С Дюкан килцата ще сваля и като в приказка ще заблестя - 249

• 38 910
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
  • По света и У нас
Добро утро   bouquet
Тони, благодаря за закуската и кафенцето Hug
Аз да се отчета - сутринта Кантарев ми показа точно 60кг. (започнах на 62,500кг),дано да продължавам да се движа все така   Praynig
Алис, да не би да задържаш вода и затова да вървиш нагоре  newsm78 Аз преди галите си ги правих както си му е реда - основно, ядки и задължително поне 1 шоколад и никога не съм качвала от тях. Обаче забелязвах, че ако си направя гала обяд, вместо гала вечеря, в остатъка от деня все за прегрешения си мислех и все нещо нережимно ми се ядеше. Затова и си правих галите винаги вечер.
Знам какъв страх е в началото на трета, като започваш да включваш и другите храни, но няма страшно, хапвай смело, как иначе ще свикне организма и с другите неща, освен месото и зеленчуците  Peace Аз сега, след като съм минала веднъж през това, вече се чувствам по-уверена и по-сигурна в това,което правя и очаквам като резултат. И този път вече ще взимам Кантарев за съпруг - докато смъртта ни раздели  married  
Преди, когато се теглех всеки ден имах възможност да наблюдавам и от кои храни качвам, което беше доста ефективно. Така например забелязах, че от лютеница винаги качвам поне няколко грама, освен това от царевицата (дори варена) качвам по 1 кг отгоре. Сега смятам, когато един слънчев ден стигна до трета, да си продължа изучаването на организма  Peace
Кали, дъвкай си спокойно Орбита и не се притеснявай - режимен е   smile3502

Днес времето е чудесно, ще се поразходя из парковете, пък дано спомогне и за смъкването на някой и друг грам.  Simple Smile Желая ви прекрасен слънчев и изпълнен с положителни емоции ден!   Nature Sun With Face

# 76
Да се запиша и аз в темичката, макар и със закъснение- чак на 6 страница. Да се надявам, че това означава че лесно ще фръкнат 6 килца. Аз продължавам да съм стриктна, вече всички ми казват че ми личи, но ме мъчи едно ужасно главоболие, така се събуждам, дори тази нощ се съдудих, защото ме болеше главата...Не ми се е случвало. Пия хапчета, но понякога ставам опасна- мога направо човек да убия newsm78 newsm78 Сещам се , че преди две ходини когато диетувах с Дюкан имах подобни проблеми. Пия вода, но не помага. Дайте някакъв съвет. Благодаря предварително Hug Hug Hug

# 77
Да ви почерпя ей така "без причина" с една дюканска манджа....

....Исках да покажа,че всичко дюканско може да се сготви по правилата,да е вкусно,питателно и красиво за очите.....Омръзна ми да чета думите....диета,диетка и т.н,че било трудно и т.н.......глупави думички......РЕЖИМА не е за мързеливи хора......!!!!!!

# 78
  • Варна
Да се запиша и аз в темичката, макар и със закъснение- чак на 6 страница. Да се надявам, че това означава че лесно ще фръкнат 6 килца. Аз продължавам да съм стриктна, вече всички ми казват че ми личи, но ме мъчи едно ужасно главоболие, така се събуждам, дори тази нощ се съдудих, защото ме болеше главата...Не ми се е случвало. Пия хапчета, но понякога ставам опасна- мога направо човек да убия newsm78 newsm78 Сещам се , че преди две ходини когато диетувах с Дюкан имах подобни проблеми. Пия вода, но не помага. Дайте някакъв съвет. Благодаря предварително Hug Hug Hug
Здрасти,lora_1!Изключително съм радостна да срещна човек във форума,с който да имаме толкова сходни неща:и двете сме от Варна;и двете сме на поправка;и аз преди две години по това време бях на режима;и така като гледам по лентичката ти,и двете в момента сме на едни и същи килограми долу-горе;
Е,може да си пишем на Лични и да обменяме опит,ако имаш време...
За главоболието не мога да ти помогна особено,защото аз имам ужасно главоболие много често и без да съм на режим.Моето е следствие от синузита и дори да се появи сега,не го отдавам на режима.Гълтам си Беналгин и това е!
Иначе се сещам за една възможна причина - кръвното!Все пак организма ти е лишен от сладко,шоколад и т.н.,а ако не си и особен фен на кафето,мисля че може да е паднало...Пробвай да го мериш периодично.Още повече,ако си по принцип със високо кръвно,това си един истински стрес за организма - рязката промяна!
Надявам се все пак да съм помогнала...Успешен ден! newsm10

# 79
.....Омръзна ми да чета думите....диета,диетка и т.н,че било трудно и т.н.......глупави думички......РЕЖИМА не е за мързеливи хора......!!!!!!

Просто ми взе думите изпод пръстите и клавиатурата...Уникално точно казано Peace Peace Peace!
Ама умното си е умно Hug, па и успяло Hug.....Много си те либя, Мастърчееее... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Бай дЪ лей Laughing Wink Laughing (един култов бисер от прЪвУписТната Wink Laughing, означаващ btw - by the way или в превод-между другото Laughing Peace), манджата изглежда превъзходно, а с твоите готварски способности съм абсолютно сигурна, че е и много вкусна... Hug Peace

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 12:23 от Tumba_lumba

# 80
Тия софиянки ме ядосват - всяка седмица среща Mr. Green Освен да хвана влака и другата дюканска софийска среща да дойда и аз Rolling Eyes newsm78 На мен и без друго път ми дайте, така че няма да е проблем Laughing
Аз задържам, защото съм на ПЗ, ама съм щастлива, че времето е хубаво и има разходки, та и минусите ще дойдат тия дни .. по Коледа Mr. Green

Тумбе, с тия твоите рецепти направо се размазах от ядене - торти, сладки, пилета Laughing Дано да е нормално да ям по 100 пъти минимум на ден Laughing
Лек, усмихнат и дюкански уикенд, момички  bouquet

btw: сетих се, че имаше едно момче Тунингмания преди години, което много беше отслабнало newsm78 Къде ли е сега.. сигурно се е оженил вече, такъв хубавец беше станал Party

# 81
  • Варна
Здравеейте!Днес времето е пролетно-истинско.Софиянки наистина не се шегуват,срещите им са 2 в месеца искам и аз пък Варненки,да вземем пример от тях и ние да се виждаме по-често,поне в месеца ваднъж а,какво ще кажете? Grinning newsm12
Тони,хайде мила ти като ветеранка и организаторка да ни сретнеш една срещишка,че ми липсвате вече smile3503

# 82
  • София
Здравейте и от мен!   bouquet
Нещо интернета на "близуууууууууууууу" ми играе номера вече втори ден та малко хакнах някакъв съседски, колкото да се запиша  Mr. Green
За срещичка не можех да сколасъм, пък и съвестно ми стана към домашните - миналата събота във Варна, тази в София - ще ме  #2gunfire

Днес съм с минусче,  това е от вчерашната рибка. Имам чувството, че от пишешкото, поне от бялото месо задържам. Дали си въобразявам или не newsm78, но за сега са такива наблюденията  ми.

Днес съм приготвила за обяд дробчета и воденички на фурна, заляти с яйчице и малко к. мляко, а за вечеря от вчерашната рибка. А помежду това - останаха ми само 2 крем карамелчета от вчера и ако не стигнат - кисело млекце.

Хайде приятен ден, сега или ще чистя, или на разходка - ще видим на къде ще наклонят везните Joy

# 83
  • Благоевград
Здравейте момичета!  Hug
Бих искала да ви попитам нещо. Аз съм 57 кг. и по лекарска препоръка трябва да стана 52. Бих искала да пробвам диетата, но и да си задържа килограмите. Бихте ли ми дали съвет как да се справя, че да не отслабвам повече от 6 кг.? Има и нещо друго - аз съм с Хиперинсулинемия и съм на лечение с хапчета, сега ще почвам пак и противозачатъчни. Подходяща ли е тази диета за моето заболяване? Благодаря ви!  Hug

# 84
Торта по рецепта на Тумба Лумба Grinning
Това за десерт към следобедното кафе Grinning Crazy

# 85
  • Варна
Мрънмотче,благодаря  bouquetза тортичката тъкмо от нея имам нужда сега след дългото тръмбоване в морската ммм-фкусно мноого!А коя е тортичката имам в предви как й е заглавието?

# 86
MрЪнмотче Heart Eyes, какво направи ти, бе, момиче сръчно....не мога да си позная тортата Rolling Eyes, твоята изглежда толкова изкусително Flutter...браво....възхитена съм от уменията и желанието ти с което твориш режимни вкуснотии....Много, много ме кефиш....щИ звънна... Wink Laughing Hug , това шегичка, а съвсем сериозно, похвален е ентусиазмът, желанието и стриктността, които влагаш в прилагането на режима...браво и продължавай все така...Ето, пример за човек, който не го мързи да "слугува" на целта си и въпреки ника си започващ с МрЪн, нито един път досега не чух(не прочетох) мрънкане.... Peace Hug

Така и така съм почнала, да се опитам да отговоря и на Тина Стар:
Цитат
Здравейте момичета!  
Бих искала да ви попитам нещо. Аз съм 57 кг. и по лекарска препоръка трябва да стана 52. Бих искала да пробвам диетата, но и да си задържа килограмите. Бихте ли ми дали съвет как да се справя, че да не отслабвам повече от 6 кг.? Има и нещо друго - аз съм с Хиперинсулинемия и съм на лечение с хапчета, сега ще почвам пак и противозачатъчни. Подходяща ли е тази диета за моето заболяване? Благодаря ви!  

Здравей, Тина. Разбирам желанието ти да получиш адекватен отговор на въпросите си, но.....Първо - за съжаление ние не сме медици т. е.  не сме компетентни да ти кажем дали режима е подходящ за заболяването ти. Второ - как да ти кажем дали ще отслабнеш -5, 6 или повече кила или по малко. Трето - Искаш да свалиш определени килца, но и да задържиш постигнатото - хубаво, то зависи от самия човек спазващ режима, ние как да помогнем. За задържане на резултата има т. нар. Трета фаза на режима, която подробно дава разяснения как това да се случи. Четвърто -След като трябва да свалиш по лекарско предписание, не би ли било подходящо самия лекар да ти препоръча режим съобразен със заболяването ти. Пето -  Освен това от 57кг. трябва да станеш 52кг. ... вероятно си по нисичка, ама.....нещо не ми се види много редно...знам ли...ако имаш натрупване на мазнинки в определена област, които евентуално пречат на ефикасното лечение, не би ли трябвало да ги атакуваш локално. Ей така чудя си се просто и си задавам въпроси, всъщност исках да ти дам отговори, а ми изникнаха въпроси...Съжалявам, ако не съм била полезна...но трябва повече инфо по въпроса и вероятно квалифициран медик - диетолог, който би съобразил режима ти на хранене със спецификата на заболяването ти. Успех Peace Hug!

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 18:25 от Tumba_lumba

# 87
Здравейте  Mr. Green
 Днес ще ходя до аптеката да си купувам разни необходими неща, направо не искам да ходя до 00, имам хемороиди... не ми се е случвало до сега...дано не се окаже нещо сериозно, че разбрах че се оперират.
 Аз също понякога получавам хемороиди Sick много е болезнено  Sick Получава се от запека,най-вече в протеиновите дни,затова трябва да се вземат мерки oтносно посещението във WC! В аптеката ще ти кажат най-добре какво да ползваш,но от мен един съвет- прави си отвара от тетра(смрадлика),на опаковките пише как точно да го ползваш..Дано скоро да ти мине!

# 88
  • София

Ех да можеше и да я вкуся ммммммм! Мрън   bouquet, страхотно си се справила!
Щеше да ми дойде страхотно след разходката в Борисовата градина, то си беше направо кросче след малкия с колелото Joy
Нищо, аз хапнах едно кисело млекце в парка, докато гледах как детето омота 2 броя  сандвичи   #Crazy Защото е ваксиниран срещу глад още от раждането си  Joy

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 18:51 от MariDi

# 89
  • София
Здравейте момичета!  Hug
Бих искала да ви попитам нещо. Аз съм 57 кг. и по лекарска препоръка трябва да стана 52. Бих искала да пробвам диетата, но и да си задържа килограмите. Бихте ли ми дали съвет как да се справя, че да не отслабвам повече от 6 кг.? Има и нещо друго - аз съм с Хиперинсулинемия и съм на лечение с хапчета, сега ще почвам пак и противозачатъчни. Подходяща ли е тази диета за моето заболяване? Благодаря ви!  Hug

tina_star, след адашчето, и аз ще си позволя да ти отговоря. Да, режимът е подходящ при хиперинсулинемия, даже е препоръчително точно такова хранене-със сведени до миниму въглехидрати. Ако ще го спазваш обаче, трябва задължително да уведомиш лекаря си (ендокринолога, който ти е назначил лекарствата) и често да си правиш профил на захарта, защото най-вероятно нивото й ще спадне значително и ще се наложи намаляване на дозата от това, което пиеш.
По повод въпросите ти конкретно за режима-да, с него можеш да свалиш 5 кг. Да, с него можеш да задържиш постигнатото. Дали ще се случи обаче, зависи само и единствено от теб  Peace Успех!

Общи условия

Активация на акаунт