Птички пеят, слънце грее - ЮЛЧЕТО расте и хубавее!

• 26 505
  • 709
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Калоянис, Наталче - браво за хубавите новини! Наталче, стискам палци всичко да е наред с бъбречето  Praynig

За стволовите клетки - и аз не мисля да замразявам поради причините, които Кратунка е изброила.

За къпането: Ели, мерси за линка   bouquet Това за бърсането с влажна кърпа през първите дни за първи път го чувам - досега съм чела/чувала само за къпане под течаща вода с повишено внимание и без киснене в корито. И аз ще се радвам мамите с опит да споделят какво, кога и как, както и тези, които са слушали лекции по въпроса.

Имам и една молба към Джен - можеш ли да ми пратиш на лични рецептата за козунака, нещо не мога да я намеря из темите, пък съм решила уикенда да се пробвам? Благодаря!  bouquet

# 661
  • София
Само се обаждам  bye

Добре сме, всички- ама не ми се пише нещо  Kissing Heart

# 662
Привет на всики! Hug

И аз съм от тези без настроение, може би заради Коско, още не е съвсем ОК, днес бяхме на контролен преглед, доки каза, че нищо му няма, но да давам илачите още няколко дни, имало нещо сега с това никакво време newsm78
Аз пък се чудя дали не го дразни прахоляка, който влиза у нас от съседския исторически ремонт newsm78 Чистя поне по 2 пъти с мокрия парцал, днес ливнах и леген вода на площадката, че тия чистят само със суха метла и то така се чисти, че думи нямам #2gunfire Уж щяха до 2 дни да приключат, то минаха вече 2 седмици #2gunfire
Може да пратя Коско при наще за няколко дни да видим дали ще му мине... newsm78

Болничките да оздравяват бързо!
Честити покупки и придобивки на всички, със здраве да се ползват!!! Hug

Тези дни съм на преглед и при лекарката, при която мисля да раждам, да видим какво ще каже и тя, какви и колко изследвания ще ми назначи и дали ще ме гледа на УЗ

Ами за сега май е това от мен Hug

П.П. Мисля утре да ходя на лекцията в Бейбитория, дано не ни мине котка път!

# 663
Незная дали гледате новините,но току що казаха,че масово се изписват антибиотици без направени микробиологично изследване и че много често лекарят предписва по телефона Видът на антибиотика,което е безумие.Както и ,че болно гърло и хрема не се лекуват с АБ,нито пък с тях се сваля температура.Аб се използва само при наличие на бактерии,което няма как да се докаже без пълна кръвна картина и урина.
Да не говорим,че гадаенето какво има води до резистентност към антибиотиците.

# 664
Здравейте,коремчета! Hug
Нали в петък лекарката ме успокои ,че всичко ми е наред и ми позволи да се движа...и аз  не си седнах на задника:)Вчера най-сетне ходихме  в един бебешки магазин,харесахме си легло(след като няма да чакам на мама и тати)...не се сдържах и купих и едно боди....После се дупих да подреждам ниските рафтове на гардероба,докато зверски ме заболя кръста .Днес съм се паркирала не леглото и релаксирам.Ама така ми се пада!От едната крайност-на друга...Сега съм строила моичкия да приготвя вечеря  chef
Уф,не мога да си събера мислите нещо.Май по-скъсно ще продължа с писането...
Желая на болничките дечица бързо оздравяване и не всички приятна и спокойна вечер!
Между другото родителското тяло вчера ми се извини

# 665
Да не говорим,че гадаенето какво има води до резистентност към антибиотиците.

Съгласна съм!!! Hug
А има и лекари, които за едно и също нещо изписват различни медикаменти или обратното - за различни - да кажем - неразположения едно и също лекарство, което също е голяма грешка!!!

Мока, недей така на крайности - полека и с мярка, че после всичко да си е ОК Hug

# 666
Калоянис, истината е че АБ ги изписват за щяло и нещяло, но пък си има и хора които се оплакват че не са им изписали "сериозно" лекарство...
На мен едно лято ми изписаха 4-5 АБ, които пих един след друг докато се открие кой ми действа   #2gunfire  Бях станала кожа и кости от всичката химия, която погълнах...

Мока, пази се  Hug

# 667
Ами то за това ако човек сам не контролира какво му се дава и се доверява на сляпо рискува здравето си.Аз винаги споря и търся няколко лекарски мнения-ако съвпаднат ок,ако непродължавам с проучванията,докато стане ясно каква е точната диагноза и как се решава проблема,ама човек не е длъжен половин лекар да става,че да върши и лекарската работа Twisted Evil

# 668
Съгласна съм, и аз така действам сега, но това с АБ беше през 99г  Blush , и се доверявах без изобщо да се замисля..... Но сега с този нет сме доста информирани  Peace

# 669
Ели, при мен сега курса тъкмо започва отначало. Има два модула:
бременост-пренатално обучение и отглеждане на бебето и постнатално обучение.
Предния път, когато ходих за пръв път последно преговаряха масажи и гинмастика след баня, обличане, мазане и т.н
Но от днес групата е обновена, 3 мами вече са родили и има нови попълнения.
Като дискутираме темата за къпането, ще споделя. От това, което чух предния път, се препоръчва къпане с чиста вода и след това мазане с кремче/лисион - предпочитано за летните бебета пред олио.
А за стриите - явно ще трябва да се примиря Tired Няма да спирам да се мажа естествено, но каквото стане, това е. Може и от самото разтягане и дебелеене вече да се излезли, а не от смяната на олиото  newsm78
Аа, при нас ще има базар, организиран от мами. Много се радвам и се надявам да си харесам нещчико най-сетне и аз да си купя  Mr. Green

# 670
Цитат: "Бях си купила ей такава лъжичка
http://lemprica.com/2010/09/medela-softcup-advance-cup-feeder/
помолих акушерката да ми направи 15 мл АМ, което сипах в лъжичката, сложих Крум на гърда  и го оставих да се "труди" около 30 мин, след това му дадох 5 мл изпи го и заспа.
След около час пак се събуди с рев, сложих го на гърда и помолих акушерката да ми направи пак адаптирано мляко, след като сука доста време пак му дадох АМ с лъжичка, изпи го и заспа до сутринта. ....
Сега Крум, не иска вода (опитвах няколко пъти), не иска биберон (също опитвах).
Така че не е АМ отказва децата ни от гърдата а незнанието ни, как и какво да правим."

Момичета, позволявам си да цитирам една мама от Пазарджишкия форум по повод на кърменето и едно изобретение, което за пръв път виждам, наречено от нея лъжичка и което много и помогнало!
Моля да споделите мнения или опит евентуално  Peace

# 671
Привет мамчета Simple Smile

Фейтче, радвам се че е появи Simple Smile Ще се радвам и утре да се видим Simple Smile аз даже пак щях да предложа да се чакаме в 10:15 пред аптеката, ама хайде да не аангаживам всеки да бърза, ще пазя столчета на същото място като миналия път Wink

Поздравления за хубавите резултати от прегледите на Калоянис и Наталчето Simple Smile

За стволови клетки хич не съм и помисляла.... много е сложна там работата според мен, та се успокоих като прочетох и ваще мнения Simple Smile

За къпането съм наясно как процедираха с племенника ми преди 2 години, но честно казано, мисля да се информира повече, защото тогава действаха както "баба" каже Simple Smile

Ади , трябва да кажеш къде и кога се провеждат тия курсове в Пазрджик, може да мръдна и аз , макар че се очертава по-малко да имам време скоро, ама не се знае Wink

Ох мен пак ми е зле тая вече... дано ми се размине  Sick... хайде лека ви вечер, пък ще се видим утре с някои от вас на лекцията Simple Smile  Hug

# 672
Здравейте, момичета!   bouquet

Аз не бях влизала два дни и едва ви изчетох  Hug

Вчера цял ден тичах по задачи и се прибрах късния следобед и така ми тежеше корема, та си почнах пак магнезия, който бях спряла за няколко седмици по съвет на лекарката ми. Днес се чувствам по същия начин - почти цял следобед усещам тежест и като че ли бебето се опъва, което още повече засилва тази тежест. Вие имате ли подобни усещания?

Другото, което ме притеснява е, че две вечери се събуждам от виене на свят. Уж не спя по гръб, но дали нещо не се обръщам без да усетя и да не притискам тази вена кава? Иначе вече спя все по трудно - ако се наложи да се обърна е цяла мъка, много съм схваната, а и поне 3-4 пъти ходя до тоалетната. Мъжът ми е нощна птица и една вечер не беше заспал към 3-4 и само ми се смееше колко пъти съм ставала, а като го питах колко са се оказа, че единия направо съм си го проспала, въобще не си го спомнях  smile3532  

За къпането - линка ми беше много полезен. Аз се надявам да добия реална представа, че наскоро нали ми се роди първи братовчед, но все още нещо не мога да стигна да го видя как става на живо  smile3521

За стволовите клетки - вижда ми безумно скъпо в момента и не знам до колко тези средства ще бъдат оправдани.

addy_1 за първи път виждам такова нещо, дано има някои да сподели опит или поне да е чувал за тази лъжица

За стриите - имам си още от преди да забременея, рязко варирах в теглото в юношеските години. Сега ми се появиха и на двете гърди, въпреки че се мажа по два пъти на ден - сутрин с Кокона и майка - крем против стрии и олио за гърди, а вечер - с мас. Но изглежда като човек си е предразположен, няма спасение. Надявам се да не ми се появят на корема, ще се мажа, пък каквото сабя покаже  Confused

Болничките бързо да оздравяват  Hug   bouquet

Много се радвам за хубавите резултати от прегледите. Дано всички сме така до юли  smile3521

Лека нощ ви пожелавам и до скоро!  wavey

# 673
Здравейте момичета,
тъкмо се разбуждам... прегледа мина горе долу добре. Бебко си е добре, развива си се нормално, но се оказа, че това което съм си мислела, че е опъване на връзките всъщност са контракции. Отделно, плацентата ми макар и по предна коремна стена, слиза до ниско долу. Не покрива слава Богу цервикалния канал, но е ниско. И сега истерясах тотално, макар, че и според лекаря ми и според мъжа ми за сега няма за какво да се тревожа, просто трябва да се следи и принципно трябва да се качи до 28 седмица по-нагоре. Много ме е страх, първо, че това сега се забелязва, а и това бебче ми е всичко, та за това ще се прикова максимално на дивана, поне когато имам възможност. Няма как да не ходя на работа, но поне ще я карам по-кротко.

# 674
Здравейте, Момичета,
Нека само добри вести се чуват от консултациите  Praynig
Щурчаки: благодаря за пожеланията. Не се притеснявай за бактериите. Аз имах и то в 4 месец. Ще ти направят антибиограма, ако имаш бактерии. Задължително с антибиотика трябва да ти изпишат и противогъбичен препарат, защото сега сме много уязвими. Пий повечко течности, за да си сигурна,че ще ги експедираш гадинките, ако имаш такива.
Спокойно, защото и бебока усеща, като се притесняваш!!
Иска ми се и тука да има лекции за майки, ама няма и ще си родя детето неука. Аз чета книжки,но сигурно е друго да ти покажат това онова!
За сега това е от мен!Лека вечер и дано успеете да си поспинкате!!

Общи условия

Активация на акаунт