Отговори
# 300
С кръвното положението е следното - приема се че може да се качи до 130 горна граница и до 85 долна, като дори в този случай пак трябва да се наблюдава. Освен това е важно какво е било кръвното преди забременяването. При жена която е била трайно с 90/60 дори нормалното 120/80 вече е повишено.
Трябва да се има предвид , че по време на бременността се задържат течности и особено в последния триместър  може да се покачи леко. Но трябва да се следи кръвното, защото е един от белезите на прееклампсия и може да бъде опасно, както за майката , така и за бебето.

# 301
big mamma може да са ти отговорили ама аз да кажа. Детските ги дават ако имате под 350 лв. на член от семейството. Ако детето над 18 години още учи в училище се счита за член на семейството и за него също се полагат детски. Защото закона гласи - Месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20 години.
Вече ми е ясно.Той големичкия е на 20,до миналата година вземах детски за него,докато завърши,аз се чудех дали е член от семейство,тъй като все още живее с нас и дали да го слагаме в сметките с доходите и после да го делим .
Ройс не се знае дали съм на финала.Току виж и ти ме изпревари.Нали виждаш какво става.Кой с контракции,кой с разкритие,кой му падна тапата,кой е родил вече а беше назад на опашката. Laughing
Петя тя моята АГ не каза нищо за тонове,в Киркова мога ли да ходя след като вече имам направление?

# 302
Днес ходих на запис на тоновете и да се разберем за дата на секциото. Тоновете са 6 малката беше като вихрушка, трябва да хапвам сладко,че кръвната ми захар е на долна граница а това не било хубаво. И после хайде до сладкарница "Пчела" с таткото си делнахме едни сладкарийки. Имам гъба дадоха ми една доста мощна вагинална свещичка пък дано разкараме гада #2gunfire

# 303
Честито на новите маѝчета.Да са им живи и здрави бебоците.Да папкат,слушкат и в мама и тати много да се гушкат.
Вети,ми тя малката голяма сладурана,пу-пу.  love001
Труфел,честит ти рожденник. newsm59

# 304
Голямо четене падна  Crazy, но бях решила вече преди да се разпиша да прочета пропуснатото! Много дълго време нямах възможност да влизам редовно и да ви чета, момичета, а само епизодично  Sad
 Честити бебенца на новите мами, да са им живи и здрави и много, много да ги радват!!!. Става ми много приятно като чета за поредното новопоявило се човече!

Дано Бо оздравява, не знам какви сили трябват на Мони при всичко което и се случи от началото на бременността! СТИСКАМ ПАЛЦИИИ!!!

Благодарности на ШАМАНКАТА за всички полезни съвети и информации, които дава  bouquet!

Днес бях на преглед при докторката, която ще ми води раждането. После и на ЖК. Всичко е ок за сега, ще си раждам нормално, както и искам Simple Smile. Бебока си расте голям, отвреме навреме си имам болки, но според акушерката няма да раждам в близката седмица. Тя показа и на ММ как да му напипа главичката Party, правила съм го и усещането е страхотно  newsm10, но е и болезнено. Почти всичко сме приготвили за бебо, изпрано, изгладено, подредено, но не и за каката  Confused. Трябва да и разчистим стаичката, която в момента е склад , да и измислим легло, ММ прави и ремонт, изобщо чака ни работа. И тя ме притеснява с много късното си запиване, успиване и развиване, дали ще можем да я отделим... Иначе днес поръчахме мебели за хола и стийм моп  Grinning, общо взето неща които трябваше да се свършат, но трябваше да изчакам ММ да слезе от кораба и сега всичко ми идва на нагорнище. А и моята работа много беше изостанала след дългото боледуване плюс  контракции и лежане...
 Вие момичета как сте не знам, но след усилено физическо натоварване за час после трябва да си отпочина два, иначе издишам. Така бях и при предната си бременност, но тогава го отдавах на големите горещини. А сега сравнително добре си отспивам, за мое чудване  Laughing
 След поредните продължителни болки все си мисля, че скоро ще започне и раждането и започва да ме обхваща лека паника  Confused. При предната ми бременност бях доста по-спокойна, а сега не знам и аз какво ми става...

# 305
Петя тя моята АГ не каза нищо за тонове,в Киркова мога ли да ходя след като вече имам направление?
Можеш.На входа казваш,че си за тонове и си взимаш номерче от регистратурата.Кабинета е на първия етаж,но не помня номера.

# 306
  • София
Някой чувал ли е нещо за Павловича -та мас ? В един магазин много ни я хвалиха. Ако някой я е ползвал ще ми е интересно да сподели

inka_l аз  съм ползвала Павловича-та мас за рани и ако е протрита кожата, минават с невероятна бързина. Зет ми ми я донесе от Сърбия и съм му много благодарна за което. Даже я препоръчвали и за подсечено бебешко дупе, но това незнам дали ще има ефект, тъй като я имам едва от няколко месеца и съм я използвала само върху себе си и върху половинката ми за рани.
Ето намерих един линк, явно я препоръчват за бебешко дупе
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8025&cat=55

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 22:30 от fishi_fishi

# 307
  • Пловдив
Интересни линкове пуснахте, момичета - някои неща ми са много полезни, благодаря ви!!!   bouquet
Днес май окончателно се разминахме без бебешоци- как ли ще е утре, дали няма да наваксат?!  Crazy
Много синтезирана беше информацията за кърменето - не мога да разбера докога ще има неща, които съм чела някъде, но съм забравила и като дойде момент да си разровя мозъка за тях просто не изскачат  #Cussing out Да кажеш , че е от бремеността -  нещо не ми се вярва, ама знам ли пък... дано след раждането ми се върне поне половината акълец от преди , че хич ме няма.
В петък съм на преглед от 10ч при евентуално израждащия ме лекар в Окръжна, да видим как ще мине и ще докладвам (дано се отнесе по-сериозно от този по каса и да ми каже повечко подробности за състоянието ми и това на бебо, все пак ще е платен преглед).  Rolling Eyes Иначе като гледам доста от вас също са с леки болчици в кръста и в корема ниско, някои даже вече седмица - май и аз ще си карам така , да видим още колко. Иначе имам сериозен проблем от седмица-две насам - схващат ми се краката , може би по-точно казано жилите като че ли от вътрешната страна на бедрата  до вагалището, болката на моменти е адски силна и не мога да я игнорирам никакси, нещо като схващане , ама не е на мускул. Някой да има такъв проблем?! Имам чувството, че скоро може и да не мога да стана, така боли на моменти.   
Гледам всички позавършват подготовката за бебоците- голямо гнездене му ударихме всички, хайде сага да си чакаме на спокойствие, а!  Party Който има да довършва - приключвайте и почивайте, да имаме силички за после! Аз отивам да си допочистя банята, че малкия трудно заспиваше и гледах да не им тропам на мъжете поне като не мога да го приспивам вече аз.
Лека и спокойна!

# 308
Добро утро маменца!  Hug
Да се отчета и аз рано рано  Wink Вчера бяхме на доктор-каза ми че вече нямам шийка,но като попитах "а имам ли разкритие?" отговорът беше-"никакво". А аз милата толкова се надявах да имам 2-3см. Не знам при вас как е било,но на мен изобщо не ми беше приятен този преглед.Както не съм правила секс от около шестия месец (нали ни забраниха),направо след прегледа се чувствах така сякаш отново са ми отнели девствеността  Joy В понеделник пак ще ме преглеждат-надявам се тогава поне да има развитие някакво  newsm78
Дано да си родя поне на термина,защото изоообщо не ми се преносва.След известен размисъл,а и като чета писанията ви реших,че ако се наложи секцио ще родя в Дева Мария.Там условията за секцио са супер,а ако бебка си дойде както трябва-в окръжна.
Айде красотички,затварят ми се очичките и смятам да дръпна едно кафенце за отскок  food010

# 309
Добро утро и от мен.Аз тия дни я карам на изтощени батерии и едвам смогвам.Малката ми е болна и  нощем не спя,денем тичам да оправям новия апартамент,вчера пътувах и до Пловдив за преглед и вече едва гледам.Поне прегледа беше ок,взеха ми секрети,което беше доста неприятно,мериха ми тонове и доктора се изненада ,че нямам контракции.А и бях толкова изтощена,че бебока не мръдна ни веднъж,въпреки неприятната поза.Все още е около 3 кг и водите са ок.Следващата седмица съм пак на преглед и следва кардио прегледа и разширените кръвни изследвания-след това  остава само ...раждането.Прочетох само последните 3-4 страници и виждам ,че повечето сте със сходни оплаквания-аз се наблюдавам и чакам да регистрирам нещо подобно,но напук на цялото ми тичане и заетост ,все още нямам оплаквания.Отивам да приготвям закуска,че малката ей сега ще се излюпи.Хубав ден на всички  и чакам с нетърпение новите попълнения от сладки бебоци в темата.

# 310
Добро утро и от мен момичета!
Първо да честитя на всички появили се на този свят бебета и на техните родители, да са живи и здрави, много да радват и да носят гордост на родителите си!

Сега да ви се оплача снощи имах доста силни контракции на през 25 мин. Засичах ги 1 час и половина, но реших да си легна и повече не съм ги засичала. След като си легнах усетих още 2, но не толкова силни и се успокой и съм заспала. Но през цялата нощ ме боли кръста и леко в дясно ниско долу корема. Но сега като ставам кръста си ме боли доста, а за корема ( вдясно) да не говорим, но болката е постоянна, не са контракции. Не знам какво да правя да се обадя ли на лекаря си или да почакам още малко да видя дали ще премине. Посъветвайте ме!

# 311
Добро утро и от мен

Аз пък нямам никакви оплаквания.Спя като пън,а баткото като го няма още по добре се наспивам.Ходя меря улиците всеки ден минавам по минимум 4 км.Та пия си кафето и излизам да си взема картините от рамкиране,а домашните неща и миенето на банята ще почакат,ама хич не ми е до тях.Цунки и хубав ден ви пожелавам  Hug
Но сега като ставам кръста си ме боли доста, а за корема ( вдясно) да не говорим, но болката е постоянна, не са контракции. Не знам какво да правя да се обадя ли на лекаря си или да почакам още малко да видя дали ще премине. Посъветвайте ме!
Аз бих пила arnica ch30 по 3 топчета 3 пъти през деня,но пък телефонно обаждане не е кой знае какво.Можеш да се обадиш за твое успокоение

# 312
Щъркелови вести:

Мама pebo има вече син. Малкият Радостин се е появил след спешно секцио вчера 30.03.2011г. в 22:30 часа - 3390г, 51см.

Да е жив и здрав малкия мъж, орисан с много късмет.  smile3525

# 313
Честито бебе Радостин!Както подсказва и името му- нека носи много радост на семейството си!

# 314
  • София
  Извинете, че така нахлувам в темичката, но има ли новини за мама Мони и Борис  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт