Защо никой не иска на работа майки с малки деца?

• 11 289
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
И аз си търся работа, защото не искам да се връщам на старото ми работно място. Като отида на интервю, започвам с това че имам две малки деца и дали това ще е проблем. Два пъти ме канят на второ интервю, но аз се отказах...защото на едното място не ме устройваше работното време, а на другото заплащането. Вярвам че ще намеря моето си място... въпреки че в момента е много трудно за търсещите работа, съм оптимист и пожелавам на всички успех.

# 61
Аз също си търся работа,но уви...до сега не съм имала късмет...Дъщеря ми е вече на 3г3м,но никой не иска да се занимава с майки като мен.Още в началото казвам,че детето ми е малко и няма кой да го гледа,тъй като съпругът ми е международен шофьор,баби нямаме,всички живеят в други градове,че и държави...И само като го чуят това и повече не се обаждат...

# 62
Момичета,
Преди време бях писала в темата, че имам проблеми с работодателя след завръщането ми на работа след едногодишно майчинство.

МОЛЯ ВИ - БОРЕТЕ СЕ ЗА ПРАВАТА СИ!
Моя случай се оказа с продължение - колежката ми, която е назначена на мое място ( не по заместване, както е по закон - а с постоянен трудов договор) ме приема като конкуренция и започна да ми прави мръсно. Потекоха едни Констативни протоколи за грешките, които уж допускам в работния процес. Два месеца сън не ме хващаше - къде от яд, къде от безпокойство. От мен да знаете, на тези протоколи е хубаво да давате отговор с вашите обяснения за " допуснатите грешки". На втория такъв документ писах отговор 2 часа. На мен като ми дойде музата и адвокатите не могат да ме задминат по красноречие. На всяко обвинение отговора ми беше в котраобвинение - тоест, оказа се че колежката е виновна, а не аз. И в края на моя документ-отговор написах, че се считам за подложена на " Служебна дискриминация". ПРедавайки го в HR отдела поисках да ми издадат входящ номер, при което служителката повдигна вежди, нищо не каза, но ми го даде. Една седмица след това бях на консултация при адвокат.
Накратко, до навършването на 3 години на вашето дете, закона не позволява да бъдете уволнявани. За да се извърши тази процедура работодателя трябва да извика комисия ( не се сещам за точното име Трудова инспекция или нещо от сорта), която разглежда случая и решава дали е правомерно уволнението. В случай, че работодателя реши да ви уволнява без да извика тази комисия, директно се свързвате с адвокат, завеждате дело, възстановяват ви на работа и получавате обезщетение.
Никога не подписвайте документа за прекратяване на трудовите права по "Взаимно съгласие". Четете и си защитавайте правата!
Мен вече не смеят да ме закачат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт