116та италианска

  • 31 293
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 359
Казах ли ви ,че много обичам да смесвам вкусове и традиции.Любимото ми е телешко варено със тортелини(задължително прошуто) и не се майтапя.Става страхотно,понеже не знаех да ъъъ готвя телешко варено,карах по вкусова памет и ми се стори че имаше нещо като седано,та го хвърлих в супата (освен стеблото и няколко листа) и стана много представително.Но внимание,тортелините ако са с по дълго време на сваряване ги правя отделно и накрая ги заливам с чорбата.Казах ли нещо ново или тази рецепта вече съществува?Напоследък решавам да покажа кулинарно самочувствие разказвам надълго и нашироко как приготвям дадена манджа(с продължителност на приготвяне значително по малка от обяснението)и все чувам от някъде "Ехехе че то това го правят в нам къде си"Ще взема да повярвам в прераждането.Според мен в придишният си живот съм била дълго употребявана тенджера.

# 16
  • Мнения: 5 710
 Mr. Green тенджера такава
звучи вкусно.

 свекърва ми правеше тортелини в бульон като супа.  слагаше едно кубче във вода и мяташе тортелините, накрая форма. Аз не случих на кулинарка свекърва, според мен преди да дойда й беше тотално писнало от готвене и караше по възможно най-простия  начин:)

# 17
  • Мнения: 2 804
Добро утро и от мен !
Да кажа само , че медиаторите нямат право да изказват свое лично мнение , те са мост между двете страни . Имат право само да подпомогнат това двете страни да се разберат и установят кой, как и с какво може да подпомогне другия за да се продължи напред .
А наистина има много чужденци от арабски произход които лъжат от коя държава са , унищожават си паспортите за да няма доказателства за произхода и така минават . Но при един съвсем елементарен въпрос , дори и само поздрав може да се разбере от къде е съответния човек .

# 18
  • Мнения: 3 425
Цоп и аз вече с кирилица и нов комп  bowuu нямам извинения вече, че не пиша  Crazy

...като се разговорим за манджи и как върви приказката,а  Grinning

Аз бродо с тортелини го правя  Wink не знам от коя част на Италия е  newsm78 и вече ползшам само СОРРА като тип месо,а не мускула,както ми го препоръчват...целина*листа и стъбло*,глава лук,картоф и морков....обикновено ми дават и кокал...и бях чела,че за да е крехко месото трябва да се пуска във вряла вода,така че слагам зеленцуците с кокала ш студена,повира 15/20 мин*обирам пяната отгоре* и после вадя кокала и пускам месото  Wink ври час горе долу  Wink цедя го в гивгира в друга тенджера и после в това бродо варя тортелините....ако се осташи да изстине и даже за следващия ден най/отгоре се отделя мазнината  Wink...ааа соля  10мин преди да изключа  Wink

ох, докат науча буквите къде са  Shocked Crazy Sunglasses

Наоколо съм  Wink

# 19
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Добър ден! Още се готви тук....Достигам до извода, че при нас, надолу по ботуша и под него се яде мноооого специато, много доматени сосове. В Сицилия на какво ли не слагат патладжан и карфиол, на който, представете си викат броколи, а на последните-спарачелли. НА айсберг салатата, кристаллина, на която пък в Пулия "думаха" бразилиана. Я да почнем да правим сравнения за различия такива местни в наименованията! Simple Smile
Яли ли сте например сос от варен карфиол, направен на пюре, с ачиуга, заферано, пиноли и уветта? Интересен вкус. А букатини с аличи фрески запържени с ерба ди финоккио селватико, ува пасса, пиноли отгоре с галета тостата в малко олио вместо пармиджано?
Аз се научих да точа кори за баница, пак от нета с видео уроци и рецепти, както ученето да плета на една кука на забавени обороти от ютуб.
Зарязах НАтурхауса, след първите пет кила зациклих , бре сменяха ми там диети, интегратори, не та не, не слизах повече на тегло, уморих се само на салати и пиле или риба. ТА сега подхванах 90-дневната, но без хляба в дните на белтъчини и варива. Досега- за 8 дни минус 2 кила, при това, че бяха дни  преди и по време на цикъл! Продължавам, имам си и ден на въглехидрати. Така мога и да точа и паста на машинката да си правя домашна...и да хапвам по малко от всичко без да лудвам на един режим оскъден месеци наред. Препоръчвам ви я, момичета, има я в нета, ама можете и да я знаете де. То вие всичко изнамирате, та може и да ми рекнете, че на краставичарки краставици продавам Laughing

# 20
  • Мнения: 9 042
Миликс,аз я знам тази диета от друг форум.Успех ти желая

# 21
  • Мнения: 653
имам колежки, които са нонстоп на диети, аз такъв живот неЩЪ  Twisted Evil
търся някакво равновесие между леки адипозни натрупвания и психи4ески  комфорт  Laughing
днес имаме CDA та половин килце сигурно съм свалила, аз ка4вам уикенда и свалям през седмицата
 

# 22
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Мерси, MG18!
Аз с 18 в повечко, Джоя, ако се отнасяше за 3-4-5 в повечко разбирам, поддържането да става без зорове и диети, ама при мен няма как.

# 23
  • Мнения: 653
няма ли накой свестен диетолог при вас? зарежи ги тия дилетантски 90 дневни, лунни, японски и каквито оЩе имаШе измиШльотини

# 24
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Джоя, аз съм убедена в тая, хвърли и поглед, аз пък зарязах всички свестни диетолози и хомеопати, скъпи чентри и т.н., стига вече. ТАя ми е ок и от психологична гледна точка, ох, спирам да говоря за себе си, прадон, че прекалих последните години мине не мине време за това да ви занимавам. Лек ден ви желая! До после!

# 25
  • Мнения: 765
А имате ли панцероти? В Бари това ни е крайъгълен камък на локалния патриотизъм, т.е. - по-вкусно нещо няма, и се прави само тук!

# 26
  • Мнения: 3 425
Аз пък не бих ги нарекла измишльотини...италианските диети не са за мен....според мен всеки си намира неговия режим  Peace ,но не удобрявам небалансираните режими–япомската за мен е такава,също и Дюкян...и разни подобни...резултатите неоправдават средствата  Wink

Милена, супер новина  Grinning успех  Grinning

Тралала, сега го мернах в гугъл...изглежда вкусно  Crazy

# 27
  • Мнения: 6 913
Панцеротто не е ли едно като мини калцоне? Има. Тук ги правят само с пълнеж от дом. сос ( Twisted Evil) и моцарела и не са ми много вкусни. Предполагам, че с по-разнообразни пълнежи, бих открила любим вкус. Wink

Миликс, а щом след първите свалени кг., спираш да сваляш и няма мърдане въпреки диетата (и друг път си споделяла точно това), мислила ли си да си провериш щитовидната жлеза... ?
Искрено се надявам да не е това проблемът ти, разбира се, но в такива случаи е добре да се проверят лампичките, които светват. Hug

Милена, супер новина  Grinning успех  Grinning
Коя Милена? Simple Smile

# 28
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Джоя, аз съм убедена в тая, хвърли и поглед, аз пък зарязах всички свестни диетолози и хомеопати, скъпи чентри и т.н., стига вече. ТАя ми е ок и от психологична гледна точка, ох, спирам да говоря за себе си, прадон, че прекалих последните години мине не мине време за това да ви занимавам. Лек ден ви желая! До после!


milix, ако диетата е тази, която виждам в Нета, тази дето са 4 дена с определени храни и на закуска се яде само плод?
смятам я за абсолЮтно небалансирана и лиШена от смисъл  Confused

извинявай, ти си голям 4овек и си реШаваШ, оба4е за мен 18 кг се свалят само под наблЮдение на диетолог/нутриционист, особено, ако се иска траен резултат  Peace

# 29
  • Мнения: 3 425

Милена, супер новина  Grinning успех  Grinning
Коя Милена? Simple Smile
[/quote]

Миликс не е ли Милена  Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт