ЕКО БЕБЕта и деца IV

• 62 139
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Ако не сте разбрали вече, ето за предстоящите Зелени дни - http://www.predizvikatelstva.com/zeleni/

dora7511, мерси за сайта, ще ги пробвам при първа възможност! Peace

# 31
Дора, кажи за ароматизатора за тоалетна.. Аз преди 1 година го гледах из английските сайтове и бяха доволни Thinking

# 32
  • Пловдив
Време е да ударя един запис тук  Mr. Green

# 33
В някоя от предните теми надълго и нашироко се обсъждаха ботилките за вода за деца. Мисля, че едунодушно тогава се препоръчваше SIGG. Аз сега съм на темата - носим вода в ДГ в стъклено шише от сок - 300 мл. Гледах ботилки от поликарбонат и SIGG - хубавите са спъки, разликата със стъклото е че са леки и нечупливи, но въпросът е след като детето татака и така добре се справя със стъклената, дали да я сменям  Thinking Може би моментът за такава бутилка ще дойде като стане по-палав и започне да си замята раницата по земята, да тича неубоздано и пр след 2-3 години...

# 34
  • София
  Моите са от тези металните, но на нас в ДГ не дават да се носят стъклени, а и са доста тежки.

# 35
  • T"A
Аз взех на малкия такава бутилка, към която може да се вземе неопренов уплътнител, който изолира и пази температурата на напитката. Но не знам дали се продават/доставят в България.  Confused

Искам да попитам нещо тези, които са запознати, става дума за американска марка продукти - интересува ме как да проверя дали са екологични?  Thinking
Марката е Stephen Joseph, намерих една статия за дрехите, друга за раничките, но не ми вършат работа... Някой да знае нещо за тях, дали имат еко-политика като цяло за продуктите?  Solley? (не знаех къде да си пусна питането, извинявам се, ако е не на място Blush)

# 36
Jeni B,трудно ми е да кажа.То не е ароматизаторя а поглъщало миризмите.
Мисля че действа. Simple Smile Simple Smile

# 37
Мента, едва сега ти виждам питането.  Blush Честно казано, за пръв път чувам тази марка. Бърз сърч в Гугъл не ми върна кой знае колко информация.
На техния сайт има списък с продуктите и продукт сейфти гаранции за всеки. Сигурно си го видяла, но го пускам пак.
http://shop.stephenjosephgifts.com/ProductSafety.aspx

# 38
Интересно е при вас   bouquet

# 39
  • София
В някоя от предните теми надълго и нашироко се обсъждаха ботилките за вода за деца. Мисля, че едунодушно тогава се препоръчваше SIGG. Аз сега съм на темата - носим вода в ДГ в стъклено шише от сок - 300 мл. Гледах ботилки от поликарбонат и SIGG - хубавите са спъки, разликата със стъклото е че са леки и нечупливи, но въпросът е след като детето татака и така добре се справя със стъклената, дали да я сменям  Thinking Може би моментът за такава бутилка ще дойде като стане по-палав и започне да си замята раницата по земята, да тича неубоздано и пр след 2-3 години...
Meg, ние имаме на sigg бутилка. Но сега, ако купувам бих се спряла на тези/когато ги дискутирахме не се внасяха все още/: http://www.littleowl.bg/bg/search.html?Keywords=&search_brand=4026
Стоманени са и според мен са по-добър вариант, макар да се води безопасно покритието на sigg, аз вече подлагам на съмнение всичко. Ние я ползваме рядкои затова не виждам смисъл да купувам нова за момента. Имам за малкия две бутилки на Термос, стоманени със сламки: http://www.plioz.com/wp-content/images/thermos-foogo-phases-leak … straw-bottle1.jpg
От тях съм много доволна, но сега чакам да ми донесат части за подмяна на сламките, че малчо ги нагриза. За съжаление в БГ ги няма.
Ако обаче твоето дете се справя със стъкленото шише, може да опиташ следното - да слагаш на шишето една такава неопренова калъфка на sigg за бутилката от 300 мл - хем ще запазва температурата, хем ще пази от евентуално изпускане. Може да ги видиш в секцията детски, на сайта на www sigg bg. Мисля, че на стъклените  шишета от морковен сок от 300 мл. ще пасне много добре, довечера ще я тествам у дома и ще ти кажа - не се бях сетила досега Simple Smile Мoето диване все още не е за чупливи шишета, много е джаста-праста и изобщо не внимава. И макар да може да пие от чаша и шише добре, като пие все е в движение и постоянно се олива...  Rolling Eyes

# 40
Абел, много благодаря за препоръката!!
Всъщност при нас в ДГ на всички деца шишетата са стъклени, с надписано име (на лепенка) и си стоят в стаята. Но е много идейно да сложа такава неупренова калъфка, когато го разнасяме с раницата!!

# 41
  • София (Възраждане)
Абел, много благодаря за препоръката!!
Всъщност при нас в ДГ на всички деца шишетата са стъклени, с надписано име (на лепенка) и си стоят в стаята. Но е много идейно да сложа такава неупренова калъфка, когато го разнасяме с раницата!!

Това не е държавна ДГ, нали? При нас е забранено внасянето на стъклена бутилка, и аз съм мислила за вариант стъкло в маскировъчен кожух Mr. Green, ще чакам и аз резултатите от теста на Абел  bouquet

# 42
Не е държавна, да  Mr. Green Много частна и много алтернативна Mr. Green Чак до изхвърляне на всичко пластмасово още не се е стигнало, но всяко нещо с времето си Wink

# 43
Meg! би ли споделила, коя е градината. В процес на търсене съм и събирам всякакви идеи.
Мерси   bouquet

# 44
Във връзка с бутилките, една доста интересна новина. Ходих на изложението в НДК на био продукти и там имаше някаква фирма, която продаваше бутилки  за "жива" вода.  Стъклото на бутилката съдържало някаква сплав, която променяла структурата на водата и така, че тя ставала полезна. Нямах много време да се задълбоча, но идеята ми се стори доста интересна.

Общи условия

Активация на акаунт