Преследващ или примирен?

• 4 791
  • 63
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Наскоро чух за теорията,че във всяка връзка единият е преследващ,а другият-примирен.
Преследващият се обвързва с човек,на по-високо от неговото ниво (интелектуално,емоционално),докато примиреният съответно,е с някой не чак толкова "духовен" партньор.
Отначало ми се стори глупаво,но започнах да се оглеждам и май откривам нещо такова в хората около мен. Вие вярвате ли в подобна сентенция и коя от двете роли определяте за себе си?

# 1
  • София
И в двете. С мъжа ми сме по-активни или по-пасивни за различни сфери от живота. Нагаждаме се, та да сме що-годе една добре функционираща единица (семейна)

# 2
ето нещо може би полезно:
теория на избора

аз съм в непрекъснато състезание във всяка една връзка. отдавна чакам момента в който ще се балансирам, но все не идва. предполагам някъде в мен е проблемът.

# 3
Сигурна съм че е полезно, но много дълго бе... Simple Smile
По темата - мисля че има нещо вярно в тази теория.

# 4
Звучи резонно, иначе би се получил порочен кръг на вечна борба за надмощие.

# 5
  • София
Някой е гледал "Как се запознах с майка ви"  Laughing

И според мен има нещо вярно в тази теория, но важи по-скоро за началото на връзките. После нещата почват да се въртят ту така-ту така, пък на края вече на кой му пука  Mr. Green

# 6
  • Пловдив
Добре-ще си призная първа.
Смятам,че аз съм....
примирен Mr. Green,но не вярвам,че някой "преследващ" ще се включи... Laughing

# 7
Зависи в какво настроение съм Simple Smile Понякога си мисля, че съм преследващ, друг път примирен. Зависи за какво съм се ядосала последно.

# 8
  • Пловдив
Някой е гледал "Как се запознах с майка ви"  Laughing

И според мен има нещо вярно в тази теория, но важи по-скоро за началото на връзките. После нещата почват да се въртят ту така-ту така, пък на края вече на кой му пука  Mr. Green

Да,оттам взех идеята.За началото май наистина е по-лесно за определяне.Сега наистина нещата са по-сложни.Може би сме на едно ниво,НО...въпросът е на ЧИЕ ниво...на примирения или на преследващия-т.е.кой дърпа връзката,така да се каже newsm78

# 9
  • София
На мен в момента ми е трудно да определя, че още хвърчим в облаците и двамата  Laughing Само 3 години сме заедно и още ме държи усещането за абсолютно равенство Simple Smile
Но в предишния ми брак със сигурност мога да кажа, че в началото бях примирена, после нещата се обърнаха и после съвсем се скапаха  Mr. Green Но определено имаше момент, в който силите се обърнаха.

# 10
  • Варна
'ай сега! - то на всеки му се ще да е предимно преследващ, ама де я тази баница? Въртят се нещата. Никой не "дърпа" връзката - събираме се, обсъждаме и решавам!  Mr. Green

# 11
Затова е интересно с партньор, който те превъзхожда в някои отношения, така рядко губиш интерес, активира инстинкта ти на преследващ, точно когато си решил, че си гордо примирен. Laughing

# 12
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това дали някой те превъзхожда в нещо решаваш само ти самия, защото тези неща отново са въпрос на себевъзприемане ... към мъжа ми съм преследваща, но мисля, че и той към мен е такъв  Laughing

# 13
Определено съм преследващ! Simple Smile
Той, е толкова внимателен, умен, добър, емоционален, забавен...той, е прекрасен!
Никога не бих могла да съм като него.

# 14
  • София
Винаги съм харесвала по-умни от мен мъже. Друг е въпросът, че като студентка все налитах на плиткоумни мускулести екземпляри.
Моичкият мъж не бих го определила като гений на мисълта, по-скоро е на моето умствено и интелектуално равнище  Mr. Green
На мнение съм, че една умна жена трудно би се примирила с глупав мъж  Wink

Общи условия

Активация на акаунт