Отговори
# 540
Честити сладки бебенца на Мирта и Ася,да са ви живи и здрави,и много да ви радват!
Вети,благодаря за разказа,много позитивен!
kroelahai,успех утре,стискам палци да мине леко и да си гушнеш бебчето!

Аз вече пренасям Rolling Eyes,наистина става досадно всеки да те пита "още ли не си родила?"....Бебка си рита в корема,стои си високо и въобще не и се излиза.Явно чака да се оправи времето и да се роди в слънчев ден.
Лека вечер и да се наспите,че при мен е много труден този процес.  bouquet

# 541
Честити бебчета и на asq81  newsm44 Да са живи и здрави и само радости да ви носят. Бързо възстановяване на мама    bouquet

Страхотни новини днес Simple Smile Браво,утре очакваме двойно   bouquet

Аз днес го раздавам нощна птица  Joy Гледах досега един филм и хич не ми се спи,даже не знам ако легна ще успея ли да заспя.

Хайде,бягам и до утре(днес) в очакване на още такива прекрасни новини

# 542
Надиту, не се шашкай... Айде на 5-ти да раждаш, да сме си дружки (нали и ти в Окръжна...)

На всички, които отиват за секцио - днес, утре и т.н. - леко раждане... Аз тотално вече изгубих бройката, а след седмица като се върнем с беба, ЖЗ, кой знае още колко мами ще са се обебили  Heart Eyes

Доста по-спокойно ми е от предния път...приготвих багажа, само майка ми се суети около мен, ще кажеш, че в Сибир ще ме праща. А баба ми вече планира какви супички щяла да ми сготви...
Предполагам, че и цялото родилно знае, че на 5-ти отивам да раждам... - старшата е позната на леля ми, някаква друга акушерка - позната на друга леля, аз имам уговорка с завеждащ отделението... Изобщо конспирацията е пълна  Mr. Green

# 543
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА АСЯ И МИРТА ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!ВЕТИ - newsm10Аз вече се предадох,когато дойде бебето тогава,все си мислех че ще е по рано ама не...Лек ден на всички!

# 544
Добро утро!
Още една безсънна нощ  smile3507,но и аз като Диди вече съм свикнала.
Наталия и Петя благодаря за инфото.Отидох до Медстом в края на сметка и останах доволна.Работят със здравна каса без събота и неделя,ако някой му се наложи да знае.Има и детска стоматология,но за там часовете са за два месеца са попълнени.
Имаме си щърбатко в къщи,много е смешен и феята на зъбките ни посети и остави парички  Mr. Green.Иначе зъбчето предното го изкърти инцедентно Джо,но сега вече всичко е наред.
За НОИ,който е получил за февруари,сега на 5 ще получи за целия март.Има информация в сайта и начисления.Понеже от второто работно място нямах изплатени за февруари и сега нямам и за март.Но от първото ще се опаричвам. smile3508
За преносването,хич не е приятно.Всички деца са ми преносени.Най-големия с 4 дни.Средния с 10 и малкия с 10.И сега ще е същото май.Обаче си спомням всяка нощ лягам с мисълта и страх,дали няма да е тази нощ събитието и така цели 10 дена.Тази нощ и до края все ще е така,станала съм поне 20 пъти и пъшкам и охкам като телна крава.Не мога да се понасям вече.

Честито ни бебчета Емил,Спас и Иван!За техните майчета   bouquet!
Незнам какво друго щях да пиша.
Хубав ден!И леко раждане  който ще ражда днес.

# 545
Добро утро момичета,май тая 39 седмица ми става любима,спя като пън,нищо не ме боли,даже и Марти спря да ме рита през нощта,май хич не му се излиза,а и аз не давам зор,когато тогава,вече мина момента когато се молех да вляза поне един ден в 9-тия...биг мама,аз по принцип винаги пращам приятелките си в Стоматологичния факултет,когато е за дете,но събота и неделя там няма никой,радвам се,че всичко е наред,аз водих в понеделник една девойка с разбити предни зъби...пясъчника се оказал прекалено близо до пързалката,но и се размина,няма да ходи без зъбчета,това ни чака всички отсега нататък,трябва да сме готови за всичко,дано да си отгледаме спокойно децата,но искам да пожелая на всички мами да успяват да запазват самообладание в трудни моменти,защото само така ще могат да реагират адекватно.Дотук с философските размисли и страсти,навън грее слънце и ви желая страхотен ден,успех на планираните за днес за секцио мами,а и на непланираните...  smile3503

# 546
Добро утро. Изобщо не можах да спя. Легнах си уж към 2 и нещо и до 4ч гледах тв,а след това се почна кошмарът. Не ми достигаше въздух,не можех да дишам...и сега съм така и се притеснявам. Някой има ли представа от какво може да е това? Просто не мога спокойно да си поема въздух и се напрягам newsm78 ooooh!

# 547
  • Пловдив
brown_eyes - обади се на АГто ти според мен- на мен не ми се е случвало и нямам и бегла представа от какво можеш да се чувстваш така ,но пък продължава доста време и за да чакаш само  Peace
Момичета, като се скофтя нещо като вчера разглеждам снимките на родените вече бебоци и ми става хубаво на душата- радвайте им се и ги гушкайте мамите, толкова са сладки!  Crazy

# 548
 Добро утро  и от мен!И не мислете,че сега ставам.И аз съм от ненаспалите се.До 3ч бях с регулярни контракции на 5 мин,та даже и напъни и изведнъж изчезнаха,както се бяха появили.сега съм ок без нито една контракцийка. Grinning

Честити синчета на Мирта и Ася!Да са ви живи и здрави много да ви радват!

Деси не мисля,че ще има някакво последствие върху бебето,щом инфекцията е била още в 34г.с. ,а и не е била влагалищна.Спокойно,всичко ще е наред.Просто лекарите искат да се презастраховат,което е добре.
Биг мама Джо ни изпревари с зъбчето.На Рони от лятото и се клатят 2.Едното вече доста,но не е за вадене все още.Всеки ден го клатим и чакаме с нетърпение Феята на Зъбчетата. Mr. Green

# 549
Добър ден... прекрасен се очертава ... поне метеорологично Simple Smile

Честити ни бебчета Simple Smile А Ася се чудеше да си чака ли датата ... те бебоците друго си наумили Simple Smile

И аз от снощи съм в отбора с болките ... леки, като менструални .... и "тапата" тръгна ... та така ... всичко ми изхвърча от главата ... само скокнах и приготвих багажа за болницата, че всичко беше по различните краища на къщата .. сега поне са на купчина Simple Smile

Остава сега и нашите да успеят да пристигнат ... ще бъде голямо шоу ако взема да родя утре докато пътуват Wink ама няма .... от снощи му обяснявам на бебо, че има да поседи още няколко дена ... Simple Smile

Тука ми пеят едни птички .... прекрасно ....

Дали да се престраша за една разходка, въпреки че ме наболява?

# 550
Елил излез се разходи спокойно,но по-близо до вкъщи.Така поне по-лесно ще родиш и по-бързо ще стане разкритието.Стискам ти палци!

# 551
Здравейте и от мен! Според вас възможно ли е да се пропусне усещането от контракциите, когато са на 30 минути и да започнат да се чувстват, едва когато са на 5-10 мин?

# 552
Възможно е да започнат направо на 5 мин,както се случи при мен първия път.До половин час,ако не и по-малко,бяха на 3мин.

# 553
Деси, и мен едни такива мисли ми се завъртяха в главата ... от снощи ... Simple Smile
Сигурно може ... а виж Вети как почти без да разбере Simple Smile родила Simple Smile

А за болничния - моя предаден на НОИ на 23.03.2011 (според тяхната система) иначе от 28.02 не съм на работа. Статуса му е че се обработва ... и още нямам превод ... та и аз съм в очакване.

# 554
Иначе,ние имаме малък проблем и Имам въпрос към ЛЛЛ:Днес Елица цял ден отказва да яде.Сутринта като я сложих на гърда,започна да пищи,да си дърпа главата назад,да се върти и не пожела да яде...И цял ден е така,вече много се притеснявам,принудих се да се изцедя и да пробвам да й дам с шише,но и така отказа да яде...Постоянно се опитвам да я накарам да суче,но не става...Не иска да засуче и пищи истерично като я сложа на гърда....Вече съм доста притеснена,защото не е яла цял ден... Cry

Екатерина, можеш ли да споделиш имаше ли нещо различно в ежедневието ви предишните дни? Много нови хора или емоции? Възможно ли е да се е изплашила от нещо или нещо свързано с процесът на кърмене да и е причинило моментен дискомфорт?
Възможно ли е нослето на Елица да е запушено или да я боли ушенце, нещо в устенцата също? Как се държи тя като цяло? Вариант ли е да посетите педиатъра по-рано за да я погледне?

Би могла да опиташ да предлагаш гърдата на Елица когато е в полусън. Много бебета, които по някаква причина се дърпат от гърда (когато не става въпрос за болка) сучат доста по-успешно докато са сънени или дори докато спят. Също би могла да опиташ дали ще сработи при вас кърмене в спокойна, затъмнена стая. Друго, което помага на много майки в подобна ситуация е да кърмят бебетата си докато се разхождат, може да е удачен вариант да използваш слинг (би могла да си направиш приложен вариант, ако нямаш наличен или да вземеш от някой). Ритмичното подрусване от ходенето успокоява бебетата и те засукват по-охотно.
Много майки споделят, че в такива моменти засукването се получава по-успешно ако сменят позите на кърмене, ако кърмят в различна от досегашната поза. Ако до сега си кърмила в поза люлка, пробвай в по-изправена поза (на нейното тяло) или легнала настрани, в биологичната поза.

Ако се случва пак да не се получава засукването, би могла да опиташ хранене по алтернативен на шишето метод. Би могла да опиташ с лъжичка, [urlhttp://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=cup_feeding.mp4]чашка[/url], спринцовка.

Ето няколко статии, които може да са ти полезни:
Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?
Кърмаческа стачка
[urlhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24244.0]Хранене с чашка[/url]

Пиши пак как сте  Peace

Общи условия

Активация на акаунт