РУСЕнска пролет

• 32 390
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • в огледалото на живота
Честит празник-Благовещене!
На този ден Божията майка получава най-хубавата вест,че ще дари живот!
Бъдете благословени всички майки и вашите семейства!

bouquet

# 136
Честити Благовещение и Ден на майката, момичета!  Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

# 137
Здравейте момичета
Честит празник!
NIA защо не пробваш с обява в "русенски обяви" например да пуснеш обява, че продаваш офис обзавеждане.
Лек ден

# 138
Честит празник на всички!

Дано има само хубави новинки днес и много усмивки през слънчевия ден.

след малко тръгваме да вземем кухнята на малкия. днес за първи път ще я пробва и да видим дали ще ги яде големите парченца.

лек ден на всички от нас с галенцето

# 139
Moli_B , приятна разходка.  Sunglasses
Дано на Галенцето му се услади храната от детската кухня.  Wink

# 140
Маги, честита хубава новинка  Hug
Pile^ , на теб малко ти остава да гушкаш бебо, леко раждане ти пожелавам и вече ще очакваме хубави новинки и от теб   bouquet
Ооо, Пинк, браво, браво, скоро да видим и твоята лентичка
Пък аз вече планирах и третото  Embarassed та да видим, само бебо да стане на годинка, че съм чувала, че няма да мога да кърмя иначе. Не знам колко е вярно в същност  newsm78

Проблема с пощата си го оправих, като останах 2-3 дена без скайп и вчера ща, не ща, ходих до София.

# 141
Малко "светлинка в тунела" около изписването на децата от яслите в бъдеще.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=689508  Praynig Praynig

# 142
  • Русе
    Честит празник, дами!
    Маги, успешна и лека бременност!
    Не знам защо, но всеки път, като погледна заглавието на темата ми се вижда като "Русенска ПРЕЛЕСТ" Grinning

# 143
   Не знам защо, но всеки път, като погледна заглавието на темата ми се вижда като "Русенска ПРЕЛЕСТ" Grinning
Защото сме сладури.  Laughing  Hug

# 144
Здравейте и честит празник   bouquet Бъдете здрави и щастливи   bouquet

Това за яслите много ме радва. Дано стане!

Ниа, и аз бих те посъветвала да пуснеш обява. Какво се продава и за колко пари ... някой да изкупува не знам, освен пунктовете за отпадъци, но пък явно мебелите са добри. Ако го направиш, пусни линк и тук.

Това за майчинството .. ме озадачи. Защо да глобяват работодател? По-скоро той вероятно не е спазил изискванията да поиска необходимите документи от майката и е теглил пари от НОИ неправомерно ... и явно не могат да хванат майката да връща, затова - работодателят ... интересен ми е този казус.

А иначе разликата не е в думата ясла и детско заведение, а все е детско заведение - просто преди 2007 е имало текст "пълна държавна издръжка", после е бил махнат.

# 145
Здравейте и честит празник   bouquet Бъдете здрави и щастливи   bouquet

Това за яслите много ме радва. Дано стане!

Ниа, и аз бих те посъветвала да пуснеш обява. Какво се продава и за колко пари ... някой да изкупува не знам, освен пунктовете за отпадъци, но пък явно мебелите са добри. Ако го направиш, пусни линк и тук.

Това за майчинството .. ме озадачи. Защо да глобяват работодател? По-скоро той вероятно не е спазил изискванията да поиска необходимите документи от майката и е теглил пари от НОИ неправомерно ... и явно не могат да хванат майката да връща, затова - работодателят ... интересен ми е този казус.

А иначе разликата не е в думата ясла и детско заведение, а все е детско заведение - просто преди 2007 е имало текст "пълна държавна издръжка", после е бил махнат.

А от къде работодателя трябва да знае,че служителя си е записал детето на ясла ? освен ако служителя не го уведоми за това.
Търсят работодателя,защото преди 2006(мисля,че беше) майчинството се изплщаше от работодател.
В съседна фирма работодателя има хиляди левове глоба заради това.
Пък ако служителя не се е върнал на работа след майчинството върви го търси.

# 146
Той не е длъжен да знае - той плаща на база подадени декларации от майката и ако нещо в тези документи не е наред, то той е изплащал неправомерно.

И сега имаме една колежка, която от майчинство, влезе в друго и до скоро работодателя и изплащаше - заварено положение. Преди 2007 можеше детето да е на ясла и майката да е в майчинство. Не е заради това. Все пак ми е интересно, наистина ...

# 147
Майката не подала заявление,че  детето и е прието на ясла.Работодателя незнае,че детето е записано и си изплаща майчинството(вече неправомерно,но заради незнание).

Не съм много запозната какви декларации се подават,но това е факт тук и сега проверявали по регистрите работодателите за такова нещо.Явно са свършили персонално с майките Rolling Eyes и сега  почват работодателите.

# 148
Майката не подала заявление,че  детето и е прието на ясла.Работодателя незнае,че детето е записано и си изплаща майчинството(вече неправомерно,но заради незнание).

Не съм много запозната какви декларации се подават,но това е факт тук и сега проверявали по регистрите работодателите за такова нещо.Явно са свършили персонално с майките Rolling Eyes и сега  почват работодателите.

Аз ще ти кажа - подава се декларация за отпуск за гледане на дете от 1 до 2 години, като се декларират определени обстоятелства. При промяна на обстоятелствата майката е длъжна да подаде Декларация за промяна на обстоятелствата и майката да получава примерно половин майчинство. Тя е човека, който декларира. Друг е въпроса, ако работодателя няма документи, а изплаща суми от НОИ - все едно да плаща болничен, без да му е представен такъв. Тогава подлежи на санкция.

Да, проверяват работодателите и при нас идваха точно заради този случай със завареното положение и нямаше проблеми, защото всички документи бяха изрядни.

# 149
  • Русе
Здравейте момичета !!!

Бих искала да ви попитам някой знае ли каква е практиката  за посещения на деца в Метро?Чувала съм че имат детски кът и не пускат деца вътре,но  за каква възраст е,има ли кой да ги гледа и дали се плаща?
    Предварително ви благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт