Отговори
# 420
И ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ Hug! Да са здрави, кротички и полушни, да наддават добре и бързо възстановяване на техните майчета !!!

# 421
  • Сопот, Пловдив
Честити бебенца на мама Вели и Сюзан!    bouquet    bouquet

# 422
Честити момченца на мама Пебо,Вели и Сюзан!

Ние сме си 2в1 и надявам се така да се задържим още 2 седмици.

# 423
За температурата,когато Джо се е родил през март,нашата педиатърка ни посъветва да поддържаме 18 градуса и при къпане не повече от 25.Без стаен термометър няма как да знаете.Купете си!Доколкото знам новородени не могат да регулират температурата си.Не сме имали проблеми със здравето.И сега все му е горещо,в детската градина вечно по къс ръкав през зимата.Аз мисля това е по-добър вариант.Най-големия го изнежихме и страда до сега.
За болнични. Доколкото ми е верна информация ,а информатора ми е сигурен  Wink,една мама от нашата тема,предполагам ще се включи скоро.За тебе мила,ти си знаеш   bouquet.Болничните се изплащат от НОИ два пъти в месеца.На 5 и 25 число,в дните вторник и четвъртъкТоест ако е вторник и не е 5 ще е някъде около.Всичко зависи кога ще го занесе работодателя. А те от своя страна имат също график.Аз официално взимам от две места.От 22 февруари съм в 45-дневен.От едното място са ми изплатени 5 дни,от другото все още не.Понеже 25 беше събота,та ми преведоха парите на 29 март вторник.
Бебета започнаха,честито! newsm51
А аз съм яхнала метлата от сутринта afwitch,излизах къщата за пореден път,очаквам гости.
Ленито ,мерси още веднъж,ще го погледна довечера.Прощавам ти.  Wink Laughing

# 424
Gigi_vn

Мислиш ли, че имаш нужда от всичката тази химия?!

# 425
БЕБЕТО МИ Е СЕДАЛИЩНО ,миналата седмица беше както трябва ,понеже вече сме доста големи ,ми казаха че секциото е най добрия вариант. Sick
Сега отивам да се уговарям с един лекар за секцио.

# 426
  • Русе
БЕБЕТО МИ Е СЕДАЛИЩНО ,миналата седмица беше както трябва ,понеже вече сме доста големи ,ми казаха че секциото е най добрия вариант. Sick
Сега отивам да се уговарям с един лекар за секцио.
Честито, добре дошла в клуба  Joy Явно русенчетата не им се стоо с главата надолу  Joy
Честити бебенца на мама Пебо,Вели и Сюзан! Да са живи и здрави  Hug

# 427
  • Варна
Хоп и аз тук! Честит 1-ви април - още никого не съм излъгала и май няма и да успея... Wink
Честито и тук на новите мами!

Щях да напиша, че днес официално влизаме в 9-я месец с моя бебок, обаче истината е, че само аз влизам, при днешния преглед се оказва, че той си отговаря на 33 седмица...а уж изоставаше само 1 седмица досега. Sad За 3 седмици и половина е качил нищо и никакви 500 гр. (сега е 2100 гр. според ехографа), а аз за този период качих 3 кила! Няма справедливост! Naughty Иначе уж е добре, тоновете са ОК, главичката му е максимално ниско (както си я и усещах де).

Заради постоянните ми (вече супер редовни и не съвсем подготвителни според док) контракции, си спечелих и вагинален преглед...  Sick Хубавите новини са, че разкритие нямам, водите са достатъчно засега, плацентата е ОК и няма причина бебо да не си расте...

Док обаче не ще да обещае нищо заради проклетите контракции, били си сериозни и въпреки добрите предпоставки да си стои вътре, можел да тръгне всеки момент заради тях. Confused Та продължавам да си пия 3х2 магнезий и 4х1/2 гинипрал още една седмица. После - каквото сабя покаже.

От всичкото нагоре тазът ми изобщо не се е разширил?!  #Crazy Беше си 19 и сега е 19, при норма 20... Тумбачето е с обиколка 90 см. Казаха, ако станело бебето повече от 2500 гр. трудна работа да се класирам за нормално, но зависело пак от главичката на бебока.

И така - честит ми 9-ти месец, ама нещо не мога да му се зарадвам! Tired

# 428
добър ден от мен и честито на новите бебета да радват много мама и тати!!! моето бебе пък неиска да излиза още а аз вече нямам търпение на 5-ти ако не се е родило ще ходя до АГ-то на преглед но се притеснявам да не го пренося и дано да си стои със главичката надолу защото ми казаха че ако имаш татуировка на кръста немогат да ти бият упоика за секцио вярно ле е това това го знам от мои приятелки но реших да се допитам до вас Hug

# 429
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте, момичета! Честит ни април - ето, че дойде и най-чаканият месец!  Grinning
Честити рожби на мама реbо, Велито и Sussan!
Честито прибиране вкъщи и на мамите с бебоци!
След прегледа ми докторът предположи, че бебо няма да излезе до 10.04 - ха, да видим, само по размерите на главата върви малко по-голям, пък дано не ме измъчи много като тръгне да излиза.
Аз днес съм много доволна от покупката си - сутиен за кърмене на Тriumf, пасна ми от раз.  Wink
Труфел - не се безпокой, бебчо е добре, може да е само по-фин и ще мине по-лесно през таза ти, а и щом си влезнала в месеца си няма нужда от толкова много лекарства, айде още седмичка нека да постои, после му е позволено да излиза. Не е и сигурно колко верни са мерките по ехограф, а за да расте бебето знам, че се ядат много белтъчини. Ти с това финно телце нямаш място за оплакване от качени килограми! Wink  Peace
Радвайте се на пълните коремите за последно и дано се оправи времето вече за по-дълги разходки!
Леко раждане на тези, на които им предстои!
Прегръдки  Hug

# 430
mishelaa Браво на теб, ние пък уж щяхме да имаме баба под ръка да гледа баткото докато тръгне на 11 април на ясла и тя се наложи спешно до отиде на друго място - където положението е доста по-сериозно (за което се моля с две ръце нещата да се оправят бързо).Та нашият татко и Ники ще се гледат сами докато мама е в болницата. Аз ще влизам в понеделник (4-ти), но е възможно и мен да плануват за 5-ти. (Дай Боже).
Честито за новите ни бебоци.

# 431
Gigi_vn

Мислиш ли, че имаш нужда от всичката тази химия?!

Май не съм била точна и ясна:). Не приемам всичко изброено а и няма как да стане Simple Smile!
Само давам информация, за този който се интересува, а хомеопатията не бих нарекла точно химия Simple Smile! От няколко години използвам справочника при проблеми (това е само малка част от съдържанието му) и съм доволна! Ако съм станала досадна на някого моля да бъда извинена!

ПС: Специално приема на бриония алба- латинското име на тиквата (описаното от мен на предпоследната снимка) много ми беше помогнал, когато преди време имах проблем със  запушване на на млечните канали и количеството кърма.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 17:00 от Gigi_vn

# 432
Trufel, на мен днес също ми казаха, че изостава с 3 седмици по размера на крачето, а до миналата - само с 1 както при теб, при което се притесних сериозно.. много се надявам ехографа да бърка  Confused
Освен това, околоплодните води били в повечко, можело да се очаква преждевременно раждане. Сега стоя тук и ми е супер гадно... Sad
deliah_qk, днес питах Бачуров, каза, че мога да звъня по всяко време  след като е поел ангажимента.

# 433
Trufel,
реших да пиша за пръв път по темата заради теб. Чета редовно от няколко седмици, но понеже с теб сме долу-горе в същия пояс на терзания по време на бременност... Мила, не се притеснявай толкова. Аз съм със същия "проблем". Бременна съм с момиченце в 36 г.с. От около 2 седмици съм на активна почивка у дома, за да наддава повече малката. Доктора ми се притесняваше за околоплодните води, но не - те са си ок и какво ли не още ме разпитва, докато накрая не стана ясно, че просто малката ще си дойде фина и всичко идва от там, че се е метнала на мен (аз съм била малко бебе). Може би това е единственото логично обяснение. Знае ли човек.
Докато не останах у дома да си почивам в леглото, не бях разбрала колко всъщност имам нужда от това. И да ти кажа ефект има - малката от 1980 грама в 34 г.с сега е 2350 гр. в 36 г.с. Растежа не е кой знае колко, но все пак за човек, който обожава движението като мен напредъка си е напредък.
Почивай си, хапвай си хубава храна (избягвай вредните пържени храни) и се пълни с мечти и положителни емоции. Ще родиш просто фин младеж!  Hug

# 434
  • sofia
Да се разпиша и аз днес.
Честито на новите мамчета и техните бебенца!
Trufel ,lady1, с първата бременност също ми казаха, че бебето изоставало с повече от 2 седмици като го мериха с ехографа. Всъщност си се роди почти на термин, но по-дребен. Беше 2850 и 48 см., но и аз съм била толкова като съм се родила - ген какво да правиш. Просто ще си имате по-фини бебенца. Моят юнак сега си е с размерите на всяко средностатистическо 8 годишно момче.
lady1, специално за многото околоплодни води - аз съм така и с двете бременности. Едва сега вече ми намаляха на горна граница. И двата пъти ме плашиха, че ще родя преждевременно. Е, не се случи. Първия път беше 4 дни преди термин, а сега - вече съм 40-та седмица - значи пак не познаха.
Та след всичко изписано от мен да ви кажа - не се притеснявайте.

Общи условия

Активация на акаунт