Отговори
# 180
Здравейте момичета!
Ето ме и мен. Hug
Цитат
big mamma, не знам   До колкото тя ми е казвала води раждания в Шейново. Едва ли е тя, може би просто съвпадение. А ти взе ли си всичко от нея? Как са ръчичките? Пусна ли антитела вече?

Съвпадение не е тя.
Току-що се връщам от консултация.Олекнах със 70 лева ooooh!Тя като почна да ми пише направлението се шашна ,че хич не съм редовна със изследвания та днес и утре трябва да направя всичко.Обаче аз нямам вина/от една страна/,но тя ме обвини мен,особенно за кръвна група и антитела.И се притесни  като разбра че ще раждам в Тина Киркова,защото в момента не била с тях в добри отношения.А всичките пациентки са й били с изрядни документи,та само аз не съм била и как е станало това незнаела.И да й обещая да не раждам докато не станат всичките изследвания готови.99 кг.съм със скъсена шийка, но без разкритие,3 степен зрялост на плацентата.
Иначе да се отчета,според нейните думи бебето нямало да е повече от 3.500 макар че по замерването на бедрото 7 и 7 излиза че е по-голямо и след замерването на таза ми каза че щяла да съм го родя за 40 минути.Дай боже.
Викам:" гледай за сливи"  Mr. Green а тя:"какви сливи,1 килограм топки." Laughing
Та май можете да ме пишете към отбора на мъжките майки,а аз да се настройвам,стига съм се надявала.

Най-накрая Петя се завърна и да ви я похваля.Готова е на 100% за раждане,остава само да чака,като гледам има бая да си почака.Ето това се казва оправна булка.Не като мен,аз започнах отдавна подготовката,но все още не съм готова на 100%.Имам още дреболии да се докупуват а и документите и багажа за болница.И гледай пак да не изчезнеш.
Това е от мен засега.  bouquet

# 181
Да е жив и здрав бебко на Мама Малката Мирелка!

Да се разпиша след срещата с доктора - госпожицата е 1300% госпожица Mr. Green и вече е 2800 гр., храни се и расте добре, което си личи по огрооомния ми корем и плува в голям басейн Mr. Green Все още си е седалищно. Освен това си имаме и дата за срещата вече, въпреки че на мен ми се струва много далече, а нямам никакво тъпрение. Тъй като моя доктор всеки път пуска и 4д-то да я гледаме днес си пролича супер ясно, че е с като на майка си устните Flutter и баща и каза, че щом като доктора бил 1300% сигурен че е момиче, той пък бил вече 1300% сигурен, че щяла да остане стара мома Joy

Давайте идей какво да правя, защото въпреки супер редовното мазане с какви ли не олиа, уж все скъпи и хубави съм се нацепила зверски и ме е страх че до секциото корема ми ще е стрия до стрия... smile3511

Галка, успех мила - аз нямам идея какво трябва да се прави, но ти съчувствам много...да се призная мен лично от този момент много ме е страх.

Вети, добре дошла! Очакваме снимки на принцесата и разказчето за всички, на които това ни предстои.

# 182
Ходенето в планината не е проблем , на седмият ден се качихме за първи път за да изведем бебока на една близка вила . После и двете ми деца са отгледани в една безумно красива местност в Родопите намираща се по високо от Пампорово Simple Smile
А и каква е разликата от постепенно качване в планината и летене със самолет - четох че няма никакъв проблем - кърмене само изисква за да не заглъхват ушите .

Ей , обаче като стана топло - що бебета се народиха , сега позаваля и решиха да изчакват пак  Mr. Green
Иначе честито на престрашилите се бебоци , добре дошли , много да слушат и радват близките си  Hug

Моят корем не търпи кой знае колко дълги разходки - веднага се започва с контракцийки. Днескашната разходка беше много по кратка поради тази прина - предпочитам да се разтъпквам и да има каде да се поотпусна отвреме навреме , затова врътнах обратно към къщи .

РЕМИ и аз с първата бременнсот давах луди пари за мазила и пак станах в деветият месец като тигър , гледай да не се депресираш после , аз години наред не посмях да се покажа нито на плаж нито на басейн. Просто прекалено гордост ... но с годините възприех и тялото си такова каквото е и осъзнах важните неща , даже мислех че съм наказана / много харесвах кадифената си гладка кожа и тези стрии ми дойдоха като бич/
Успях да ги поприкрия с годините с много естествено хранене и естествени масла / шия , сусамово ,зехтин ... каквото ям мажа Simple Smile загладиха се доста и можа да кажа че пак малко се възгорях  Rolling Eyes /

# 183
И аз да се отчета. Чакам си вкъщи момента и се приготвям по малко. Вчера вечерта и днес следобяд обаче ми се гади, нещо като в началото на бременността. Имате ли и вие такива симптоми? Пих Деган преди малко и се надявам да ми мине. Но се чудя дали е нормално? В петък съм на ЖК и ще питам...

# 184
Честито бебче  на Мама Малката Мирелка! Да ти е живо и здраво и много да слушка.
Вярно че като се развали времето и бебчетата спряха да излизат,ами на кой му се ражда в това студено и мрачно време.Напълно ги разбирам дребосъчетата,и аз да съм и аз ще чакам.
Аз днес не съм излизала цял ден,само около печката се въртя.Сготвих свинско с кисело зеле и ориз,а за десерт направих сладкиш Негърче,за първи път го правя ама май се получи.Довечера като се прибере нашия тати ще го пробваме,сега съм го оставила да изстива.

# 185
Честити нови рожби  bouquet Да са много здрави и винаги усмихнати Simple Smile
Момичета, аз по- скоро като някоя клюкарка ( понеже не знам кога и подробности), но докато се  ровех в Мартенската тема видях, че Миш е родила момиченце Simple Smile Надявам се да е една и съща девойката от Ямбол с този ник при нас и при тях, понеже при нас термина е 1.04, а там 30.04 (май беше) и да се похвали скоро и при нас Simple Smile
1/4 от бебенцата ни се появиха вече... Grinning

# 186
babybu дай малко негърче и насам  newsm53 и аз не съм излизала, че ударих едно чистене като за последно и малката се разбунтува та реших да си лежим, че никак не ми се ражда днес  newsm11
 Алин за гаденето се чудя, май беше един от симптомите за скорошна среща с бебок  newsm12

# 187
Здравейте тумбаци! Да ви питам стяга ли ви се корема по-продължително време? Не като подготвителни контракции, а по цял ден примерно. Днес (пък и други дни напоследък) корема ми е като камък чак ме боли от твърдост, но не се отпуска, което ме кара да мисля, че това не може да са контракции newsm78 На някой да му се е случвало подобно нещо? Thinking

# 188
  • Варна
Благодаря Ви на всички за отговорите, продължавам с кърменето. Пете,Сосми-мерси. Смрадликата каза да го поливам заради някакво обривче, и после зехтин.
PEMY мен не ме беше страх, бях чела  и мислех, че съм подготвена. Сега съм ужасена вече.

maria9 ти не беше ли планово секцио? Да не се изненадаш по-рано:) Дано пък успееш нормално,въпреки плацентата.

# 189
Честито нови бебишони!!!
Аз също да се отчета, че днес в Шейново мина екстра. Беба е вече 3268гр и е само с ден назад от термина, а не, както я изкара миналият четвъртък в Токуда 2900. Казаха ми да не се притеснявам да пия аспирин протект, при условие, че нямам високо кръвно и да, плацентата е 3-та степен, но аз съм пушач две седмици преди термин и било нормално. Остава да насрочим дата, а хич не искам аз да определям кога да се роди детето. Ще е секцио - ясно, но и в двете болници казаха да си избера мужду 7-ми и 17-ти, когато е термина.
Усмивки за всички :]]]]]

# 190
maria9 - аз снощи точно такова чувство имах - почти цяла нощ корема ми беше твърд.

# 191
Честито бебче, малката Мирелка! Да е живо и здраво!   bouquet

Аз също имам стрии и то доста - по корема и бедрата. Въпреки мазането още с първата бременност си се нацепих.  Sad Гадно, но както казваш, Криси, има и по-важни неща, и в крайна сметка си заслужава!  preggo

Викам:" гледай за сливи"  Mr. Green а тя:"какви сливи,1 килограм топки." Laughing

Много ме разсмя  Laughing

# 192

maria9 ти не беше ли планово секцио? Да не се изненадаш по-рано:) Дано пък успееш нормално,въпреки плацентата.

Ами последно решихме с доктора за нормално раждане да пробваме, та затова се чудя сега да му звъня ли с този твърдия корем ама пък като нямам други болки  newsm78

# 193
# 194
Здравейте и честито на новите мами.
Ние днес бяхме на фризьор с малкия, а мама и на маникюр

Murry,
родоразрешение  значи раждане по някакъв начин - щом сте за секцио, значи секцио. Но щом доктора не е притеснен, значи не е страшно положението. Но гледай честико да те наблюдават.
Токуда... имам много причини да не съм им фен. Да не говоря , че толкова пари просто за раждане не бих дала никога.

Mwpo,
да ти кажа като лекар-твоята педиатърка хал хабер си няма от кърмене. Аз съм от майките, който са били най-дълго време с болки и разранявания. Просто виех като захапваше малкия - но се изтърпява. Иска се наистина да си много мотивирана. Но след 2-3 ( понякога 4)  седмици нещата се урегулират и наистина е страхотно! Кърмих година и 9 месеца  и ден не съм съжалявала!
Ако си решила, че не искаш да кърмиш е друг въпрос, но да имаш кърма, чак и за цедене, да получаваш бучки и да даваш АМ е пълна глупост. Просто слагаш бебето на гърда честичко и не за дълго, топли компреси преди кърмене (или топъл душ), намазване с лансинох ( Бочкото не е за гърди, а за дупе все пак, и трудно се отмива) Пробвала съм и Пантогел,ако искаш опитай, но също отмивай добре преди кърмене; поне лесно става.
И се пробвай с кърмене легнала. Това е изключително удобство. Бебето спи до теб и като се размърда само подаваш една цица Wink За ден -два се свиква. И спокойно, няма да го задушиш!
А за коликите - моя син от деня след изписването беше с колики. Но не бяха голяма драма, повечко следобед и привечер - голяма пръцкане падаше! Но хапваш картофки и месце без подправки и ако трябва малко капки за колики и минава и заминава.
За който мисли да ходи в планината - да ви кажа най-съществено е физическото натоварване, защото понякога от него намалява кърмата, но ако си имате изобилно - няма проблем, стига  и условията да са подходящи да си обгрижвате бебето.

Общи условия

Активация на акаунт