - да не е гладно. Laughing

# 1 071
Е, тва не е мръсна работа, мръсна е да падне кошничката с ароматизатора в кенефа и някой да трябва да я извади.

# 1 072

Едва ли. Но ме накара да се замисля Laughing нямам нищо против да готвя абсолютно всеки път, когато той прави нещо от изброеното, живот ще си отживея, няколко пъти в годината, не само че ще готвя, ами и по 3 блюда ще полагам на масата  Joy

# 1 073
  • София

Едва ли. Но ме накара да се замисля Laughing нямам нищо против да готвя абсолютно всеки път, когато той прави нещо от изброеното, живот ще си отживея, няколко пъти в годината, не само че ще готвя, ами и по 3 блюда ще полагам на масата  Joy
T.e. той се скатава от тези неща? newsm78

# 1 074
Защо да се скатава? Нито по колата има ежедневна работа, нито по мебелите. Човечето го е казала - това са единични случаи в годината.

# 1 075
  • София
Така ми прозвуча. Вкъщи, в офиса и по колата ежедневно има "мъжка" работа. Сутрин той води децата на ДГ - понеже е студено и на мен не ми се излиза в студа. Или пък просто рано сутрин, дори да е юли месец. Той реже лукът. Той мъкне торбите с провизии. Изобщо за мен остава едното готвене, което пък аз обожавам (и не давам никой да ме отменя в него)...та...не знам.  Лично аз като жена мисля, че не съм онеправдана. По нито един критерий.  Mr. Green

# 1 076
  • България-Швейцария
Клем, има хора, които се раждат с по 2 леви ръце в някои отношения и по-добре да не пррявяват излишен ентусиазъм в неща, в които не ги бива.
Освен всички останали все пак оправими дизастъри, които е възможно да причинят, недай боже могат да направят пожар, да се осакатят и кой знае още какво.
Нива на масло, антифриз, течност за чистачки естествено, че мога и си ги проверям и сама, но лично само с въпросната течност си общувам откъм смяна, за другото нямам необходимия ценз.
В някои чужбини и не може току-така да залегнеш пред блока и да си човъркаш по колата, забранено е, но ти го знаеш, предполагам Simple Smile
Купувала съм си разни дребни мебели от ИКЕА, голям мерак ми беше да ги сглобявам. Успях имах само с една помощна масичка, на която трябваше да се завинтят 4 винта. С другите се бучках сума време, даже специално взех инструментите на зет ми, накрая натоварих всички чарколяци в колата и ги закарах в офиса, където колега, занимаващ се с поддръжката на сградата ми ги сглоби за минути. Пссле любимото ги пренесе и така Grinning

# 1 077
Та,споделянето на задълженията не е гаранция за любов,но липсата на споделяне на задълженията е гаранция за липсата на любов!   Laughing
Ами ,ако мъжът ти ИМА НУЖДА от тази помощ и те помоли,а ти му се врътнеш с думите:"
Виж,мило,разбирам те, но ти си голям човек,оправяй се сам!"  - да,определено не го обичаш.

Но мисля,че прекрасно разбираш за какво иде реч!   Laughing
Просто ти липсва дракане ли?    Mr. Green

# 1 078
Защо да се скатава? Нито по колата има ежедневна работа, нито по мебелите. Човечето го е казала - това са единични случаи в годината.

Да, това имах предвид Simple Smile толкова рядко се налага, че общо са няколко часа годишно тези дейности...

# 1 079
  • София
CTramell , разбира се, че е така. Моят така или иначе не лежи под колата, понеже нищо сам не може да оправи по нея. Но определено има много дейности, които върши ежедневно. Не знам мъжки ли са, не са ли, но не е останал със скръстени ръце. То няма и как.

Общи условия

Активация на акаунт