Отговори
# 660
BVL,
болничен за март получаваш след 25 април - когато се начислят (и преведат) заплатите на фирмата както си му е реда с подаване на декларация 1. Предполагам, че ако имаш и ПИН за достъп в сайта на НОИ можеш след 25 да видиш дали болничния ти е излязъл там като представен документ. И аз чакам да погледна, защото ми е интересно какво ще се случва и как се проверява и какво ли не още. След като болничния е с дата 1ви март за сега нямаш проблем. Днес и аз се зачетох по тия въпроси, защото ми бяха много неясни. Няма как да се вземе болничен предварително - преди подаването на декларация 1 от работодателя.
Също така четох в някои от счетоводните форуми, че срока, в който служителя трябва да предаде болничния лист на работодателя е два работни дни от издаването му. Санкция няма ако се забавим, но си е изцяло в наш интерес, защото евентуално наше забавяне води до много главоболия за счетоводителя и забавяне на изплащането на болничните (коригират се всички документи на фирмата, представяни пред НОИ). Единственото, което трябва да ни касае (ако работодателите ни са коректни) е просто да си даваме болничните навреме - колкото се може по-рано.
Не ги знам тия хора как се оправят с тая бумащина...

# 661
Здравейте момичета и от мен!

Честито на новите ни бебочета и на техните близки! Нека се обичат моного!!! Simple Smile

И на мен също ми омръзна да чакам, това е най-гадната част май-всичко друго се търпи,ама това незнание кога и как ще стане може да побърка човек...
Иначе традиционните неща са налице- киселини, безсъние и не успяване на намиране на удобна поза по никакъв начин...

На всичкото отгоре дъщеря ми има рожден ден следващия понеделник и нищо не мога да организирам , защото нямам идея до тогава какво ще стане , и ми е супер гадно ,че ще бъде пренебрегната..остава варианта да и празнуваме рождения ден със закъснение..което пак не мога да определя ..и май от това се чувствам доста кофти..

Утре съм на консултации и запис-да видим какво става...има ли шанс да излиза бебока вече...

Оставям ви засега..по-късно пак ще гледам да се включа..

Приятна и спокойна  вечер !

# 662
На мама Le Soleil честит Преслав, Честита Ралица на мама Sosmy, на мама kroelahai честит  юнак,asq81 честити ти юначета и на теб! Да са ви живи и здрави бебенцата и много да ви радват!
Мамчета имаме някакви секрети на едното оченце, които мажем с кърма по съвет на педи, но не ни минават вече втори ден. Някакви идеи какво да правим и с какво да мажем?
Ние днес си взехме акта за раждане и вече си имаме ЕГН  newsm68 Много ми е странно с тази четворка, но..... Сега мама трябва да се стегне и да отиде до социалните, за да пусне документите за еднократната помощ. Срокът беше едномесечен нали така?
А сега ще видим каква нощ ще изкараме, че Жорко днес е много неспокоен  #Crazy
Трюфелче, аз носих помпата, но не мога да каже, че ми потрябва особено, така че си прецени - пос - скоро ще ти е пълнеж на сака Simple Smile
Лека от нас и до скоро, чакаме новини за още бебчета - хайде какво се мотаят  hahaha

# 663
морнинг.глори, благодаря за инфото.
Като се замисля, че тази нощ ще ни е последна вечер без бебче вкъщи и ми става много странно. Утре по това време вече ще съм в болницата...гладна и жадна. Да му се не види и яденето не ми излиза от главата, както и безводието- сега пия по 3 литра вода и цяла нощ също пия. Но да се надявам, че ще издържа Simple Smile
След няколко дни на покой днес пак имам ужасни киселини.
Мъжа ми и той вече се е напрегнал много, всъщност повече от мен. До снощи като ставах през нощта не ми обръщаше внимание, а тази нощ подскачаше при всяко мое помръдване  Simple Smile

# 664
Леле колко много бебета изпуснах. ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА ВСИЧКИ МАМИ. МНОГО ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ ДЕЧИЦА ДА ПОРАСТНАТ.

Аз вече съм магистър. Благодаря на моето бебче, че ме изчака. Много съм доволна, че ми падна тази тежест, защото си я нося трета година вече. Сега само мога да чакам и да се размотавам. В тази връзка какво ще кажете неродилите мами от София за една срещичка на кафенце в Сряда към 10 часа?

# 665
  • София
Честити синове на мама kroelahai на мама mnogo_vkusna*!!! Здрави и много щастливи!!!  Hug Hug Hug

# 666
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед,всичко е наред,даже според АГ имам 2.5-3см разкритие Simple Smile Гледа ме вагинално и ме прокърви. Каза,че е нормално,но нормално ли е още да ми тече кръв? Лека е,но я има.  newsm78
Иначе..момата се е смъкнала по-надолу,главичката била доста надолу...и с това разкритие...аз много се надявам тази седмица да настъпи моментът  newsm68, но АГто не пожела да се ангажира с мнение дали скоро ще започне родилния процес,но аз все си мисля,че ще е тази седмица.

Имам,обаче,проблем. Заболя ме гърло преди 10мин. И усещам,че доста скоростно се увеличава болката,пия вече втори чай,надявам се да има ефект,че иначе не знам   ooooh!

Забравих - ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА mnogo_vkusna да е живо и здраво детенце и да носи много радости вкъщи

# 667
Аз вече съм магистър. Благодаря на моето бебче, че ме изчака. Много съм доволна, че ми падна тази тежест, защото си я нося трета година вече. Сега само мога да чакам и да се размотавам. В тази връзка какво ще кажете неродилите мами от София за една срещичка на кафенце в Сряда към 10 часа?
Ще черпиш ли? newsm47
Поздравления  smile3501
Честито на мама Le Soleil ,на мама Sosmy, на мама kroelahaiна мама mnogo_vkusna*. Да са ви живи и здрави бебенцата и много да ви радват!  bouquet
Лека нощ от мен,от днес започнах Арника,да видим дали ще има подобрения и ще имам здрав сън.

# 668

Една щъркелска вест за лека нощ  stork-boy

Днес в 19.42 ч. мама Kuester се срещна с бебе Филип (3,100 кг, 50 см)!Раждането е минало нормално, с епидурална упойка и само с външни разкъсвания. Мама изпраща поздрави и желае късмет на всички!

А аз им желая най-вълшебните мигове да предстоят и да им донесат само любов и радост!

# 669
Честито, да е жив и здрав Филип и всички останали бебета, които вече поздравих във Фейсбук, но и тук да се разпиша - Да са ви живи и здрави и много да ви радват!!!

# 670
МОже ли някоя от мамите с медицински познания да ми обясни какво значи положителен тест на Thomas и това проблем ли е?

# 671
  • Пловдив
На всичкото отгоре дъщеря ми има рожден ден следващия понеделник и нищо не мога да организирам , защото нямам идея до тогава какво ще стане , и ми е супер гадно ,че ще бъде пренебрегната..остава варианта да и празнуваме рождения ден със закъснение..което пак не мога да определя ..и май от това се чувствам доста кофти..
И аз съм с този проблем - термина ми е на 25ти април, а баткото е роден на 19ти. Колкото и да мисля резервни варианти май все ще си чакаме да се роди бебока и после д апразнуваме РД на баткото - кофтито в този случай е, че с новородено бебе не бих поканила толкова много хора, както ми се искаше (приятелите с децата ще отпаднат, не само като бройка ще ми дойде в повече организацията, а и ще стане прекалено шумно и превъзбуждащо за толкова малко бебе, пък и многото хора събрани на едно място си водят и до по-висок риск от принасяне на някой вирус вкъщи). С таткото стигнахме д оизвода- празнуваме рождения ден съботата след изписването само с бабите , дядовците, лелите и кумовете, без да се вманиячаваме в организацията. Само за тортатат ми е притеснено, че исках тази година да е на тема която го вълнува, ама ако не успеем ще му сложим някой кола отгоре и на обикновена торта и пак ще се зарадва, знам си го аз!  Whistling Дано се наредят нещата така,че да не се чувстват пренебрегнати по-големите заради бебоците  Hug
bvl - стискам ти палчета за утре, глада и жаждата ще си струват колкото и да ти е трудно, мъника ще оправи всичко като се появи!Таткото не мога да си представя как се притеснява - ММ не знае кога ще е момента и като че това го пази от притеснението, ако му кажа утре ще е  и сигурно ще му е само това в главата! Той и сега като изохкам само пита притеснено " какво става"  hahaha
brown_eyes - като че момента приближава  Crazy Защо не прибавиш и мед към лечението - само топлото за гърлото незнам дали ще свърши работа... хапвай по някоя лъжичка като те стегне, ще те облекчи , а и все пак има антисептичен ефект.  Peace
Иначе за болничните ми е болна тема - моя работодател внася декларация 1 до 10то число на следащия месец от месеца , за който са изплатени заплатите- т.е. моя болничен, издаден на 11март ще бъде предаден едва към 10то число на м.май ако се не лъжа, а пък и докато го изчислят и преведат...  ooooh! Добре,че е заплатата на ММ  Blush Аз и сега си получавам майчинството спрямо декларация 1 на работодателя и сега тепърва си чакам паричките за м. Февруари, такава закъсвация се получава на моменти докато дойдат паричките на някой от двамата... мамите , които работят във фирми с такава политика могат да го имат в предвид, да не остават разочаровани в последния момент като мен. Peace
Страхотна новина за преди лягане -   bouquet да е честит Филип на мама Kuester!!!  newsm32 [/size]

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 00:37 от delilah_qk

# 672
Упълномощен съм да ви съобщя, че в неделя, 03.04. ни се роди бебе НияSimple Smile  Heart Eyes

Мама и Ния са добре.  Simple Smile

# 673
  • Сопот, Пловдив
Да са живи и здрави бебе Филип на мама Kuester и бебе Ния на мама madlene !!!  1stroller   1stroller

# 674
  • Пловдив
Упълномощен съм да ви съобщя, че в неделя, 03.04. ни се роди бебе НияSimple Smile  Heart Eyes
Мама и Ния са добре.  Simple Smile
  bouquet Честито на щастливия татко - все по-добре да се чувстват мама и бебче и скоро да се гушкате вкъщи!!!   bouquet
Тъкмо си мислех, че новините за днес са свършили ама да погледана все пак и то- още една чудесна новина!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт