Парфюмни размисли и страсти - 98

• 43 036
  • 781
  •   1
Отговори
  • София

Цитрусова олфактивна група

Цитрусовите аромати се използват много отдавна в парфюмерията и са широко разпространени. Тези композиции са базирани на лимон, портокал, бергамот, грейпфрут и мандарина. Комбинират се с успешно със зелени, флорални, плодови и ванилови нотки.

Те почти неизменно присъстват в парфюмите - къде по-отчетливо, къде по-незабележимо - но придават на аромата сочност и свежест. Излишно е да ги описвам - кой не би разпознал кристално свежия лайм, вкусното парченце мандарина, богатия ароматен и слънчев портокал, леката тръпчивост на бергамота? Кои са любимите ви представители на тази група? Само не ми казвайте, че предпочитате резенчето лимон единствено в коктейла си  Naughty  Grinning
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Заповядайте в новата тема   bouquet

Предишната тема.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 22:08 от Атти

# 1
Първа. Wink
Благтодаря за новата тема.  bouquet
Много харесвам цитруси и като почне топлото време започват да ми се носят силно. Най-любимия ми е Зеления Кристал на Шанел.
Харесвам лимони, но чисти,с максимална близост до прясно разрязан плод, не като препарат за почистване на бани. Мандарини и бергамот също, но не харесвам много грейпфрути.

# 2
  • Враца
Днес разхождам Черната Орхидея!
Чувствам се прекрасно, усещам я , но не прави дълъг шлейф, а мек облак около мен  Peace

По темата,
единственият цитрусов аромат , който притеваеам, ми е Колон - ТМ ,
но пък за сметка на това е най-най-най-любимият ми летен аромат  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мерси, Атти!   bouquet

# 3
ТРЕТА.Харесвам цитрусите само в Лайт Блу!!!Обожавам ги там Heart Eyes,ина4е не си падам  Naughty

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 00:16 от allexa27

# 4
  • Варна
Веднага казвам: Нинфео мио, Нилските градини, In love again.
Обичам цитрусови нотки, дават ми много кислород.
В определени комбинации обаче ми докарват на бръснарски сапун и са ми неприятни.

# 5
Хм, точно тези дни си мислех, че явно много обичам цитруси - душ гелът ми е с аромат на лайм, пастата за зъби е с лимон, когато не е с грейпфрут, подправям с лимонов сок почти всяко ястие, а когато няма какво да се подправя, си ръпам ей така лимони...
В парфюми, обаче, когато са част от композицията, не смятам, че ги отчитам особено.
По едно време миналото лято много исках моно аромат на лимон, но докато се натуткам да тествам, пък да си харесам, пък да си купя... и се разкандърдисах.
Ако някога попадна на спрей, дезодорант или парфюм с аромат като на ето този душ гел, ще си купя няколко литра, и ще го пия от време на време:

Просто нечовешки съм пристрастена към миризмата му.

# 6
Благодаря за новата темичка   bouquet

Моите цитросови фаворити са Eau Sauvage Dior и Aigner Black  Heart Eyes Към тях съм развила зависимост, изразена най-вече през лятото  Grinning Харесвам и Зеления чай на ЕА и О де Ланком.

# 7
n-та! Mr. Green

Обичам цитруси! Вкусна група. Обаче не всякакъв вид, струва ми се. Цитруси и екзотични плодове е различно, нали?  Rolling Eyes Щото ако личи е екзотика, както и мангото, папая и ето тези плодчета , и едно като звездичка в нещо кръгло като грейпфрут - по такива не си падам.
Обичам свежите цитруси - бергамот, лимон, лайм, грейпфрут.  Мандарините в топ нотките на пирамидата ме тревожат, портокала - с особено мнение също. Има парфюми, в които ако тези съставки доминират, са ми откровено неприятни.
Не обичам и парфюмите тип "препарат за прозорци" или за WC, тази синтетична свежест е ужасна. Първият пример за такъв аромат, за който се сещам, е Eau de Rochas.
Харесвам CK IN2U for Her, който за мен е един хубав грейпфрут. Също и Aqua Allegoria Tiare Mimosa, която имам благодарение на една готина мацка Heart Eyes Hug и която за мен е чисти лимонови парченца, обилно поляти с мед. Сигурно и много други изявени цитрусови аромати, но не се сещам в момента Simple Smile

# 8
Здравейте мили дами!
Вече повече от година следя темата и мога да кажа,че това е истинско удоволствие за мен.Резултата може да видите в гардеробчето ми - а преди това бях жена с два парфюма.Искренно се възхищавам на познанията и усещанията ви относно толкова много непознати за мен парфюми.За мен нещата се свеждат до харесва ми или не ми харесва и съответно проверка на състава на парфюма.Надявам  се,че нямате нищо против да се включвам от време на време с въпроси.
А относно цитрусите - да харесвам,най-вече лимон,портокал и мандарина. Heart Eyes

# 9
  • София
Атти   bouquet

Любимите ми цитруси са Un Jardin sur le Nil, Aqua Allegoria Tiare Mimosa Guerlain (много лимонов), Ed Hardy Love & Luck, Emporio White, A Scent by Issey Miyake.
Харесват ми и цитрусите в Coco Mademoiselle edt .

Не харесвам грейпрутови нотки в парфюм, на моята кожа се видоизменят в нещо твърде неприятно (Aqua Allegoria Pamplelune).

# 10
Веднага казвам: Нинфео мио, Нилските градини, In love again.
Обичам цитрусови нотки, дават ми много кислород.
В определени комбинации обаче ми докарват на бръснарски сапун и са ми неприятни.
Mims,ме е улеснила Laughing написала ми е любимите,само дето аз имам In love again passion,обожавам грейпфрута му,а в комбинацията с малини ми иде да се захапя,към освежаващите с цитруси бих добавила и Libertine на баба Виви.
Eau de Jade на Armani prive също е прекрасен цитрусов аромат,както и Oranger Alhambra.
Този пък Andalucia Sensuelle на Isabel Derroisne е чуден портокал,но не тръпчив,а солта в него те кара да ожадняваш,като след няколко часа прекарани на плажа,
а този Eau de Campagne на Sisley-много искам да го разнося,хайде жега вече,писна ми от катове дрехи  Crossing Arms

Атти,направо ми се прииска вече да е жарко лято   bouquet за темичката

пп.Lady Vengeance,добре дошла и остани при нас Hug

# 11
  • Варна
Май само аз не харесвам цитруси.  newsm78

# 12
  • София
Lady Vengeance, с този ник как да не те приветствам в темата  Grinning  bouquet
Добре си дошла, видях гардеробче, добре се справяш  Peace  Party

# 13
Aqua Allegoria Tiare Mimosa Guerlain (много лимонов),
Пробвала съм го и не ме е грабнал, но сега ме заинтригува с него. Има ли го още за проба? Ако не ще го донесеш ли на някоя среща моля те? Hug  bouquet

Lady Vengeance,  Hug.
Видях че имаш Идил Дует. Ох много ми харесва, чудя му се Heart Eyes

# 14
  • USA, Steak State
Аз много харесвам този цитрус:

Общи условия

Активация на акаунт