Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 903
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Каката ми отключи алергия след Пентаксимите, малкия се обрина и получи слуз в акото още след ваксините в родилното. От 2 месеца бягам по тъча с втората хепатитна. Вече не знам какво да й разправям на педката, тя все ми пее, че щели да я глобят, все едно ме интересува  #Cussing out Ще опитам със слагане на официална диагноза АБКМ и отлагане, евентуално отмяна на някои ваксини.
Логиката на всички педиатри - а, ми то при много деца има такива реакции, давай антихистамин около ваксината и то ще отмине  #2gunfire Аман, значи! Тука да се чудим какви акробатики да правим! Защото пък ще трябва да се ползваме от услугите на детски градини, няма кой да ги гледа децата...

# 616
А тази педиатърка дали изобщо е подала данни до РИОКОЗ, че имате реакция след ваксината? По принцип са длъжни да докладват всички странични реакции, ама... им е много сложно изглежда.. или ги мързи.. #2gunfire Ами нека и тях да почнат да ги глобяват, щом не си правят труда. Крайно време е да се научат, че така не може!

Питайте я и искайте да ви оформи документите за комисия. Пазете си всички документи, с които е установено каква е реакцията на детето - амбулаторни листи, изследвания, епикризи от болници и пр. Комисиите са затегнали много, ама ако не друго, поне ще спечелите малко време. При отказ на комисията да освободи детето и отказ от ваша страна да продължите да поставяте ваксини, може да се напише жалба до МЗ с копия от решението на комисията и всички документи, удостоверяващи случая. Ако и те не реагират, е ясно какво следва - справка в предния ми пост.  Confused

Неприятното е, че това с гледането на децата докато вървят процедурите няма как да се реши. Затова някои хора са принудени да продължат да ваксинират децата си, надявайки се да не се случи нещо много лошо, или търсят лекар да им вписва ваксините. За съжаление, ако нямате баби или средства за частна градина, това са изходите..

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 20:18 от multimodal

# 617
Муун, честит рожден ден на мъничкото! Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet

# 618
Ако откажете да я платите получавате призовка за съда. Там се обжалва НП, а съда е инстанцията, която може да отмени глобата на РИОКОЗ.

По принцип е добре да обжалва, а не да чака призовка, пък чак тогаз... Като получи НП в 7-дневен срок има право да обжалва или да си плати глобата... В НП пише в кой съд трябва да се обжалва...

# 619
А може ли в частна ясла и градина без ваксини?
Наскоро гледах в сайта на една частна ясла, че искат медицинския картон на детето. Вероятно ваксините newsm78?

# 620
А може ли в частна ясла и градина без ваксини?
Наскоро гледах в сайта на една частна ясла, че искат медицинския картон на детето. Вероятно ваксините newsm78?

В частните може и да взимат, поговорете с директорката.
Принципно картоните ги искат, но може да се обсъди с медицинското лице и да се обясни по какви причини не са сложени. Ако е имало реакции на ваксина са по-толерантни.

# 621
Ако откажете да я платите получавате призовка за съда. Там се обжалва НП, а съда е инстанцията, която може да отмени глобата на РИОКОЗ.

По принцип е добре да обжалва, а не да чака призовка, пък чак тогаз... Като получи НП в 7-дневен срок има право да обжалва или да си плати глобата... В НП пише в кой съд трябва да се обжалва...

Така де.. Simple Smile
Абе който получи акт - да се обажда да помагаме.  Mr. Green

# 622
Цитат
Абе който получи акт - да се обажда да помагаме
  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 623
Цитат
Аз също съм против шмекеруване да няма едно дете ваксини, а на документи да има.
Ахмед Доган сьщо е против такива неща официално в пресата.А реално...сьвсем друга песен се пее.Взимай си поука и пример от такива хора Mr. Green

Сузза,
Червено гьрло не се "познава".Лигавицата на гьрлото може да се зачерви от всичко.
Достатьчно е детето да е плакало в ординацията преди прегледа,за да бьде диагностицирано с "вирусна инфекция",която е засегнала гьрлото...

# 624
На мен пък ми трябва лекар, единствено за да прегледа детето, да види гърлото ( аз колкото и да гледам, не мога да преценя червено ли е ) и да го преслуша. Разбира се педиатъра се чувства длъжен да напише рецепта, аз пък не се чувствам длъжна да я изпълнявам  Mr. Green . Та, аз определено имам нужда от ЛЛ, но само за преглед.

А ако е настинало и му е червено гърлото какво даваш/давате - алтернатива на хапове? Моят преди няколко дена го надуха яко вятъра и вдигна 39 Т, на другия ден спадна, но д-р каза, че гърлото е червено, щяло само да мине - даде само вит. Ц и Есберитокс (това второто въобще не се прие от моя калпазанин, мн. е гадно и горчи) - за имунитета, да се преборел сам с вируса (каза д-рът, че е фарингит и е вирусно; то и аз поприхванах после). Учуди ме, че нищо за гърло не предписа, само за носа - физ. р-р и/или Виброцил... Мисля утре да звънна и да питам за някакво спрейче или друго.

# 625
Спрейче.... #Crazy Локалните антибиотици и прочее са най-гадните...
Ако за зачервено гърло даваме лекарства не знам какво ще е за по-сериозните.
Чай, пресен сок, ментови бонбони (обезболяват)...

За капките за нос д-р Михайлов има пИрфектна статия, какво точно причиняват.

Моите гнойни и херп ангини карат без лекарства, та за зачервено гърло.....

# 626
Да, мерси, Мече, сигурно е така,ама аз като за сефте сблъскваща се с настинка при малкия съм уплашена и затова. А нямах предвид антибиотично спрейче , по-скоро противовъзпалително (акои ма въобще). А защо са толкова гадни тези другите спрейчета Rolling Eyes

# 627
Противовъзпалително значи антибиотично - ти не го пръскаш със спирт все пак вътре....
Детето ти не е малко вече.
Ми гадни са по ред причини, най-малката е съставките в листовката - виж примерно Биопарокс, на първо четене за него се сещам.
Да не говорим, че един път пръснеш ли, не вярвам да ти разрешат за втори път.... Mr. Green Лично на себе си съм пробвала....
При злоупотреба ги свързвавт с астма, само че това е слух.

# 628
Аз преди като настивах/ме хващаше вирус, смучех Хексоралетен, при по-тежки случаи - и Биопарокс. Хексоралетен и през бременността смуках 1 път. Такова или някакво билково имах предвид, понеже на него бонбони не давам да смуче още. То май и само минава де вече , ще видим, а и щом казвате и вие тук, ще спя по-спокойно Wink

# 629
  • Stuck in a moment
Ох, не ми се обяснява за ЛЛ - никога не ми дава направления за нищо - нито изследвания, нито специалсти, дори и тези за ортопед или кръвни изследвания - а аз съм настоявала и питала - нямало сега възможност - едниствените, които съм получила са 3 за гастроетеролог за да ни изпишат фризопеп - просто нямаше как да избяга от тях!

Децата до 12г. възраст нямат ли право не неограничен брой направления? Как така нямала възможност?

Общи условия

Активация на акаунт