Отговори
# 135
Ох Емичка....така се развълнувах...
Мирелка какво просълзяване направо си се разплаках  newsm53 толкова съм станала чувствителна...вече така искам да видя бебка  preggo
Честито на новите мамчета да са им живи и здрави, да си ги гушкат и да им се радват  baby
 имам един въпрос..понеже лекарката все ми казва че бебка е дългокрака..днес вече каза че е извън нормалните или средностатистически  мерки та искам да ви питам при вас колко мм е FL ( femur length) - дължина на бедрото не че е лошо просто за мое собствено спокойствие  Praynig при нас е 78мм
и освен това ми преместиха пак термина с една седмица напред уж не беше верно ама сега пак... newsm78 newsm78 newsm78 и сега ако бебка се роди на първият термин т.е. 5 април ще е едва ли не подранила. новият термин е 12.04 и казаха че ако дотогава не родя ще чакаме до 19.04 newsm09 smile3506 smile3506 newsm09 а на мен това ми се струва лудост....при положение че точно си знам кога забременях  Shocked Shocked Shocked
на вас как ви се струва колко време може да преноси човек...страх ме е че ще е опасно за бебка и се замислчм дали да не отида на 12.04 ако бебка все още си стои на топло и да не им кажа да ми предизвикат раждане???? уффф не знам какво да правя...сега баш на края така ме притесниха...иначе расте големичка вече е 3.400  Shocked

# 136
момичета туко що измислихме именце на беба и искам да ви попитам дали ви харесва ще я кръстим мария-магдалена Simple Smile

Е, много сериозно е името!  Simple Smile

# 137
madlene,
терминът се изчислява по последната менструация или по  деня на зачеване и не се мести! Каквото и да показва ехографа! В последния триместър бебетата има значителни отклонения от средните стойности и това не променя термина, каквото и да пише машината.
Най-правилно е да си чакаш термин, а ако преносваш - да те наблюдават и чак ако се налага да се търси родоразрешение - индуциране на раждане или секцио.

# 138
Днес в 18:25 часа,мама elety333 е родила момченце-Явор.Малкият-голям мъж тежи 3,460 кг. и е 50 см.

Мама Ели се чувства перфектно,няма никакви шевове.Малкият Явор е много пухкав и сладък.
Ели ви праща поздрави и ви се извинява,че се е записала доста след вас,а ви е изпреварила с раждането...Та даже не сте могли и да се "опознаете" Wink

Поздрави от една вече мноооого щастлива леля! Grinning

# 139
Честит син на мама ЕЛИ! Да е много здрав и щастлив!

Мишелка, цедя, защото: 1) понеже е недоносен и няма сили; 2) защото нямам достатъчно кърма и трябва да видя колко е; 3) момъка вече не иска цица Cry

# 140
хехе, още едно бебенцееееее!!! Честито момченце на мама elety333    bouquet

# 141
Момичета,радвам се,че разказа ми,ви е харесал.Надявам се да съм била полезна. Peace
Е.Дамянова,охх,то за името да ти кажа,се чудя да се смея ли,да плача ли... LaughingПрез цялото време,докато чаках да започна да раждам,вързана на монитора...Бях убедена,че ще бъде Моника..Е,да,ама докато раждах,за секунди просто ми мина друга мисъл през главата...Но нито съм имала някакви идеи,нищо...Просто за секунди ми премина една мисъл...Дали наистина да бъде Моника...Та,като гушнах беба,ме попитаха как ще се казва....А аз малко замислено,започнах да заеквам,чудейки се какво да кажа и прозвуча нещо такова "Ами,М...Мо...Симо..." и започнаха да ми се смеят и ми казаха,че ще дойдат после,аз да съм помислела,докато ме шият...И голямото мислене беше,уж последно реших,че ще е Изабела....Да,да...Идват да ме питат,а аз изстрелвам Ясмин LaughingНего също много го харесвам,то също ми премина през главата като идейка,но явно като видях личицето на беба...Просто това  си е нейното именце....
БВЛ,дааа,страхотно е да си с бебчето вкъщи вече...Много е хубаво...и едно такова-нереалистично все още....Но определено няма по-хубави мигове от тези....

Оххх,ще се опитам да кача и малко снимки сега....

Ехеее,докато пиша и хоп-ново бебе...

Честит Явор на мама Ели!Да е жив и здрав големия юнак и да е много послушен!!На мама-бързо възстановяване!

Редакция-ето снимки http://aprilki2011.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.568483

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 20:01 от ЕмиЧка

# 142
Добре дошъл на Явор на мама Elety333! Да са живи и здрави и малкият да е все така пухкав и сладък и занапред и да разтапя всички с усмивките си! Поздрави и на леля му и лека бременност и на нея!

Емичка, страхотен разказа! А за избора на име се посмях, представям се се в подобна ситуация  Laughing

Madlene, това с промяната на термините наистина е глупост, какъвто ти е бил по първия УЗ е най-реалистичен май, дори и от ПМЦ, особено ако не е индивидуално сметнат като продължителност.

Гушки на всички, чакам още хубави новини!! И отивам да гладя бебешки дрешки, ей сега се вдъхнових чак  hahaha

# 143
Момичета,радвам се,че разказа ми,ви е харесал.Надявам се да съм била полезна. Peace
Е.Дамянова,охх,то за името да ти кажа,се чудя да се смея ли,да плача ли... LaughingПрез цялото време,докато чаках да започна да раждам,вързана на монитора...Бях убедена,че ще бъде Моника..Е,да,ама докато раждах,за секунди просто ми мина друга мисъл през главата...Но нито съм имала някакви идеи,нищо...Просто за секунди ми премина една мисъл...Дали наистина да бъде Моника...Та,като гушнах беба,ме попитаха как ще се казва....А аз малко замислено,започнах да заеквам,чудейки се какво да кажа и прозвуча нещо такова "Ами,М...Мо...Симо..." и започнаха да ми се смеят и ми казаха,че ще дойдат после,аз да съм помислела,докато ме шият...И голямото мислене беше,уж последно реших,че ще е Изабела....Да,да...Идват да ме питат,а аз изстрелвам Ясмин LaughingНего също много го харесвам,то също ми премина през главата като идейка,но явно като видях личицето на беба...Просто това  си е нейното именце....
БВЛ,дааа,страхотно е да си с бебчето вкъщи вече...Много е хубаво...и едно такова-нереалистично все още....Но определено няма по-хубави мигове от тези....

Оххх,ще се опитам да кача и малко снимки сега....

Ехеее,докато пиша и хоп-ново бебе...

Честит Явор на мама Ели!Да е жив и здрав големия юнак и да е много послушен!!На мама-бързо възстановяване!

Редакция-ето снимки http://aprilki2011.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.568483
Емичка, голям смях с името е било, но щом така си го почувствала, значи това е било името на бебка.  Hug
А тя е просто страхотна - много, много е сладка - пу - пу, пу! Я кажи каките как я приемат сега като сте си вкъщи вече? Много ми е интересно едни тиийнейджърки как ще реагират в такава ситуация?

Честито да е и третото ни бебче за днес! Да е жив и здрав и малкия Явор! Ех, тези мъже нямат наваксване, ма те и без това си бяха повече по принцип! Поздрави и от нас на щастливата леля и бъдеща мама!
Хубава вечер, тумбачета  Hug

# 144
честито на мама Елети333 и добре дошъл на Явор, да е жив и здрав   bouquet
А относно опознаването, не е късно, ще си говорим за кърмене и наакани памперси обаче Simple Smile

Емичка, и аз се посмях на случката с името, сигурно и аз ще съм така имайки в предвид, че още дори нямаме име  Grinning

# 145
Честито на мама Elety333,бързо възстановяване на нея а на малкия сладур Явор да е все така пухкав и много да радва всички в къщи.  Hug   bouquet   ЕмиЧка много ме трогна разказът ти,може би имах нужда някоя мама да сподели преживяното от самото раждане за да си вдъхна малко кураж и аз (все пак за първи път ще съм мама и притеснението се усеща колкото и да го отричам).Много е сладка Ясмин нека ти е жива и здрава и много да ви радва теб и цялото семейство. Hug   bouquet                                                                       ( Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.)    Боже наистена нямаме спирка с писането  Wink

# 146
Ехее,колко сте активни,а колко много бебчета се раждат...супер....
Ще ми бъде трудно да ви изчитам явно Laughing

Честито от мен на всички родили мами!Да са им живи и здрави дечицата,да са много кротички,много щастливи и да имат прекрасно детство,изпълнено с много обич и топлина!   bouquet   bouquet   bouquet

Мирелка,много хубаво име сте измислили.А галено,наистина може да бъде Миа,звучи супер.

ЕмиЧка,страхотен разказ!Благодаря ти,че сподели с нас!Наистина вдъхва кураж!

Може ли някой да ми прати паролата за албума,за да видя и аз малката Ясмин?

# 147
Днес на всяко влизане във форума по едно бебче - айде, дано все по-често да сме така  Mr. Green

Честито бебе Явор на Elety333! Желая им да са много здрави и щастливи!    bouquet

Чак днес започнах да се замислям дъщеря ми как ли ще реагира на бебо. Докато гладих въпросните чаршафчета за количката и тя гладеше с нейната ютийка.... Laughing В същото време иска всичко да пипне и да види. Има една възглавничка за вана, която е нейна и не я дава! Не знам как ще се разберем по въпроса... Laughing 

Лека нощ на всички мами, бебчета и коремчета!

# 148
Момичета,аз не съм се спряла на име,но ми се върти в главата името-Анаис,означава чист,истински,непокварен Rolling Eyes
Има го и в испански вариант,ама дали е същото-Анаи...
Оххх,не знам,аз май като ЕмиЧка ще го мисля името ooooh!

# 149
  • Варна
Честити бебенца на Цвети, Сиана и Ели!  ura

Копирам писанието си от ФБ, че да споделя с мнозинството, още повече че някой по-напред беше питал за съставките на козметиката ХиПП. Конкретно ми се ще да споделя положителните си впечатления от фирма HiPP (от политиката на фирмата към клиента, защото за качеството на продуктите все още не мога да дам сериозни отзиви), защото като маркетолог ми правят впечатление такива неща...

Значи: пуснах аз преди няколко дни едно запитване чрез формата за контакт на сайта им с въпрос откъде мога да получа/закупя техни мостри на бебешката козметика, тъй като не искам да се зареждам с големи опаковки козметика, която евентуално не би допаднала на бебока.
Страх ме е, че ще наследи моят себореен тип кожа и ще си има проблемчета от малък, като мен.... та оттам решението ми само с мостри първо. На една лекция пробвах лосиона им против стрии и много го харесах и затова се насочих към тях и за бебо.

И представете си колко приятно бях изненадана днес, когато ми се обадиха по телефона, за да си уговорим среща, на която да ми дадат мострички! Та сега бях на кафе с техния представител за Варна (д-р Радева - момичетата я знаят от лекцията на "9 Месеца" в мола), която ми даде доста мострички на бебешкото олио и хидратиращ крем, брошурки, както и един картон за детска консултация. А освен всичко друго имахме и много приятен разговор с дамата. newsm10

Просто не мога да не споделя колко се радвам, че и в БГ започнаха да се случват тези толкова нормални за Западна Европа неща, като директна комуникация с клиента, например.  smile3501Най-добрият (и евтин) маркетинг действително е този "от уста на уста" и още повече ще се радвам скоро да мога да ги похваля и с добрите качества на бебешката козметика! (за по-мнителните, не съм на хонорар в ХиПП  Mr. Green)

Емичка, разказът ти потвърди моите очаквания (е, и някои страхове Laughing), но искрено ти благодаря за отделеното време, за да споделиш с нас тези емоции! А името, което си избрала, е прекрасно и много отива на малката принцеса от снимките. newsm51

Общи условия

Активация на акаунт