Помогнете да изберем име на моето бебче.

• 6 729
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
Луцифер е бил един от най-приближените Господа ангели. Серафимите са такива.
Херувимите са "по-нискостоящи".
Как стои таблицата с видовете ангели?

Луцифер- защо му казват Сатана, Дявол?

И на мен ми стана интересно.

# 91
  • София
Галилей - зор да е на него. Не питайте как кръстиха детето...

Галислав? Галилеус? Галений? Не ни мъчи, кажи...

# 92
Естел, има сериозни спорове дали Луцифер е Сатаната.
На три места в Стария завет се споменава, че Луцифер е "син на утрото".
В Библията с името "утринна звезда" се нарича и Христос. Поради тази причина, някои смятат изследователи и тълкуватели смятат, че Христос е Луцифер.
Чак през 12 век папа Лъв XII обявява Луцифер за Сатана, дотогава с термина "луцифер" са наричали всички светли богове, които са осветявали незнанието и пътя на човечеството - Аполониус Луцифер, Диана Луцифера и т.н.

# 93
  • София
Ихааа, аз тази тема съм я пропуснала, даже не съм и гласувала.
След като таткото държи на тия имена, допадат ми Мария и Григор - Мимето или Грег Simple Smile
Стамат и Иларион са твърде остарели и няма да се приемат много радушно от обществото (ако това е от значение).
До сега не бях чула някой да държи да кръсти детето на брат си, или сестра си.. твърде странно е.
Не знам откъде се корени това да запази тези имена в родата, най - вероятно много обича роднините си, или иска да се докаже пред тях...
Все пак остават няколко дни до раждането и може и на Цветница да се роди, или на Лазаровден, или покрай Великден, четох че хората с имена Светьо/Светла в този тон, празнуват на Великден.

# 94
Не ми харесва името, но познавам един Иларион. Около 40-те е и е готин. Викат му Лари. А от анкетата - само Мария е приемливо за мен!  Peace

# 95
Все пак остават няколко дни до раждането и може и на Цветница да се роди, или на Лазаровден, или покрай Великден, четох че хората с имена Светьо/Светла в този тон, празнуват на Великден.
Светла празнува на 6 февруари, св. Фотий.

Ако бебето се роди на Цветница и го кръстят Божура... Close Sick Close

# 96
  • София
Светла празнува на 6 февруари, св. Фотий.

Ако бебето се роди на Цветница и го кръстят Божура... Close Sick Close

Моя грешка Естел, явно календара, в който съм гледала е сбъркано, сега проверих в нета и си права.
Ами какво да кажа... Ако е момче на Цветница.. дали ще е Божур. Най - вероятно държат, ако е момче на дядовците и девера, а момиче на бабите... Един Господ знае какво ще стане... Чакаме...

# 97
Галилей - зор да е на него. Не питайте как кръстиха детето...

Галислав? Галилеус? Галений? Не ни мъчи, кажи...

Галимир... (барем Галин да беше)
---

Имам сериозни съмнения, че авторката на темата няма да ни сподели какво именце са чучнали на отрочето... както я насметохме... хеле пък, ако сме били прави...

# 98
  • София
Естел, има сериозни спорове дали Луцифер е Сатаната.
На три места в Стария завет се споменава, че Луцифер е "син на утрото".
В Библията с името "утринна звезда" се нарича и Христос. Поради тази причина, някои смятат изследователи и тълкуватели смятат, че Христос е Луцифер.
Чак през 12 век папа Лъв XII обявява Луцифер за Сатана, дотогава с термина "луцифер" са наричали всички светли богове, които са осветявали незнанието и пътя на човечеството - Аполониус Луцифер, Диана Луцифера и т.н.

Да, но падналият ангел е доста преди този Лъв, нали...а още той  се асоциира с Луцифер и Дявола....

"В Евангелието на Лука (10,18) и Откровението на Йоанн (12,9) Луцифер е синоним на Сатаната. В раннохристиянските апокрифи (Втора книга на Енох, Евангелие на Вартоломей и др.) историята на „падналия ангел“ се описва пространно. Там той е един от най-висшите и близко до Божествения трон стоящ ангел. Бог искал всички ангели да се поклонят на хората. Но Луцифер се обидил от това, че Бог е създал човека по негово подобие и иска да се поклони на тях и защото хората говорили срещу самия Бог. Луцифер въстанал срещу него и бил пратен в бездната. Нарича се затова „паднал от небесните селения ангел“, превръщайки се в архетип на злото и враг на Бога."

това най-общо...

Тълкования явно има разни и различни... и за Христос съм го чувала.... Crazy

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 21:06 от Angel_Dust

# 99

Брееей, и аз как съм пропуснала тази много интересна тема  Thinking Mr. Green. Вижда ми се пързалка, ама да си кажа и аз мнението.

Не ми харесва името, но познавам един Иларион. Около 40-те е и е готин. Викат му Лари.  Peace
Helly, и аз познавах един Иларион - Лари. Може да е същия!
Познавам и Григор, и Стамен (чак Стамат не). И на второ четене имената вече не ми се струват толкова недопустими. Даже Божура почна да ми харесва. Мисля, че името има потенциал и може след 1-2 години да набере скорост  Laughing Ще бъде новото Калина или Рада, например! Та след като мислено предъвках имената и свикнах със звученето им, само Стамат не можах да преглътна  Mr. Green

# 100
"Евангелие от Лука" и "Откровения на Йоан" са от Новия завет.
За Луцифер като "син на утрото" се говори в Стария завет.

И аз имам сериозни подозрения, че авторката на темата няма да се включи, за да сподели с нас избраното име.

# 101
И аз имам сериозни подозрения, че авторката на темата няма да се включи, за да сподели с нас избраното име.[/b]
Тя по принцип пишеше само в нея и твърдеше че не е пързалка.А дано... Tired

Общи условия

Активация на акаунт