"Системата минус 60" - тема №22

• 47 004
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Почерпете се за двойния празник на 5 годишния ми Благовест  Grinning

Хубав ден на всички   bouquet

# 91
Алиена, да ти е живо и здраво момчето!  Hug
Да порасне благ, добър и светъл, като днешния празник!  Simple Smile

Честит имен ден и на колежката по система Благовеста и на всички други именници!   bouquet

Честит празник на християнското семейство!

И нещо за празника, което ни касае системно:
"В България празникът се свързва по-често с идването на пролетта и затова на този ден задължително трябва да се яде „нещо зелено” (коприва, спанак, лапад и др.) Също така е традиция на този ден на трапезата да има риба, като обикновено се приготвя рибник - риба с ориз. Задължително се пече пита, която намазана с мед, се раздава на съседи и близки."

И още: http://frognews.bg/news_21568/Dnes_e_Blagoveshtenie_Den_na_hrist … nskoto_semeistvo/

Така че, девойки, запретвайте ръкави и опичайте по една риба и една погача за днес. Погачата за раздаване, рибата за вас. И нещо зелено, спанак, коприва. И на църква се ходи, но който може и има време. Аз с моето болно дете ще пропусна. И дръвчета се садят, цветя, зеленчуци... ех, да имах двор, целият щеше да е в лалета и божури! Ама на - нямам, а и да посадя божур пред блока, ще го стъпчат.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 10:23 от Анонимен

# 92
  • ул. "Мечтание"
Simple Smile Май вече всички спят... Хрумна ми един въпрос към вече отслабналите - откъде започнахте да слабеете? Лице, коремче, дупе? На мен най-болна ми е темата с коремчето... Какво коремче, то моето си е направо шкембе  Sick

Аз слабея равномерно обикновено.
Но за коремчето ще трябва да се постараеш и с тренировки. Джогинга например е чудесна тренировка за коремче. Но трябва поне 30 минути.

Стеле, разкошно изглеждаш! Браво! Аз не ти бях виждала снимките.  Embarassed

helena, обикновено веднага има резултат. Най-малкото се поизчистваш от задържаните течности първите няколко дни.

Алиена, честит ти рожденник-именник!  Hug Да ти е жив и здрав! (страхотно име  Heart Eyes)

xixi, добре дошла при нас!  Hug Радвам се, че виждам "мои хора" тук!

Успех на всички нови!

Аз снощи бях тотално нережимна.  Embarassed Мъж ми реши да ме изсушава, като ме изведе на вечеря. Ама не си го слагам много-много, следващите дни ще наваксвам.  Simple Smile

# 93
  • Видин
Алиена, Честит ти рожденник - именник. Да ти е жив и здрав и много да те радва   bouquet

# 94
Алиена, да ти е жив и здрав рожденика/именник  baloni
Аз първо започвам да слабея на корем, гърди, ръце, крака, дупе.....В тази последователност.Последните две са ми най проблемни.Такъв тип конструкция имам.Времето е чудесно и днес ще сме по разходки и после ще си приготвям багажа.Лек и минусов ден на всички

# 95
Алиена, честит ви празник!

# 96
  • ул. "Мечтание"
Днес за обяд си приготвям свинско с кафяв ориз. За довечера - имам останало от яхнията с пипер и доматки, та няма да готвя вечеря.  Sunglasses

Ето рецептата за свинското. За одобрение.  Mr. Green

Свинско с кафяв ориз (обедно меню)

1/2 кг свинско
1 стрък праз (може и с лук, ако предпочитате)
1 ч.ч. кафяв ориз
5 ч.ч. вода
1 с.л. мазнина
сол
подправки по желание

Нарязвам свинското на малки парченца и го осолявам предварително с морска сол. Оставям го около час да поеме солта. След това го запечатвам на сух тиган.
Измивам и накълцвам на дребно праза. В една тенджера слагам една супена лъжица мазнина (каквато предпочитате) и задушавам праза за не повече от 2-3 минути. Добавям ориза (който също е измит предварително), месото и водата. Варя до почти пълното извиране на водата и сналям от котлона.

# 97
Много благодаря на всички  Hug  Heart Eyes

Най-трудно отслабвам в бедрата и задните части  Sad то и там само са ми останали някакви сланинки и ме дразнят зловещо, но започвам да тичам на стадиона при нас. Цяла зима въртя велото вкъщи, но не съм доволна от резултата.

# 98
Нощни очи, супер е рецептата!  newsm10
И е напълно системна за обяд.

Аз с дойдох разглобена от пилатес и изскачаме с малкия към парка, че това слънчице не е за изпускане.

Малко да се поотчета:
Закуска: кисело мляко с мюсли, ленено семе и овесени трици - голяма купичка; 3-4 хапки хляб с кашкавал (да го пробвам, че аз го пекох)
Обяд: голяяяма салата зеле с моркови и кьополу (от готовите, нарязани зелеви, кьополуто също е от готовите) - аз ги смесвам и става супер; плюс 1 кюфте
Вечеря: идея си нямам засега, ще я мисля по-късно

# 99
  • ул. "Мечтание"
Забравила съм - как стояха нещата с маринатите? Нещо ми се върти в главата, че май не бяха много системни, ама съм забравила.  Rolling Eyes
Правя една марината, то всъщност не е точно марината - слагам месото в прясно или кисело мляко заедно със сол и подправки за да омекне и да остане крехко при готвенето. Дали мога да я употребявам в системата?

# 100
Правя една марината, то всъщност не е точно марината - слагам месото в прясно или кисело мляко заедно със сол и подправки за да омекне и да остане крехко при готвенето. Дали мога да я употребявам в системата?

За обяд може със сигурност така да се маринова, за вечеря май не.

# 101
  • ул. "Мечтание"
Чудесно. И само за обяд да е ме устройва перфектно.  Peace
И без това вечер рядко хапвам месо.

Май е време най-сетне да прочета книгата!  Sunglasses Mr. Green Laughing

# 102
Напоследък ми се отвори голям апетит и вместо да намалявам порциите (както правите всички),
аз ги увеличавам.  Sad
Говоря за сутрин и обяд. Вечерите ми са символични, почти мизерни. Надявам се само големият апетит да е свързан с предстоящия цикъл.

# 103
Алиена, да ти е живо и здраво голямото момче и все повече радост и гордост да ви носи името му!! Весел празник! Hug

Стеле, приказна си!! Heart Eyes

Жас, и ти си неузнаваема просто! Hug

Аз съм сама с децата известно време и имах малко прегрешения, като ми е нервно, така става, хем си знам, ама се поддавам.. а и може да се дължи на това, че уж чакам пак МЦ, ама дали ще дойде отново.. Но сега пак съм системна. Не се тегля, няма смисъл, като си заслужа среща с кантара, тогава. Ех, толкова са трудни последните 5-6 кг. Мисля по-интензивно вече да включа спорт, че само разходки не вършат работа.

З. Банан, качамак с масло и сирене
О. Зелена салата, ризото със зеленчуци
В. Сьомга

# 104
  • ул. "Мечтание"
Росита, защо ядеш оскъдно на вечеря?

Софиянки, другия ми ангажимент за 3ти април отпадна, така че съм само ваша. Пикник някъде ми звучи върховно!  Heart Eyes (но все пак и алтернатива да си набележем, ако е лошо времето)

Общи условия

Активация на акаунт