Защо никой не иска на работа майки с малки деца?

• 11 290
  • 62
  •   1
Отговори
Здравейте!Незнам дали темата е точно за тук,но малкото ми дете е родено 2008 и затова я пускам тук.Майка съм на две деца ,на 6 и на 3 год.От една година си търся работа ,пуснала съм автобиографии в десетки фирми,ходила съм на не повече от 10 интервюта,и като кажа че имам деца направо ми казват ,че няма смисъл да говорим.Никой не ми дава шанс да покажа ,че мога да се справя.Всичко в тази държава ми се струва много нелогично.Първо ,нямало деца раждайте,като раждаш си седиш безработен с години,второ за да го запишеш на детска градина трябва да си работещ,как да работя като заради децата не ме вземат на работа,а и за да работиш трябва да ходи на градина.Изобщо всичко е е една голяма каша.Сигурно има много майки в моето положение,как си търсите и евентуално, как си намирате работа?

# 1
Не се отчайвай! И продължавай да търсиш Simple Smile Аз съм в същата ситуация и моето дете е родено 2008 година и на никой работодател не му става приятно ,когато разбере,че съм омъжена и с дете Simple Smile Дори един ми каза,че искал човек който да е женен за работата, не за семейството си ,а дори заплащането не беше на ниво.

Simple Smile .Определено не искат "Женени с (малки)деца"  Thinking, но въпреки това тесногръдие аз продължавам да  съм оптимист. Бъди и ти!   bouquet

# 2
Този момент и аз го изживях веднъж, сега ме очаква втори път. След първото ми раждане и търсене на работа на късмет успях да си намеря нещо, макар и не удовлетворително след дълго търсене и ходене по интервюта. Сега пак съм по майчинство и освен, че плащам за да ме осигуряват на последната ми работа ами и след това ще търся нова. Това е положението в Бг.

# 3
  • София
И аз съм в същото положение. От 3 месеца си търся работа, но до момента не успявам да си намеря. Ходила съм до момента само на 2 интервюта. На едно от тях всичко вървеше повече от добре и когато стигнахме до семейното положение жената, която провеждаше интервюто ми обясни, че фирмата им търси жена, която или да е без деца или пък децата й да са големи, защото малките деца се разболяват много често, майката си взима болничен, отсъства от работа, а за фирмата не е добре служителите да отсъстват често:?.
Сега продължам да си търся и се надявам, че ще намеря фирма, която да ме вземе на работа, въпреки че съм с две деца.
Късмет на всички търсещи  Hug.

# 4
  • София
Кураж, момичета и продължавайте да търсите. Има и работодатели, които децата ни ги притесняват. Аз лично загубих работата си по време на майчинството си, но намерих нова (настоящата, на която съм вече година и половина), когато дъщеря ми беше на 2 г. В нашата фирма от 13 човека сме 4 жени с малки деца в диапазон 1-4 години - това го казвам, за да ви вдъхна надежда! Успех в търсенето!

# 5
В нашата фирма работят 12 човека. 10 сме жени, само 3 са без деца Simple Smile Всички хлапета са 0-5г. Simple Smile
Осигуряват ни на пълна заплата и няма проблем, ако се наложи да ползваш болничен.
Има и коректни шефове все още  Peace

# 6
Нека ви дам малко кураж. Моя приятелка с 2 малки деца си търсеше работа. Имаше няколко неуспешни опита, заради децата. На поредното интервю при въпроса за деца тя започва - " Това не е проблем, Има кой да ги гледа..." Спират я с думите -" Ние питаме дали имате деца, това е добре, защото много млади жени, които започват,  нямат деца, после забременяват, напускат, а ние търсим сериозен човек." На жените,които са омъжени ,а още нямат деца им е по - трудно.

# 7
  • Горна Оряховица
И аз съм така.Моето детенце също  е родено 2008г.Кандидатствах на хиляди места(работа търся активно от ноември 2010г.).До момента са ме викали на не повече от 10  интервюта,но резултатът е нулев.Продължавам да търся,но не намеря ли нещо до тази зима просто нещата при нас стават лоши,защото и съм разведена и гледам детенце с помощта на двама родители пенсионери(+ издръжката,с която тепърва ни предстоят проблеми за получаването).Успех на всички,надеждата трябва да ни крепи,а не да се отчайваме въпреки всичко обаче.

# 8
Дори един ми каза,че искал човек който да е женен за работата, не за семейството си ,а дори заплащането не беше на ниво.
Тази тъпотия и аз доживях да я чуя от шеф! ooooh! Crossing Arms

# 9
Дали трудно или лесно работа все пак се намира.От там нататък обаче започва голямото изпитание - цял ден на работа трябва да си на ниво и да си вършиш работата както трябва.Прибираш се и се започва втора смяна- готвене, чистене, пране, гладене, игра с децата, приспиване, проверка на домашни....... работата сякаш няма край.Накрая заспиваш изтощен, на другият ден  - пак същото.Не мога да се оплача от съпруга, помага ми, но и работата в къщи е много.Да не говорим за ежедневните уговорки - кой ще вземе децата от градина/училище, кой ще ги заведе, кръжоци, рожденни дни и други обществени прояви....
Иначе за намирането на работа аз лично не съм имала този проблем /имаш ли малки деца/.Големият ми син беше на 2,5г. когато започнах, малкият на 1,9.Разбира се и аз съм се старала да отсъствам по-малко.

# 10
В нашата фирма работят 12 човека. 10 сме жени, само 3 са без деца Simple Smile Всички хлапета са 0-5г. Simple Smile
Осигуряват ни на пълна заплата и няма проблем, ако се наложи да ползваш болничен.
Има и коректни шефове все още  Peace
Късметлийка си! Wink

# 11
За съжаление си права за трудностите при намиране на работа с малко дете. Аз така бях с големия ми син.3 месеца активно търсене.И все пак трябва да попаднеш на човек, който разбира, че от време на време ще отсъстваш от работа поради заболявания на детето. Обикновено се налага да направиш компромис със себе от относно заплащането. Също така е важно работата да е близо до детската градина, ако няма кой да го взима.

# 12
Не се отчайвай, 10 (броя) интервюта са нищо. Просто се явявай  Grinning
Аз имах доста силни притеснения, че мястото ми е несигурно, но ето, скоро ходих да занеса молбата за отпуск до 2-ра година на детето - шефът ми казва "ами то най-хубаво да го погледаш още, че като са малки много боледуват в яслите". Оказа се, счетоводителят ни от скоро е в болничен, че моята заместничка напуснала и има нова заместничка... Абе, всичко става и в някои фирми го разбират

# 13
  • София
Да, и аз чух доста "простотии" на темата, че имам дете. Че е малко и ще боледува, при все уверенията ми, че ще минимизирам липсата си от работа. Какво мога да кажа като съвет:
1/Търсете работа в по-големи фирми. Там дори и да отсъствате, щом са много хора, има вариант работата да се поеме от друг, а не да се трупа несвършена.
2/На интервю не говорете за семейното си положение, както и за децата, ако изрично не ви попитат.
3/Напоследък, забелязвам тенденцията, че раблотодателите се насочват към сегмент майки с деца, защото са по-отговорни и обикновено заради децата, се съгласяват на по-ниско заплащане. С което в никакъв случай не ви съветвам да продавате труда си на безценица.

Не съжалявайте за работодатели, които още на първото интервю шикалкавят. Ясно е, че биха ви прецакали, шом изначално почват дискриминационно  Mr. Green
Както и фрази от рода - полагат ми се болнични, ще ги ползвам и от сорта е добре да се избягват.  Peace
Успех на всички!  Peace

# 14
Оххх, и аз много се възмутих като разбрах че на една от най-свестните ми колежки са и намалили заплатата след като се върнала от майчинство с предлог: "Еми ти все ще отсъстваш, заради детето". И тя си търси работа и се оплаква от същата дискриминация...

Общи условия

Активация на акаунт