116та италианска

  • 31 321
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 6 913
Милена е, но има още няколко и се обърках към коя се обръщаш.

А и дъщерите на Макдирок (пак Милена) вчера и утре имат рождени дни. Simple Smile))))
Да са здрави и послушни малките красавици!

# 31
  • Мнения: 3 425
Милена е, но има още няколко и се обърках към коя се обръщаш.

А и дъщерите на Макдирок (пак Милена) вчера и утре имат рождени дни. Simple Smile))))
Да са здрави и послушни малките красавици!

 Party  newsm59  bigdance2 newsm67 newsm67

...размина ми се фигурача-та  Joy Joy Joy

# 32
  • Мнения: 653
А имате ли панцероти? В Бари това ни е крайъгълен камък на локалния патриотизъм, т.е. - по-вкусно нещо няма, и се прави само тук!

не ми харесват особено  Confused
на мен една пулиезе ми ги предложи с големи хвалби, какво било, Що било, та и аз и казвах буоооно ама просто не е мой тип храна, предполагам

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 15:47 от gioia.

# 33
  • Мнения: 765
А имате ли панцероти? В Бари това ни е крайъгълен камък на локалния патриотизъм, т.е. - по-вкусно нещо няма, и се прави само тук!

не ми харесват особено  Confused

Това е, щото само в Бари се правят правилно Wink. Мъжът ми смята дори, че ако не ни провърви с научната кариера, можем да направим състояние, ако отворим закусвалня за панцероти в Германия.  Laughing
Това са си пирожки, класиката е с малко домат и моцарела; има с кайма; а в определен период от годината (по време на карнавала!?, не си спомням точно) ги правят с рапе; а, има и с рикота форте... обаче на мен това ми идва над вкусовите способности. Правят се задължително на 31.12.

# 34
  • Мнения: 6 913
Това е, щото само в Бари се правят правилно Wink.
Естествено! Laughing
Като каза "пирожки", се сетих, че на единия ъгъл на "Славейков" (с/у бившето кино "Култура") имаше една закусвалня, която предлагаше "италиански пирожки" и пълнежът беше с шунка и гъби. Пълнежът не беше лош, но отвън бяха твърде мазни. Май наистина ги пържеха във фритюрник. Говоря за спомени от преди 15 години....
Тук панцеротто продават в бара на швейцарската Икеа Laughing, там съм яла. Обаче е печено това нещо, определено не е пържено.

# 35
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Ау, мерси за вниамнието, моми4ета  bouquet Аз съм МИлена сицилианска. Ами убедена съм в тая диета, насър4авайте ме Praynig Според мен, изпробвано сто пъти по Емилова, е идеално да си на плод до обяда, ина4е от вси4ко ми става ло6о като закусвам. И един плодов ден е идеален през седмицата.
БАрбабо', наскоро се изследвах за 6титовидна жлеза, за диабет онова изследване де ходи6 три пъти дневно да дава6 кръв, но съм ок.
Аз харесвам тая диета, има си вси4ко, и е по_добре отлкокото да ям без организация и да си стоя дебела. 6те я продължа докато даде резултат и колкото кила отметнати стигна, по_добре от ни6то.
От ония екстракти растителни на НАтурхаус ми се обади гастритът, за на4ален отскок е ок, но за нататък зависи от диетките им, а доколкото усетих май са консуленти с лауреа триеннале ( а може и това да нямат, не видях вися6ти рамковани кетапи), а не диетоложки ба6 лекари мацките там, а 4етох из нета и за такъв център в ПАдова де били вси4ките фризъорки и естетисте без необходимото образование. Въоб6те аз си харесвам тая диета, не ти налага строго какво да яде6, от цяла група храни избира6, това, което иска6, ве4ерята е наполовина,д емек свиква6 ве4ер да не се тъп4е6.
Моми4ета, не налагам мнение, просто ви се оплаках, 4е по4нах нова авантура и имам тоя голям проблем мнооогото кила от които съм зле и малко от малко трябва да се оправя, не искам да споря, ни да налагам мнение, просто споменавам. Аз, ако не тука, с кого да споделя? МАй сме много на тоя хал, страдаме, 4е се опираме по4ти само на виртуални приятелства и компании, ама какво от това, все пак са дружески беседки и рамена Hug
Тук съ6то има панцаротти, наре4ени калцоне, има пържени, има и на фурна пе4ени. По баровете от сутринта ги има заедно с моццарелла ин кароцца, разни бомби ( кръгли тестени закуски пе4ени) сладки с извара или солени с бе6амел и рагу, а съ6то едни огромни аран4ине със сърцевина я от рагу, я с моцарелла и котто. Има и стандартни закуски корнетти, бриос и крапфен.

# 36
  • Мнения: 653
А имате ли панцероти? В Бари това ни е крайъгълен камък на локалния патриотизъм, т.е. - по-вкусно нещо няма, и се прави само тук!

не ми харесват особено  Confused

Това е, щото само в Бари се правят правилно Wink

това Ще да е клЮ4ът от загадката Simple Smile тази май е от Андрия
абе Що така пулиезите хи4 не се долЮбват един друг (или поне такова впе4атление имам), в смисъл на Бари среЩу Таранто и т.н.

# 37
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Е, да Бари сре6ту ТАранто. А тук КАтания сре6ту Палермо. Хеххе и не само на база футбол. А каква е всъ6ност работата, едните, от Катания са по_будни4ки и интрапренденти и там кипи живот, има си фабрики, алъ6вери6_ сумати молове, е, доста от тях и са за пране на мафиотски пари. ПАлермо пък е административен, културен, университетски център, голям град. При БАри и Таранто не разбрах навремето какъв им не проблемът, макар първият град да е по_голям и там да е икономи4еският живот на Пулия, а Таранто с едно порто верде и военна база какво друго има интересно? Ни6то.

# 38
  • Мнения: 9 042
Така и така сме на тема готвене ,та да попитам някой знае ли рецепта за фокача.Много съм пробвала ,но не стават такива каквито си купувам, става си хлебче.Онзи ден един наш познат българин работещ в италиански ресторант в Китай  Grinning,ни даде рецепта и виждам ,че се добавя и грис в брашното .А  също и за пицата било така със грис,та ако някой знае от свекърва или други...........

# 39
  • Мнения: 6 913
Аз от свекърва ми съм научила само кой е най-добрият доставчик на замразена храна. Laughing
И моята като Ленината.
Свекър ми готвеше, от него съм видяла 2-3 неща и толкова. Другото от шефа ми в ресторанта, както писах и снощи, но там не работех в кухнята и впечатленията ми са на прост дегустатор. Никакви тънкости не знам. Rolling Eyes

# 40
  • Мнения: 9 042
Barbabeau,да прави си,мъжа ми беше донесъл едно замразено тесто от което стана чудна фокача. Laughing

# 41
  • Мнения: 653
фока4а ям само в лигурия с изглед моренце и ледено бианко фриццанте  Laughing
имитации не признавам

# 42
  • Мнения: 653

Тралала, за burro e salvia, ако питаш мен, на първо място го препоръчвам с равиоли 'ricotta e spinaci'. Вече на второ, аз го ям с пенне ригате или друга паста корта, без други подправки. Но това съм аз, не е правило. Blush

сега се сетих, 4е и с ньоки е класика
или май го писахме ? сори, не помня...

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 17:30 от gioia.

# 43
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Ау, мерси за вниамнието, моми4ета  bouquet Аз съм МИлена сицилианска. Ами убедена съм в тая диета, насър4авайте ме Praynig Според мен, изпробвано сто пъти по Емилова, е идеално да си на плод до обяда, ина4е от вси4ко ми става ло6о като закусвам. И един плодов ден е идеален през седмицата.
БАрбабо', наскоро се изследвах за 6титовидна жлеза, за диабет онова изследване де ходи6 три пъти дневно да дава6 кръв, но съм ок.
Аз харесвам тая диета, има си вси4ко, и е по_добре отлкокото да ям без организация и да си стоя дебела. 6те я продължа докато даде резултат и колкото кила отметнати стигна, по_добре от ни6то.
От ония екстракти растителни на НАтурхаус ми се обади гастритът, за на4ален отскок е ок, но за нататък зависи от диетките им, а доколкото усетих май са консуленти с лауреа триеннале ( а може и това да нямат, не видях вися6ти рамковани кетапи), а не диетоложки ба6 лекари мацките там, а 4етох из нета и за такъв център в ПАдова де били вси4ките фризъорки и естетисте без необходимото образование. Въоб6те аз си харесвам тая диета, не ти налага строго какво да яде6, от цяла група храни избира6, това, което иска6, ве4ерята е наполовина,д емек свиква6 ве4ер да не се тъп4е6.
Моми4ета, не налагам мнение, просто ви се оплаках, 4е по4нах нова авантура и имам тоя голям проблем мнооогото кила от които съм зле и малко от малко трябва да се оправя, не искам да споря, ни да налагам мнение, просто споменавам. Аз, ако не тука, с кого да споделя? МАй сме много на тоя хал, страдаме, 4е се опираме по4ти само на виртуални приятелства и компании, ама какво от това, все пак са дружески беседки и рамена Hug
Тук съ6то има панцаротти, наре4ени калцоне, има пържени, има и на фурна пе4ени. По баровете от сутринта ги има заедно с моццарелла ин кароцца, разни бомби ( кръгли тестени закуски пе4ени) сладки с извара или солени с бе6амел и рагу, а съ6то едни огромни аран4ине със сърцевина я от рагу, я с моцарелла и котто. Има и стандартни закуски корнетти, бриос и крапфен.

Миликс, извинявай, 4е ти се бъркам, ако ти е неприятно спирам веднага.
заЩо не се замислиШ за една балансирана и базирана на класи4еските калории диета, която да ти даде и възможност за принципна промяна на хранителните навици.
ззаЩото, в крайна сметка за това става дума. инак хубаво Ще свалиШ, ама после като свърШи диетата какво?  newsm78

аз оби4ам и пържени панцероти и моцарелла ин карроцца и всякакви други пържени и пълнени вкусотии  Embarassed

а сега и пирожки ми се приядоха  Laughing

# 44
  • Мнения: 1 545
Миликс, успех с новата диета!
Тук пък викат панцеротти на крокетите, неформално де!
Кала, честит нов компютър!

Общи условия

Активация на акаунт