Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
ОК, аз ще подпиша информирано съгласие, това ме освобождава от възможността да сложа ваксината така ли!?
поне да го направи така че и ти да не пострадаш от решението си...
Това какво означава?! Притеснението ми е, че детето може да не го вземат в ДГ заради тази ваксина!

Информирано съгласие за съответната ваксина трябва да ти бъде предоставено по закон, но такова никой досега не е съставил. По-назад stelt77 ти е дала линк, от който да се запознаеш какво трябва да съдържа то. Личният лекар не може да съставя такъв документ, това е задължение на някоя от здравните институции..

На устна информация за ваксината, каквато единствено може да ти предложи ЛЛ, следва да се отговори устно. Не дължиш никакъв подпис на никого. (Личните лекари имат сдружения и могат да си направят труда, вместо с пациентите си, да се преборят със здравната система, за да не бъдат глобявани.)

Ако все пак имаш намерение да подпишеш отказ, ето ТУК ще намериш примерна форма - декларация 3 (за отказ от конкретна ваксина). Съветвам те да се запознаеш подробно с цитираните закони, защото в този случай ще ти се наложи да се изправиш срещу системата и да си търсиш правата по съдебен път.

# 61
Тези дни ми е термина за раждане, ще видим как ще се преборя аз със лекарите в родилното. newsm78
Чакайте включване. Peace

# 62
Тези дни ми е термина за раждане, ще видим как ще се преборя аз със лекарите в родилното. newsm78
Чакайте включване. Peace

Стискам палци!   Praynig Hug

# 63

....
На устна информация за ваксината, каквато единствено може да ти предложи ЛЛ, следва да се отговори устно. Не дължиш никакъв подпис на никого. (Личните лекари имат сдружения и могат да си направят труда, вместо с пациентите си, да се преборят със здравната система, за да не бъдат глобявани.)

Ако все пак имаш намерение да подпишеш отказ, ето ТУК ще намериш примерна форма - декларация 3 (за отказ от конкретна ваксина). Съветвам те да се запознаеш подробно с цитираните закони, защото в този случай ще ти се наложи да се изправиш срещу системата и да си търсиш правата по съдебен път.

"Личните лекари имат сдружения и могат да си направят труда, вместо с пациентите си, да се преборят със здравната система, за да не бъдат глобявани "
Ей това много ми хареса! Къде са лекарите, които работят за здравето и интересите на пациентите? Изчезващ вид Cry

Мария, що не бях и аз толкоз "проста" като теб навремето да се боря за детето си да не му слагат МПР. Пострадахме от тази отровна ваксина, а и от последното ДТК.
Писах ти на лични какво мисля. Не се предавай, но помисли открита война ли искаш да водиш или скрита.

# 64
Чакайте включване. Peace
Аз нямах никакви проблеми в родилното за моя изненада  Simple Smile Носех си нотариално заверена декларация за отказ от ваксини от мен и от таткото и това е. Бях ги питала преди това ще има ли проблем, те ми казаха никакъв само да си нося декларация. Ние бях ме втория случай в тази болница /Дева Мария - Бургас/, беше им много интересно защо не искаме ваксини и ни разпитваха, даже докато раждах с контракциите акушерките ме разпитваха, но доста добронамерено  Simple Smile Явно защото е часна клиника всички бяха много мили и с разбиране, въпреки че аз се бях подготвила за спорове  WinkУспех на теб и ти пожелавам едно леко раждане, като моето Hug

# 65
Освен Декларацията за отказ от ваксини, трябва ли да се носи и заявлението? Каква е разликата между двете?
Предварително ли трябва да занеса декларацията или в деня когато отида да раждам?
Трябва ли да изисквам входящ номер, понеже има такъв реквизит на самата декларация?

# 66
Здравейте Simple Smile

Започнахме инициатива и университета, а именно за многобройните странични ефекти от ваксината Pentaxim (Петкомпонентна ваксина, срещу дифтерия, коклюш и др ), както и против държавната политика - задължителният характер на ваксините  Simple Smile Ние следва да защитим именно тезата, че ваксината НЕ трябва да е с задължителен характер, да увеличим информираността за страничните ефекти от Pentaxim.
Бихме Ви били много благодарни, ако ни помогнете... с ваши лични впечатления, на ваши познати Simple Smile За да улесним, както четенето, така и обработването на информацията сме посочили няколко въпроса,
Благодарим Ви предварително!

1. Възраст на бебето?
2. Пол на бебето?
3. Колко приема на Pentaxim сте имали до този момент?
4. Наблюдавали ли сте нетипични последици след ваксинацията?
5. Ако държавата не Ви задължаваше, щяхте ли да поставите ваксината на бебето си?
6. Информираха ли Ви при поставяне на ваксината, за възможни негативни последици?
7. Имаше ли информирано съгласие, при поставяне на ваксината, както и взимаше ли предварителни изследвания за алергии към съставките на Пентаксим?

Благодарим Ви отново Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 19:28 от Maruli

# 67
  • у дома
Не искам с рогата напред! ЛЛ ми лекар беше достатъчно съвестен да ми предложи Синфлорикса да го бием една игла, след като детето навърши 2 г., а не да го бодем заедно с Пентаксима, което за мен е безумие!!! Пък до тогава току виж отменят задължителното поставяне-  smile3508 Затова предполагам, че е писала, че е ваксинирала детето с тази ваксина, защо се е запънала за тази, обаче не знам! Така или иначе, се знае, че има лекари, които са против ваксините и не ги поставят, други за да чисти пред ХЕИ пишат, че са сложени без да са... Ама за това не се говори...Ще пиша как е минала срещата после  Tired

# 68
...Ние сме 4 курс Международни отношения...

С най- добри чувства, но думичката е "изСледвания", а не "изледвания".
Ако обмисляте нещо по- сериозно, такива дребни камъчета могат да обърнат каруцата.
Успех!
  bouquet

П.С. По повод оцветената от мен част, при въпрос номер 7:

7. Имаше ли информирано съгласие, при поставяне на ваксината, както и зимаше ли предварителни изледвания за алергии към съставките на Пентаксим?

- такива изследвания НЕ СЕ правят никъде в България, за НИКОЯ от ваксините.

# 69
Проста Мария, ваксините в България ще бъдат задължителни още дъъъълги години... Помисли за други варианти...

# 70
Чета и не правя досиета  Mr. Green, само записки си водя за важната инфо   bouquet

# 71
Пострадахме от тази отровна ваксина, а и от последното ДТК.

Може ли да споделиш какви реакции е имало при твоето детенце от тези ваксини!

# 72
Освен Декларацията за отказ от ваксини, трябва ли да се носи и заявлението? Каква е разликата между двете?
Предварително ли трябва да занеса декларацията или в деня когато отида да раждам?
Трябва ли да изисквам входящ номер, понеже има такъв реквизит на самата декларация?

Аз носих само Декларация за отказ от ваксини в деня на постъпването ми в болницата. Но през цялото време докато раждах им напомнях за ваксините, защото ме беше страх да не му ги бият докато се усетя.  Можеш за всеки случаи преди раждането да отидеш до болницата за да ги питаш предварително дали ти е необходимо да носиш нещо друго.В началото на дискусията има качени примерни декларации и заявления, сигурно си ги видяла.

# 73
  • у дома
Отидох и се разписах в една тетрадка, явно като досие на малкия, че отказвам слагането на ваксината. Не е чувала моята лична да глобяват от ХЕИ родители отказващи ваксини  newsm78
Сега съм в процес на търсене вече...

# 74
Не е чувала моята лична да глобяват от ХЕИ родители отказващи ваксини  newsm78

Това е, щото твоята лична не работи с РИОКОЗ и със Закона на здравето, а със Закона за фуражите - сади картофи на полето и ги копае с мотиката....

Общи условия

Активация на акаунт