Отговори
# 405
Другата новина от вчера, открадната от мартенската тема:

"Имам си бебче Андрей, 4300гр, 52см. Безкрайно съм щастлива!Целувки и поздрави! Sussann"

# 406
  • Свиленград
Здравейте на всички, не знам на кой свят се намирам, деня и нощта са ми на едно.Благодаря на всички които са били с мен и с моите дечица.Честито на всички майки, нека малките им слънца да стоплят дните им.Моята малка Анастасия все още е в болница, слава на Бога само за да качи килограми.Малко ми е мъчно , но се опитвам да мисля за друго. Дамян запълва целия ми ден.В съобщението съм му объркала името и съм сложила едно "и" ,което не е там.
Имам въпрос към нашите консултантки, не ми стига кърмата, не може да се наяде с нея а след някой и друг ден ще ми трябва и за още едно бебче.Какво ли не опитвам, сега ми дадоха някакъв чай на Хип, ще пробвам и с него.Но ако можете и вие да ме посъветвате.А той малкия от биберона и шише не иска да пие.Търси си естественото.
Момичета как поддържате температурата в стаята на бебетата.Ние с мъжа ми сме винаги в спор дали му е студено или топло.Сега май ще трябва да потърся някакъв стаен термометър.Не мога повече да пиша чу се боен вик.Не знам кога ще се включа, но ще пиша подробно за раждането.

# 407
Здравейте и от мен! Докарахме работата до април, както се надявах! Ние сме за 04.04. Слава богу, малката се обърна пак с главата на долу. Сега стискам палци, да не се прояви съвсем на финала бащичко и пак да се обърне! С докторката се разбрахме, че я чакаме до 04.04 и ако не се яви доброволно, на 05.04 вече ще се срещнем!
За арниката - и аз пия арника монтана 9СН, като специално за вагинално раждане пия и caulophylum thalictroides 5 СН. Последното го пия веднъж на ден, като при започнало вагинално раждане, се пие през половин час. Хомеопатката ми каза, че го е давала и на други родилки  и били доволни. Ще видим при мен как ще е. Някой беше питал дали е късно да се почне - на мен докторката ми каза да ги почна около седмица преди раждането - доколкото може да се прогнозира подобно нещо.
А за еднократната помощ - толкова късно я платиха, защото Алекс получи гърчове след ваксината на 4 месеца и се почна един тримесечен кошмар. Слава богу в Турция овладяха нещата, после се почна  едно ходене по рехабилитации, едно чакане малко по-малко да се нормализират нещата. После пък пак забременах и се почна един спор какво ще правим, понеже цялата тая история се отрази много зле на двама ни, но сякаш мъжа ми по-трудно я понесе. Явно в началото откровенно го беше страх да не стане нещо подобно и с това бебе. И такива неща. И най-накрая се сетих, че от цялата работа, любимата държава ще си спести едни 600 лева. Та си подадох документите и ми ги изплатиха. Това впрочем е уникален случай в живота ми, понеже аз съм все в категорията, която има право само да плаща данъци и осигуровки, но никога не е в кръга на имащите право да получават от Държавата. Та сега се чудя какво да ги правя парите - ще взема да му ги внеса на влог и като стане на 18 да му кажа - ето това е всичко, на което си разчитал от държавата през живота си, другото е от мама и татко.
Стана много дълго.
Успех на всички мами и по-безболезнено раждане!

# 408
  • Sofia
Здравейте и от мен,

не съм писала напоследък, но тия дни ми е едно отпаднало, нямам настроение, май ме хваща параноя лека и така.

Но , днес е април и започва нашият месец!! Стискам палци на всички мами да родим здрави пролетни бебенца! А на всички, които вече гушкат рожбите си- много здраве им желая и хубави мигове с мъниците!

Стискам палци на малкия Бо и Мони Praynig

Мишела, моето секцио също е на 5, вече броя дните, май за друго трудно мисля вече, има си и минуси да си знаеш датата- и нито ми се чисти, нито оправя вече- 5 дни ще съм в болницата- таткото да сложи в ред къщата.Simple Smile

# 409
Добро утро,

С тези болнични е пълнааа лудница- аз отдавна се оптивам да си изчисля колко ще ми е майчинството, ама е толкова объркано,осигурявах се на две места..на различни суми , а с тези 18 месеца назад...
И намен ми е интересно кога ще ми преведат ..моя започва също от последния ден на февруари, но досега нямам лев преведен..
Ама то така е-ние майките нали сме предимство....та са решили, че нямаме нужда още от пари...
И миналия път беше същата обърквация с майчинството ми..но после след около половин година си влезна в нормалните граници и ги превеждаха редовно на помчти една и съща здата-дано този път се оправят малко по-бързичко..

Лек и слънчев ден! Simple Smile

# 410
Момичета,вижте този линк http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php
Надявам се да ви е от полза

# 411
Честити нови бебчета!

По принцип аз съм в болнични почти от началото на бременността и досега не съм имала проблеми. В нашата фирма документите се оправят в началото на месеца и за това бях спокойна, че болничния ми е от началото на март, но уви. Иначе имам регистрация в НОИ, та за това виждам, че няма никакво движение, изобщо няма инфо след 1 март. Добре че предвидливо съм си оставила достатъчно пари от последния превод за кредитите, които плащам. Това ми е най- големия проблем- да има за банката Simple Smile

# 412
bvl, този болничен се води отново първичен, защото е с причина на болестта бременност и диагноза Z34.0 - Наблюдение върху протичането на нормална първа бременност. Може за това да ти го бавят.

# 413
Честити нови попълнения! Да са живи и здрави!
Моят болничен е от 23.02 и е занесен в НОИ на 21.03,на 31.03 ми изплатиха 4 дни от февруари,а за март месец нямам никаква представа кога ще го изплатят,по принцип аз съм счетоводител и ги нося аз болничните в нашата фирма ,и ми е правило впечетление ,че когато един болничен влиза в 2 месеца ги изплащат през няколко дни,но не знам в моя случай дали ще чакат да занесе колегата ми декл1/6 на 20.04 и тогава ще ми изплатят остатъка за месец март,незнам каква им е логиката на Нои,аз си изчислих по колко ще получавам през този сайт http://www.osigurovki.info/MaternityCalculator.aspx  и първият превод беше едно към едно без изненади Peace

# 414
Да са честити бебоците на мама Пебо, мама Сюзан и мама Вели! Живи и здрави и скоро да се гушкат вкъщи!

Диди, явно и аз днес нещо съм станала с д-то нагоре, но след като изпратих ММ на работа и закусих съм му дръпнала един як сън чак до 12 та сега ми е едно замотано още Mr. Green.

Иначе ние приключихме с Голямото чистене, направо се разбихме за два дни, но майка ми и баба ми са безценни в това отношение и аз не се спрях де, та затова днес още съм като труп, но важното е че всичко е свършено. Сега само деня преди да отида към болницата щи си направя регулярното освежаване. Имам много за гладене, но днес като гледам няма да е - давам си го ден за мързелуване Mr. Green

Вадада, добре дошла вкъщи! Дано скоро да си вземете и принцеската! Това за температурата в стаите честно казано и мен живо ме вълнува от сега и не знам какво ще правим.

# 415
  • София
Честити ни нови бебчета!!! Да са живи и здрави, и всички покрай тях безкрайно щастливи!!!

# 416
Честит 1 Април!
ЧРД на новодошлите бебоци!

Не остана много! Както каза нашата бъдеща гледачка - няма бебе, останало в майка си Simple Smile) Mr. Green
Така, че вижда му се края Simple Smile) Peace

На мен доктора ми каза, че каквото има да става ще през другата седмица, но до тогава яко движение и никакво залежаване.  #2gunfire

# 417
  • Русе
Хоп, аз тъкмо се завръщам от консултация и с док щяхме да паднем, бебата ПАК се е обърнала с главата нагоре, той чак неможа да повярва миналата седмица беше наобратно, голяма акробатка ще излезе  Joy

# 418
  • Пловдив
Вадада - температурата в стаите никога не е била по-висока от 25градуса . 24-25С я правехме когато ссе готвешме за банята и за да не го пресечем все пак като го съблечем малкия, иначе 20-22С сме поддържали, общо взето както на теб ти е добре плюс един кат дрешки още до към 5-6 месец (доколкото знам тогава се саморегулира телесната температура и можеш да го обличаш така, както себе си).
Честити момченца на Meleean и Sussann!!!   bouquet
delilah_qk, и аз утре съм от 11  Peace
Както си и мислех нямаше как да се засечем - прегледа ми мина доста бързо и отпред не чакаше никой... Общо взето резултата е следния:По този ехограф бебо е към 3055г, всичко край него било нормално, плацента и води в норма (каквото и да значи това), пулс 130 (предния път май беше 120 и този път като попитах какви са нормите 120-160). Преглед за разкритие - никакво ,омекнала шийка на матката и леко скъсена, бебо обаче не бил слязъл много надолу както съм си мислила аз и изобщо не сме чакали включване скоро  Shocked
Тия болки ниско в кръста и в корема били нормални - от разтягане на връзки, сухожилия , мускули и т.н., да съм мислила за раждане чак като почнели контракции. Учуди се, че са ми изписали Но-шпа за още една седмица- каза да го спирам, а да си пия желязото, до раждането(нищо че съм с хемоглобин 116), Гинепрала и Магнезия пък до средата на следващата седмица. На въпроса ми до кога да се пазя повечко - до средата пак на следващата седмица, тое на 38гс.
Иначе е сигурно ,че ще си ходя да раждам без уговорка - не поемал ангажимент, ако не е наблюдавал цялата бременост, а пък аз съм ходила само два пъти дотук, като гледам  повече няма и да има. Днес реших, че спирам да го мисля изобщо, като ще излиза да излиза- нали съм в 9я вече. Само се изнервям с тия прегледи , а и нищо особено не ми казват. Ще си пия хаповете още малко и ще си чакам- предполагам ще ми е по-спокойно като не мисля за лекари, така или иначе явно няма да мога да разчитам на никой конкретен.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30379.0 - интересна темичка за развитието на бебето, може да ви е интересна!

# 419
Момичета, позволявам си да ви постна инфо за хомеопатия при раждане и кърмене от справочника, който аз използвам Simple Smile:

ПС: ръкописния надпис съм си го добавила след съвети на неонатолог и акушер.

Общи условия

Активация на акаунт