Краснописът не е важен

• 15 091
  • 186
  •   1
Отговори
# 150

Най-важното е да е четливо, че току виж някоя гениална мисъл останала непрочетена   Rolling Eyes.

Няма такава опасност, защото вече никой не пише на ръка.

Пише, пише. Записки точно на ръка се правят, както и бързи концепти и планове. Ние тука сме гъвкави в работата, а не пънове закотвени пред компютър  Mr. Green

# 151

Най-важното е да е четливо, че току виж някоя гениална мисъл останала непрочетена   Rolling Eyes.

ами то и на ум никой не смята:)

# 152

Тъй де, това събиране, изваждане, умножение деление... Изобщо трябва ли да се изучава...

# 153
Някой пише ли все още на ръка, че да му се оцени краснописа? От писане на клавиатура хората са забравили как се държи химикал, вие калиграфия търсите. Колкото до почерка - особено грозния и нечетлив почерк е балег на гениалност.  Sunglasses Посредствените хорица изписват буквичките правилно и красиво.

Има, има...учителите! Аз по принцип си пиша грозно и закодирано, но след едно инцидентно порязване, зашито набързо и при което явно са били засегнати сухожилия в пръстите, когато трябва да пиша ръкописно ме облива студена пот! Уви, за жалост и на потърпевшите, налага ми се ежедневно. Следващия път като ме питат "това с ли е или к?" hahaha ще им кажа да не закачат гения! Mr. Green
И верно, има едно момиче с почерк-мечта, красив, четлив, като мъниста, но е с толкова куха главица!  ooooh!

# 154

Тъй де, това събиране, изваждане, умножение деление... Изобщо трябва ли да се изучава...

Аз като бях ученичка много искахме да ни разрешат елките на контролните, ма нъцки.
сега не знам как е

# 155
На Юксел Кадриев българският не му е майчин език и заекването при четене му е позволено  Mr. Green
Не рабрах къде трябва да се смеем, но много пишат и говорят неразбираемо дори на майчиния си език, така че не виждам каква е връзката.

Не е задължително всички да се смеят.

# 156
  • София
Някой пише ли все още на ръка, че да му се оцени краснописа? От писане на клавиатура хората са забравили как се държи химикал, вие калиграфия търсите. Колкото до почерка - особено грозния и нечетлив почерк е балег на гениалност.  Sunglasses Посредствените хорица изписват буквичките правилно и красиво.

По-грозно обобщение едва ли би могло да има,
да не говорим, че е и абсолютно невярно !

Ето малко по темата
http://www.......net/content/view/460/11/
на мястото на точките да се напише obshtestvo иначе линка не излиза.

цитат:
Съществува и друг съществен елемент при анализиране на почерка, а именно разположението на елементите в него.То изразява методичността, реда, организацията, яснотата и точността, вкуса на пишещия към подреждането на думите.

Четливият – говори за отворен и интелигентен характер, наблюдателен и просветлен ум.

Нечетливият – така пишат свадливите, мързеливите и неорганизираните хора, хората без задръжки.

Педантичният – огледало е на нуждата от яснота, но и на живия и остър ум

# 157
Оставете жената да се мисли за умна, тя с това ще си остане.

# 158
  • София
Ами да, то още малко ще се окаже,
че неграмотното писане е признак на аристократизъм например  ooooh!

# 159
  • София
Катюнгелче, хич не мисля, че на Юксел му дреме какво мисля аз за неговото четене, че да влагаш толкова плам в защитата му. Дадох пример по темата с известна личност. Нищо повече. Не вярвам Юки да изпадне в депресия и да се оттегли от малкия екран, успокой се, още дълго ще има да грее оттам, както и да пелтечи.

Относно "лол кост", Рокси, дефектът при изговора на "л" се отразява и в писането. Проблемът е, че хората, които изговарят "л" като"у", така го чуват и съответно се объркват кога да пишат "л", кога "у". За тях това са две букви на един и същ звук и ако думата не им е позната като графика, просто налучкват коя буква да сложат. Mr. Green
Мъжът ми има този проблем, но не греши, защото просто от позицията на времето знае правописа на съответните думи. Да, но синът ми, който сега се учи да пише и също има проблем с "л" в съчетание с твърди гласни, изпада в нелепи ситуации. Не ме питай какво съм виждала написано - "палн". Това, ако не се досещаш, е "паун" Mr. Green
Но когато ме попита дали "чао" се пише с у или с л, изпаднах в потрес. ЧаЛ. Joy Joy
Най-смешното в цялата работа е, че въпросният дефект е вече дотолкова масов, че не се смята за проблем, а се счита за в нормата. Търся някаква пролука във времето му и тръгва на логопед, че да го изчисти, доколкото е възможно, макар да съм наясно, че така или иначе с течение на времето просто ще заучи думите с у и л и няма да има проблеми в изписването им.

# 160
Добре, де- да не е важен краснописа, да не е важен- колко да не е важен. Имала съм "удоволствието" да работя с колежка, учеща "Начална педагогика". Това момиче не му се разрешаваше дори да записва кой се е обаждал по телефона- така или иначе нито тя самата, нито който и да било друг би могъл да разчете записаното. От тогава ме побиват тръпки един прекрасен ден, дай Боже, на какви учителки ще попаднат децата ми. А моята класна ръководителка в началното като си спомня- тя рисуваше красота по дъската. Май остарявам....

# 161

Едно е неграмотно, съвсем друго - грозно и нечетливо.

# 162
Чувала съм някои от познатите ми да казват, че не е важно дали пишеш грозно, а дали пишеш правилно. И аз съм съгласна с това мнение.
Като цяло статията ми допадна (поне с такова впечатление останах, прочетох я набързо).

# 163
На Юксел Кадриев българският не му е майчин език и заекването при четене му е позволено  Mr. Green
Не рабрах къде трябва да се смеем, но много пишат и говорят неразбираемо дори на майчиния си език, така че не виждам каква е връзката.

Не е задължително всички да се смеят.

Добре че ми каза, тъкмо се притеснявах, че не разбирам хумора ви.
Не искам ( а вероятно и никой не може ) да се съревновавам с безгрешни, перфектни хора, но се гордея, че съм пораснала и помъдряла за разлика от много неграмотни и тесногръди хорица, за които единственият мотив да оплюят някого е " мразя ".
Клонка, не влагам плам, а изразявам мнение. Но съм спокойна, че няма да грееш ти от екрана, с твоя поетичен изказ и безупречна дикция.

# 164
  • София

Едно е неграмотно, съвсем друго - грозно и нечетливо.

Не, аз просто следвам логиката ти  Rolling Eyes

Аз лично имам наблюдения сред колегите си и
смело мога да заявя, че краснописа дава представа
за човека толкова, колкото и дневния хороскоп във вестника  Mr. Green
Абсолютни глупости са това !
Хората са различни и обобщенията са крайно неуместни !

Общи условия

Активация на акаунт