Отговори
# 120
Ваня, ще се познаем Simple Smile А с тези, с които не сме се виждали 9.40 пред асансьорите и ще говорим малко по-силно и ще вмъкваме кодово име "Априлски бебевалеж"  hahaha

# 121
Здравейте!Нас днес ни изписаха,минавам за мъничко,докъто Ясмин спинка,че не мога и аз да си почина...
Благодаря на всички за пожеланията! Hug Hug Hug
Честито и на новите майчета,да са им живи и здрави бебчетата!   bouquet
Ще се опитам да разкажа и за раждането набързичко...

Както ви писах на 18.03,цял ден имах контракции,които не минаваха,но бяха слабички и на доста голям интервал.Реших,че все още не е дошъл момента,пих лекарства,лежах си и чаках...Вечерта си легнах съвсем спокойна.
Към 3 през нощта усетих контракции,малко по-силнички, обаче не им обърнах особено внимание. Да,ама тези контракции започнаха да стават малко по-регулярни и интервала се скъсяваше.Аз обаче-съвсем спокойна-реших,че няма да буда ММ,няма да го паникьосвам,ще се натискам в леглото да спя,пък да видим....Към 6 и 30 вече не издържах и станах,дооправих си багажа,седнах после да ви пиша,естествено Laughing...После си взех душ и си седнах на диванчето да чакам да се събудят всички...Контракциите станаха още по-силнички,към 7 и 30 се събудиха и дъщерите ми-изпратих ги на училище,без да им казвам нищо и остана да чакам ММ...Той пък се излюпи в 8 и нещо...Казах му всичко и той се размрънка веднага да сме тръгнели към болницата...Да,ама аз не искам,защото усещах,че все още е раничко,а на мен не ми се виси в болницата 100 часа...Исках да отида с контракции,които са на по-кратък интервал...Той не беше съгласен с мен,докато спорим,то стана 9 часа...Контракциите ми вече започнаха да стават по-болезнини и продължителни...Към 9 и нещо станаха на 10 минути и си казах,че ще тръгваме към болницата,то се е видяло,че ще се ражда,ами поне да върви към болницата,че да не родя вкъщи...

Към 10 часа вече бяхме в болницата. Там ме прегледаха долу в приемната. Аз уж бях решила,че ще раждам без упойка,обаче нещо се стреснах и се паникьосах,болките не бяха особено поносими...Трудно си се издържаха...Та казах на един от лекарите,че искам епидурална упойка...А той като ми вика-"Ама,каква ти упойка,ти си с 4 см. разкритие,до 4-5 часа ще родиш,не се излагай!" Shocked Close Малко се ядосах,обаче викам-"Хубаво,айде,без упойка,все някак ще издържа".Да,да...Щяла съм да родя след 4-5 часа,ама друг път...Мъчих се 7 часа...

Та качвам се горе и лягам в предродилна и започвам да си чакам за по-голямо разкритие.... Сложиха ме на монитор и се започна едно бъркане ooooh! #Crazy, имам чувството че ме пребърка цялата болница.Да,ама това пусто разкритие....Зор видях с него...Към 1 часа имах едва 5 см. разкритие,а ми идваше вече да се гръмна...За толкова много време-само 1 см. разкритие повече...Почнах да нервнича,то 100 лекари минаваха да ме проверяват,направо ми писна...А контракциите ми бяха силнички,но не чак толкова болезнени,но не беше никак приятно...В 3 часа идват да ме проверят-разкритието не е мръднало ShockedТогава вече имах чувството,че никога няма да родя...Направо започнах да се треса от нерви,поболях се,то егати и разкритието златно...В 4 и нещо-вече най-накрая бях с разкритие 6 см.Всички лекари си отдъхнаха и викат..."Еее,разгеле,най-накрая!" Laughing Пуснаха ми система в 16:40 и тогава запоочнаха по-яките контракции, дето наистина мноого си болят. След известно време има-няма 20-30 мин. започна да ме напъва, аз казвам това на акушерката, тя не ми вярва. След малко минава доктора и ми  вика -"А,ама ти ще раждаш бе?!?". Аз вече тотално изнервена му казвам "А,не бе,дошла съм тук да бера домати" ooooh! и започнаха да ми обясняват всички как точно да напъвам и как да дишам,че последно раждах преди 14 години,всичко съм забравила. Качих се на магарето и след два-три напъна и яко викане на всички около мене Laughing ,Ясмин се появи на бял свят точно в 17:44ч.
Това е уникален момент,който никога не се забравя,щом чух плача й,не знаех къде се намирам,цялата изтръпнах от вълнение,потекоха ми сълзи от умиление и успокоение,че бебка е добре...Няма такова чувство,такива емоции. Дадоха ми я почти веднага - една мъничка и ококорена.Не можех да й се нарадвам,толкова хубава и запомняща е първата прегръдка на мама и бебе WinkПожелавам на всички ви,съвсем скоро и вие да усетите това!

Общо взето-доволна съм от екипа.Лекарите бяха усмихнати и любезни,никой не ми повиши тон,никой не ми се скара за нещо...Обясняваха ми всичко много внимателно.

Зашиха ме после-имам 4 вътрешни и 3 външни шева.Малко ме наболяваше,докато ме шиеха,въпреки че ми сложиха упойка за това,но...Нама как,трябва да изтърпим и това.

После Яси ми я носиха на 3 часа да се кърмим и да се гушкаме Heart Eyes.Засега имам кърма и с кърменето сме добре.Дано и за напред да е така...

Оххх,айде,че много дълго стана...
Дано съм ви била полезна....

# 122
Ох, Емичка, как ми хареса твоя разказ....  Искам и аз...

# 123
Ех, страхотно наистина! Това ни дава кураж и ни прави още по-нетърпеливи Praynig

# 124
Lady DiDi както винаги си се справила чудесно  newsm51 нека да я изпишем и тази темичка само с хубави новини. Добре дошли на новите мами. Честито ни ново попълнение,добре дошли на бебчетата на бял свят,да са живи и здрави и много послушни а на техните мами бързо да се възстановяват.  Hug  Hug  Hug  baloni

# 125
Eмичка  Hug много се развълнувах докато ти четох разказа за твоето раждане ,много ми напомня за моето второ раждане 15 години. след първото ,само че моите шевове бяха много около час са ме шили  Sick,но като си видиш детето забравяш за всичко  Heart Eyes,чета ,усмихвам се и си поплаках толкова е хубаво да станеш майка ,най хубавия ден от живота ти .

# 126
Емичка, страхотен разказ Simple Smile И аз искам!

Добре дошли на новите мами, леко бременеене и успех на финала   bouquet

# 127
Честито на всички мами ,които ни изпревариха и ни зарадваха с хубавите новини .Да са живи и здрави бебоците ,да папкат,да слушкат мама,на мамите бързо възстановяване.
да честитя и рождениците дни .

От няколко дни усещам че вече малкият мъж в мен се обажда все повече и е на път да се появи.Ама стискам кълки още малко.ММ ми каза,ако ти е писнало вече да си бременна ,избираш една дата и почваме дълги и продължителни разходки ,винаги ме кара да се смея с шегите му.

Относно ,си взех на  94 бар   2 номер.
Повечето познати ми казват,че за първите месеци са назубри,и след това вече можело  и с др. марки,в зависимост кои му влияят недобре.

Момичета билюците се сипят,сипят всеки ден.Днес бях във Вис Вита лис и разбрах,ч имат безплатни курсове за бъдещи родители.Следващата лекция ще бъде на 26.03.2011 г от 11 ч. в гр.Пловдив бул.6 -ти септември 268 и гр.София бул.Симеоновско шосе 110.Това са магазините им.Тема :Кърмене. Ако някоя мама от Пловдив иска може да се организираме да отидем и после да се почерпим:)

Диди  тема е страхотна отново.Възхищавам ти се как си подготвена винаги и я пускаш навреме.

# 128
И аз само да се включа към фенките на Емичка - направо се просълзих - толкова истинско ми изглежда и прекрасно. Не си спестила нищо и болката и страха и всичко, присъщо за едно раждане предполагам, но като видиш крайният резултат се разтапяш просто.
Призовавам всички родили мамчета да споделят преживяното, за да ни вдъхнат малко кураж на нас първескините  Hug
Емичка, а нали бяхте избрали друго име, не че Ясмин не е прекрасно, но все пак какво стана с Моника?
Добре дошли на новите мами и лекоо раждане им пожелавам, то бременееето е на финала вече, та не виждам смисъл  Sick
А за нощниците не ми казахте нищо - по колко сте приготвили - 2 или повече?

# 129
момичета туко що измислихме именце на беба и искам да ви попитам дали ви харесва ще я кръстим мария-магдалена Simple Smile

# 130
Mария Магдалена ,на галено Мия .
хубаво е името .

# 131
Mария Магдалена ,на галено Мия .
хубаво е името .
е мерси това на галено е мнохо хубаво не бях се сетила Hug Hug

# 132
Честита рожба на Аурабонева! Пожелавам им много здраве и късмет!
Добре дошли на новите момичета!
Моята консултация мина. Бебка вече е 3.200 кг. На 30 ще ми правят нови изследвания на кръвта, ехографски преглед на всичките ми органи. Всичко това в отделението. Днес доки ми даде всички документи, вкл и направление и аз забравих да я питам като ме вика на 30 ще ме оставя ли в отделението. Та утре ще и звъня по телефона. На 28 ми каза да спра магнезия.
Не мога да си харесам сутиен за кърмене Sad В няколко магазина проверих, няма специални такива, но и нищо друго, което да става. Взех си подплънки, но няма да има на какво да ги слагам Joy Взех си някакви обикновени- 30 бр. за 5.50 и едни на Авент, които се перат. Взх си и фосфорус, който д-р Михайлов препоръчва при секцио.
От болницата потвърдиха, че за бебето не трябва да нося нищо. Още не съм мислила какви пелени ще ползваме, но ще опитам няколко вида и тогава ще реша.
Емичка, сигурно е страхотно да си у дома с мялкото съкровище?!
Е.Дамянова- аз лично съм си взела 3 нощници. Днес обаче ми казаха, че за самото раждане и след него ще съм с нощница на болницата.
Ами стига толкова, да не ставам досадна.

# 133
ЧЕСТИТИ  БЕБЕНЦА НА ВСИЧКИИИИИИИИИИИИИИИИ!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Ама не мога да смогвам да ви чета. Пък и бебевалежа е обилен!

Ние утре сме на преглед при педиатърката в "Майчин дом" и живи и здрави, в четвъртък пътуваме за Стара Загора. Малката ми шушка вече започва да образува гривнички на крачетата и гушката. Обаче е гоялма маймуна - понеже имам малко кърма, се цедя само 3 пъти, защото успявам само толкова да изцедя колкото за едно ядене. Но бебона се оказа голям хитруш -не иска кърма и я плюе яко. Явно му харесва сухото мляко. А аз такива мъки виждам да изцедя за една манджа. За увеличаване на кърмата не не ми помагат ни бира, ни боза, ни специален чай на ХИП, дето е 8 лв, ни разни други работи  за ядене (хайде да не ги пиша, че да не ви дразня). Въобще с висше образование се раждат тез хлапета.

И да ви кажа нещо, дето не го знаех - понеже от едно цедене не мойех да събера за едно ядене добавях в шишето и от сухото мляко. Малкият се скъсваше да пъшка и да се гъне. Докато накрая ни каза един педиатър, че в никакъв случай не трябвало да се смесват кърма и сухо мляко заедно. Ама отде да знае човек. Мойело да се дават поотделно. Ама то същата работа - пак на едно място отива.

Хубава вечер и цунки на тумбаците и на бебоците!

# 134
Maminka, бозата не помага за кърма, само за дупе  Mr. Green
Не разбирам защо се цедиш и даваш шише, а не даваш направо да цока???

Общи условия

Активация на акаунт