за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 263
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 1 080
Та,споделянето на задълженията не е гаранция за любов,но липсата на споделяне на задълженията е гаранция за липсата на любов!   Laughing
Тъй, значи като отказвам да ровя по колата, да вдигам тежко, да сглобявам мебели, да човъркам ток и да върша мръсна работа, не обичам мъжа си, ясно.
Ами ,ако мъжът ти ИМА НУЖДА от тази помощ и те помоли,а ти му се врътнеш с думите:"
Виж,мило,разбирам те, но ти си голям човек,оправяй се сам!"  - да,определено не го обичаш.

А, чакай сега, мъжът ти да не домакинства принципно е едно, а ако го помолиш да измие чиниите и те отреже с "Оправяй се!" е съвсем друго и нещата не опират до споделяне на задълженията в случая.

# 1 081
Та,споделянето на задълженията не е гаранция за любов,но липсата на споделяне на задълженията е гаранция за липсата на любов!   Laughing
Тъй, значи като отказвам да ровя по колата, да вдигам тежко, да сглобявам мебели, да човъркам ток и да върша мръсна работа, не обичам мъжа си, ясно.
Ами ,ако мъжът ти ИМА НУЖДА от тази помощ и те помоли,а ти му се врътнеш с думите:"
Виж,мило,разбирам те, но ти си голям човек,оправяй се сам!"  - да,определено не го обичаш.

А, чакай сега, мъжът ти да не домакинства принципно е едно, а ако го помолиш да измие чиниите и те отреже с "Оправяй се!" е съвсем друго и нещата не опират до споделяне на задълженията в случая.
А до какво?
Преди няколко месеца сменихме част от мебелите у дома.
Е,помагах му да сглобим дивана,част  от секцията за хола...без да чакам да ме моли.
Какво трябваше да му кажа:"Виж ,мило,това е мъжка работа,намери кой да ти помага!"
Когато той има нужда от помощ,аз не отказвам.
Той също не чака да го моля ...сам вижда какво не е свършено и го върши.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 14:18 от Анонимен

# 1 082
Защо да се скатава? Нито по колата има ежедневна работа, нито по мебелите. Човечето го е казала - това са единични случаи в годината.

Да, това имах предвид Simple Smile толкова рядко се налага, че общо са няколко часа годишно тези дейности...
Oh,не знам вече какво и има на тази тема. Та,снощи половинката ме чака със салатката нарязана ,хумус (купен ) и топли хлебчета от пекарната да се върнем от работа с малката в 19 часа.Еми гот ми стана,но човек улисан в ежедневието толкова не забелязва малките жестове на внимание,и се стига до подобни теми,Приятно е за всеки да види и оцени една дори и лека импровизирана вечеря ,отколкото нищо след работният ден:)няма значение от кого и нищо,че той се е върнал 30 мин преди мен

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 13:48 от tanyatais

# 1 083
Значи трябва сам да се сеща човек задължително, защото иначе е липса на любов. И трябва да е точно на моята вълна, да гадае аз какво искам и какво възнамерявам. Иначе ...  Tired

# 1 084
Значи трябва сам да се сеща човек задължително, защото иначе е липса на любов. И трябва да е точно на моята вълна, да гадае аз какво искам и какво възнамерявам. Иначе ...  Tired
Не бе ,просто знае какво обичам Simple Smile ,а че ми се обади да ме пита какво искам от магазина преди това (хумус ) е така,но салатата ,маслинките с луканка , лютеницата и Бг сиренето на салатата(купени спец. от Бг склад след работа  ) си бяха изненада и приятна отмора след напрегнатият 12 часов ден и за двама ни. Няма значение кой го върши от двамата,важното е да от сърце и да няма препирни кой ,кога и колко е направил!

# 1 085
Значи трябва сам да се сеща човек задължително, защото иначе е липса на любов. И трябва да е точно на моята вълна, да гадае аз какво искам и какво възнамерявам. Иначе ...  Tired
Не бе ,просто знае какво обичам Simple Smile ,а че ми се обади да ме пита какво искам от магазина преди това (хумус ) е така,но салатата ,маслинките с луканка , лютеницата и Бг сиренето на салатата(купени спец. от Бг склад след работа  ) си бяха изненада и приятна отмора след напрегнатият 12 часов ден и за двама ни. Няма значение кой го върши от двамата,важното е да от сърце и да няма препирни кой ,кога и колко е направил!

Peace Peace Peace

Но също така вярвам, че и едно водене навън на ресторант, на кино или организирана разходка - биха имали подобен ефект. Тоест не самото готвене те вълнува така.

# 1 086
Не и в този момент когато бях капнала и само ми се хапваше.Нито разходка ,нито кино биха ме развълнували така вчера:) Но днес не бих отказала:)и ще сготвя и аз да ни е гот днес.

# 1 087
  • София
Виж,мило,разбирам те, но ти си голям човек,оправяй се сам!"  - да,определено не го обичаш.
Аха.
Цяла тема те чакам, за да достигнеш до тази си фаза.
Аз не обичам мъжа си по тези ти критерии. Направо ти казвам, ако започне да ме спряга по гореописаните задачи, любовта ми не през прозореца, ами с взлом през вратата ще напусне полесражението.

Мъжът ми, ако има нужда, ще си извика електротехник, водопроводчик, или някой приятел, ако има нужда от помощ в подобни дейности.

Не ме разбирай погрешно. Аз и сама мога да си извикам водопроводчик. Или да си доставя колата в сервиз. Въпросът е съвсем принципен.

# 1 088
По този повод се сетих за един виц.
Таааа..значи, оженила се една дама за инженер. Всичко хубаво, меден месец, това онова, обаче...кранчето в банята прокапало.

-Мъжжжоооо, кранчето в банята капе!
-Милооо, аз съм инженер, не съм водопроодчик

След два дена се разскърцала вратата на гардероба в спалнята.

-Мъжооо, вратата на гардероба скърца!
-Милооо, аз съм инженер, не съм дърводелец.

След още една седмица изгорял тостерът

- Мъжооо, тостерът не работи !

- милооо, аз да не съм електротехник бе!

Минала една седмица и си идва една вечер мъжът, кранчето не капе, вратата не скърца, тостерът - поправен!

-Жена , кой оправи всичко тук?
-Мии, Мило, комшията.

А той какво ти поиска в замяна?
-Мииии, да му направя торта или минет.

-е, ти торта ли ми направи????

-Милоооо, аз сда не съм сладкарка! Mr. Green

# 1 089
И този виц пак ни върна към еманципацията:)
Жените не са готвачки, чистачки или пък професионални ...., но много от тях смятат, че да готвиш чистиш и т.н говори за това колко обичаш мъжа си или не.
Щастливките, дето мъжете им  не реват за готвено явно са малко...

# 1 090
хаха Жоз, готин виц! Laughing

# 1 091
Жоза, кажи поне какъв е бил инженерът - може да е бил по текстилни машини. Защо трябва да може да отремонтира кранче, врата на гардероб, тостер. Все едно да се сърдя на преводач с френска филология, че не може да преведе текст от фински на иврит. Да не говорим, че инженерите са обучавани да конструират, не да ремонтират. За ремонт си има техници, след завършено СПТУ или курсове.
Поне е случил на кавалджийка.

# 1 092
Пишеш глупости. Инженерите не се обучават да конструират само  Joy

# 1 093
Този виц е точен отговор на темата, само ако го обърнеш наопаки.

# 1 094
Пишеш глупости. Инженерите не се обучават да конструират само  Joy
Не, не пиша глупости.
Посочи една дисциплина, в която е засегнато поне мъничко диагностика или отстраняване на каквато и да е повреда. Само проектиране и конструиране.

Общи условия

Активация на акаунт