Преследващ или примирен?

• 4 801
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
"Баланс" в анкетата няма,защото се пита дали вярвате в теорията,че във ВСЯКА връзка има преследващ и примирен. За ССФ е ясно,че всичко е балансирано и безоблачно,интересуват ме "другите",ако евентуално си признаят и не се опитват да приличат (макар и виртуално) на гореспоменатата ССФ. Peace

# 31
Балансът е нещо относително. Аз например имам с около 30% по висок IQ  от мъжа ми. Обективно, той е по успял в кариерата. Сега как да отговоря, кой е преследващ и кой е примирен на интелектуално-работния фронт?  Wink
Мисля, че са нужни дълги часове на професионален психоанализ или поне много близък, но същевременно страничен поглед върху една двойка за да се определят действителните роли. А, и те според мен не винаги съответстват на обективната действителност. Т.е. ти може да си по умен, но да се чувстваш по глупав.

# 32
  • Пловдив
Рокси,а ти как се чувставаш-имаш ли усещането,че си примирен,защото си по-умна,или си преследващ,защото той е по-успял?Кое от двете е по-важно и по-стойностно според теб-умът или успехът?
В тази посока с опитвам да подкарам темата,но засега без успех Confused

# 33
Ех, ако животът беше толкова прост и чернобял  Laughing Чувствам се различно, както писах вече, най вече в зависимост от емоционалното  ми състояние и някаква конкретна случка ( която може и да е изолирана, а не тенденция). Не мога да кажа еднозначно кое е по важно или по добро. Умът сам по себе си не значи нищо, а за житейски успех трябват и други качества. От друга страна, никой успех не е вечен, ако няма какво да го поддържа.

# 34
Абе защо всеки който не се вкарва в драми бива заклеймен за ССФ?? Каква е тази алергия към хората нямащи вашите конкретни проблеми?

"Баланс" в анкетата няма,защото се пита дали вярвате в теорията,че във ВСЯКА връзка има преследващ и примирен.
Щом това се пита в темата, значи анкетата е неправилно зададена, и точно добавянето на опция "баланс" би представила зададения в темата въпрос. В момента, анкетата не пита ДАЛИ вярваме в теорията, защото няма опция "не, не вярвам". Анкетата приема за даденост че вярваме, и че теорията е вярна, и от там нататък пита към кой типаж от теорията спадаме.

Балансът е нещо относително.
Да. Преследването и примиряването - също. Така че колкото са достоверни преследването и примиряването, толкова е и балансът.

В тази посока с опитвам да подкарам темата,но засега без успех Confused
Може би ти липсва успех точно защото хората не са толкова елементарно разделени в посочените категории, или защото не могат или не искат да се класифицират като едното или другото.

# 35
  • София
Бе знам ли я, може да е ходила с гол пъп и да се е притеснил мъжът й за кръстчето и яйчниците й.  Thinking  Twisted Evil

сгащят
огащят
загащят
разгащят

Много ми харесват всичките, просто не зная какво да си избера.
Първо ме сгащи, после ме разгащи, после ме загащи и до ден днещен ме огащва редовно.

# 36
Ако смятам, че някой ме превъзхожда във всяко отношение, ще се чувствам подтисната и не бих имала желание да участвам във връзката. А ако смятам, че аз го превъзхождам във всяко едно отношение, ще се чувствам все едно съм от съжаление с него и пак няма да ми е гот.Ако сме равни във всяка една област, ще ми бъде скучно, така, че единствения вариант на интересна и удовлетворяваща ме връзка е ако единия е по добър от другия в едно, а той съответно го превъзхожда в друго.

# 37
  • Варна
Преследващият се обвързва с човек,на по-високо от неговото ниво (интелектуално,емоционално),докато примиреният съответно,е с някой не чак толкова "духовен" партньор.

Замислих се. Аз съм по-разнопосочно начетена - примирена; но той е по-успял - преследваща. По въпроса за "интелектуалното ниво" сме 1:1. Аз съм по-многочувствена, тъй да се каже, а той се справя по-лесно с хората. И на емоционалното ниво зациклихме на 1:1. После? Духовно? Еее, тук пък съвсем не знам - аз съм по-търсеща, той по-завършен, чак стабилен - понякога досадно.
Доникъде не я докарах.
ССФ съм.
Глупости дрънкам, вместо да си кажа - не вярвам в тази теория. Но сериалчето чат-пат гледам.

pasinet, щА преследвам!

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 20:34 от Ментова

# 38
Eх, Дидитка, ама и ти остриш ноктите веднага. Да, относително е всичко. Но балансът- най вече. Виж се как си го описала ти самата. Аз в едно, той в друго. И веднага можем да заспорим дали твоето или неговото е по важно.
Малко без връзка, ама се сещам един пост, прочетен тук, на тема 'Как е разделено имуществото във вашата двойка'. Една мацка беше написала 'По равно- имотите на негово име, сметките на мое'. Така де, баланс има- едното на него, другото на нея  Laughing

Освен това, съм убедена, че тези две роли много често са на подсъзнателно ниво, и че нямат нищо общо с реалността. Дори някоя супер красавица може да се чувства недостатъчно красива в сравнение с грозноват съпруг.

# 39
Да, но преследващия и примирения, не съжителстват много дълго време заедно, особено в днешни времена.
Мисля, че наистина трябва да има някъкъв баланс, дори и той да се променя с времето.

# 40
Наскоро чух за теорията,че във всяка връзка единият е преследващ,а другият-примирен.
Преследващият се обвързва с човек,на по-високо от неговото ниво (интелектуално,емоционално),докато примиреният съответно,е с някой не чак толкова "духовен" партньор.
Отначало ми се стори глупаво,но започнах да се оглеждам и май откривам нещо такова в хората около мен. Вие вярвате ли в подобна сентенция и коя от двете роли определяте за себе си?
Съгласна съм само с първото изречение.Аз мога само да го играя пасивна,за да предизвикам определен човек да е по-активен,но това не определя кой на какво ниво е.Освен това,нормално е в една връзка ролите от време на време да се разменаят.И тогава какво?И интелектуалното ниво ли си разменят?

# 41
и тук ли се огащваме или разгащваме Laughing

емоционално аз съм преследващ/99% от случаите/. интелектуално съм примирен. абсурд е да стигна нивото на съпруга си, нито на когото и да е от мъжете около мен. е , не съм толкова зле, де  Blush просто тази сфера е тяхна. нали трябва д аимат достатъчно акъл , за да се грижат за мен.

# 42
  • Пловдив
Дидитка,кой говори за своите проблеми? Не всички изхождат от собственото си положение...Интересно ми беше дали вярвате в тази теория и как се определяте според нея.Не съм питала никого дали сте равни и дали има баланс. За равноправието е ясно-по-забавно е да изходиш от позицията един от двата типажа и да видиш как определяш човека до теб,поставен на съответната противоположна страна.
И успехът не ми "липсва"...Сигурна съм Peace

# 43
Абе защо всеки който не се вкарва в драми бива заклеймен за ССФ?? Каква е тази алергия към хората нямащи вашите конкретни проблеми?

smile3501

Защото когато живота ти се върти около битовизмите,надцакването кой е по-по-най в семейството, борбата за надмощие,борбата за доказване.....някак си е трудно  да повярваш,или не ти се иска да вярваш ,че има хора,които не се вълнуват  от  подобни глупости.
Просто живеят живота,защото живота преди всичко е удоволствие.    Grinning

# 44
  • Пловдив
[

smile3501

Защото когато живота ти се върти около битовизмите,надцакването кой е по-по-най в семейството, борбата за надмощие,борбата за доказване.....някак си е трудно  да повярваш,или не ти се иска да вярваш ,че има хора,които не се вълнуват  от  подобни глупости.
Просто живеят живота,защото живота преди всичко е удоволствие.    Grinning

[/quote]
Много моля,не така!!! Знам,че сте над нещата,но да обиждате така тъничко-няма да се разберем.
Темата е за разсъждение-да се поставиш в ситуацията да избираш кой от двата типа си. Такава беше идеята и във филма,за който се спомена по-рано.Задължително да избереш единия от двата типа.
краси.мира,а толкова много те харесвах....Дори мислех да те помоля нещо на лични...Ех... Tired

Общи условия

Активация на акаунт